Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: sesje z modelkami

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Hehe, ciekawa dyskusja sie robi Mi się widzi, że jeśli to cheerleaderki Waszej drużyny i proponują Ci sesję rozbieraną to nie do końca o zdjęcia może im chodzic ;-)
    No Maćku, ale po nocy Cię nachodzą myśli

A co do meritum wątku to dobrze by było poodglądać sobie trochę takich zdjęć - choćby tu: http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=28 - tam znajdziesz też sporo odpowiedzi na pozostałe pytania - polecam wątki kol. Sailora i Yoz'a
    a na sesję jak przyjdzie co do czego to zaprosić dziewczyny z koleżanką/koleżankami które potrafią np., umalować itp. bo Ciebie nie posądzam o umiejętność malowania, szminkowania itp. (żaden typowy facet nie ma o tym pojęcia.. no Vitez ma ale on widocznie jest nietypowy ).. Co do wynagrodzenia to trzeba spisać umowę i mogą być nim np. zdjęcia.. i w umowie powinien być zakres wykorzystania zdjęć - zarówno co możesz ty zrobić z nimi jak i co może zrobić modelka..
    ale jak fotografowałeś do tej pory sport to wydaje mi się że na początek popróbuj zdjęć koleżanek w ubraniach - ja mimo że już ze 25 lat robię zdjęcia to jeszcze nie czuję się na siłach próbować tego rodzaju zdjęć - bo to bardzo duża sztuka pokazać ładnie i ze smakiem nagie ciało.. trzeba dużo wiedzy i doświadczenia w pracy ze światłem.. inaczej nic dobrego nie wyjdzie..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 04-01-2009 o 03:05
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    No Maćku, ale po nocy Cię nachodzą myśli
    Na takie myśli każda pora jest adekwatna
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

moje doswiadczenie jest ograniczone w tej kwestii, aczkolwiek jest wiec sprobuje cos poradzic. Najczesciej wiele sie mysli przed sesja jak powinno byc, a w czasie sesji nawiazujesz jakis kontakt z modelka i sami wyczuwacie jak to powinno byc. dotykanie intymnych czesci ciala nie bedzie niezbedne, w tym aby ją ustawic ale sprobuje wszystko wypunktowac

1. Na poczatku moze kawa/herbata/drink + rozmowa
    2. O wynagrodzeniu juz bylo - zdjecia, umowa
    3. Co do podniecenia - u mnie takiego nie bywalo, za mocno bylem skupiony na kadrach, ustawieniach, swietle, duzo tego jest do ogarniecia, malo czasu na podziwianie modelki - chociaz i to trzeba, bo jak porobisz zdjecia z duzym brzuszkiem to duzo czasu w PS spedzisz na usuwaniu tego
    4. Jednak niektore dziewczyny (facetow nie fotografowalem, wiec ciezko mi powiedziec o nich) sa bezkrytyczne wobec siebie i chca miec 'ooo takie zdjecie jak ta', tylko ze TA ma dluzsze nogi
    5. Dotyk tylko po pozwoleniu
    6. Wlacz w tle muzyke, ktora pasuje do stylu sesji. Pozwoli wam obojgu się rozluznic i ewentualnie zabije momenty ciszy. A zeby ciszy nie bylo to mow jej co robisz, jak ustawiasz i dlaczego lampe, blende, opowiedz kawal, dbaj o to zeby ciszy bylo jak najmniej i zeby modelka wiedziala co, po co robisz i jaki efekt chcesz uzyskac. Jesli stworzy sobie obraz Twojej wizji to lepiej wyjdzie na zdjeciu. Tu wazna jest ta herbatka poczatkowa. W jej trakcie przelamujecie bariere 'ja go/jej nie znam'
    7. Jesli amatorka ma swoja wizje to lepiej wyjdzie na zdjeciach, ktore ona czuje, niz na tych ktore Ty czujesz, a ona nie wie o co chodzi
    8. Skoro chirliderka, to chyba mozesz wykorzystac jej giętkie cialo (nie, nie do seksu) i poprobowac fajne powyginane pozy, jezeli masz dostep do studio, to fajnie mozesz grac cieniem na takim ciele
    9. Zacznij od portretow, potem zdjecia sexy ale ubrane, potem bielizna.. dobre zdjecia zaczynaja wychodzic dopiero po jakiejs godzince, jak sie wkrecicie, wiec masz godzinke na zdjecia, ktore nie sa tematem sesji, ale pozwolą wam się oswoic ze soba.

jesli cos sobie pryzpomne dam znac

Uprawnienia umieszczania postów