Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: National Geographic - Oczami Fotografów

Dopiero zaczyna Awatar Rrrr

Domyślnie National Geographic - Oczami Fotografów

OPIS:
    =========================

Każdy, kto choć raz przeglądał magazyn National Geographic, wie, że znajdzie w nim zawsze nieprzeciętne fotografie. Podziwiając je, często nie zdajemy sobie sprawy, jak niezwykłe wydarzenia i ludzie kryją się za nimi. W filmie fotografowie National Geographic opowiadają o swojej pracy, o emocjach towarzyszących realizacji projektów, o niebezpieczeństwach, na które są nieustannie narażeni, o pasji fotografowania. Towarzysząc im w podróżach, zobaczymy najbardziej egzotyczne miejsca na ziemi. Ujrzymy niepowtarzalne obrazy nocnych łowów, zagłębimy się w otchłań oceanu i gąszcz tropikalnej dżungli. Sam Abell, Bill Allard, Bob Caputo, Jodi Cobb, David Doubilet, Beverly Joubert, Lou Mazzatenta, Steve McCurry, Michael Nick Nichols, Jim Stanfield – to ich oczami ujrzymy świat.

=========================

Oglądaliście? I co o nim sądzicie?

PS. Jeżeli ktoś jest chętny to mogę mu zuploadować ten film. Napiszcie na PW .
    Strona domowa: http://tomaszkotarski.pl
    Tanie strony www na zamówienie.
    Druk wielkoformatowy w świetnej jakości.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

Nie trzeba uploadować, wyglada na to, że jest na peb`ie
    Pozdrawiam,
    Michał

Uzależniony

Domyślnie

po oglądnięciu tego filmu potwierdziły się moje przypuszczenia co do ich "nadzwyczajnych" zdolności. Wysyłają ludka w daleką podróż a on pstryka, pstryka i pstryka. Po powrocie z tysięcy pstryków wybierają ten jeden i już jest dzieło. Nie umniejszam ich talentu ale zwracam na to uwagę że jeśli danoby szansę tysiącom fotografującym na świecie amatorom to okazałoby sie że nie tylko fotografowie national potrafią dzieła tworzyć. Oni poprostu mają to szczęście że mogą pstrykać za pieniądze.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    po oglądnięciu tego filmu potwierdziły się moje przypuszczenia co do ich "nadzwyczajnych" zdolności. Wysyłają ludka w daleką podróż a on pstryka, pstryka i pstryka. Po powrocie z tysięcy pstryków wybierają ten jeden i już jest dzieło. Nie umniejszam ich talentu ale zwracam na to uwagę że jeśli danoby szansę tysiącom fotografującym na świecie amatorom to okazałoby sie że nie tylko fotografowie national potrafią dzieła tworzyć. Oni poprostu mają to szczęście że mogą pstrykać za pieniądze.
    Sad but true.

Początki nałogu

Domyślnie

hej, amroz! cyfrą możesz pstrykać ile chcesz za free - czekam z niecierpliwością na jakiś Twój materiał w NG

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A sfinansujesz wycieczke np. do Peru?
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu

Domyślnie

To niby w Polsce nie można ? Tomaszewski np. "Rzut Beretem" zrobił w Polsce, a centrala NG w Waszyngtonie stwierdziła, że dawno już nie było tak dobrego materiału na łamach magazynu. Wcale nie trzeba jechać do Peru...

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canis_lupus Zobacz posta
    A sfinansujesz wycieczke np. do Peru?
    do roboty sie q... weź a nie na IRCu wiecznie siedzisz a sam sobie kupisz :-P
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wiecznie? Głównie w... pracy!
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    To niby w Polsce nie można ? Tomaszewski np. "Rzut Beretem" zrobił w Polsce, a centrala NG w Waszyngtonie stwierdziła, że dawno już nie było tak dobrego materiału na łamach magazynu. Wcale nie trzeba jechać do Peru...
    No tak ale sam mówił że dostał/wychodził fundusze na ten projekt. Że tak powiem kiedy fotograf pstryka ktoś musi mi sponsorować rachunki za hotel/jedzenie itp. W 2008 postanowiłem sobie że skupię się na zdjęciach nie pod wzgledem pstrykania dla efektu czysto wizualnego, ale pod względem opowiadania nimi historii. Codzienna praca i zwykłe obowiązki "śmiertelnika" pozwoliły mi na skończenie do swojej szuflady 4 projektów.

Prawda jest taka że jak się chce osiągnąć "top trendy" w danej dziedzinie to trzeba się w nią zaangażować w 110%, a z fotografią jak z kazdą dziedziną sztuki wiąze się duża kasa.
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów