Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: sesje z modelkami

Mieszany widok

fighter16
    Guest

Lightbulb sesje z modelkami

czesc koledzy
    sledze wasze forum juz jakis czas, jednak dopiero dzisiaj zarejestrowalem tutaj konto poniewaz mam pytanie.
    glownie robie zdjecia meczykow kosza - sam gram i wiem kiedy jakas ciekawa akcja sie za chwile wydarzy plus daje mi to duzo frajdy. niestety podczas treningow bo w meczach wychodze w podstawowej. wychodzi to bardzo dobrze.
    mialem kilka propozycji do sesji rozbieranych z kolezankami ktore nas dopinguja jak na razie sie nie zdecydowalem chociaz bardzo bym chcial. potrzebuje kilku porad
    1. mozecie mi napisac gdzie sa przepisy prawne ktore musze znac w takiej sytuacji zeby nie posadzil mnie nikt o wykorzystywanie.
    2. jak juz wszystko zgram i ustawia modelke to czy mozna ja dotykac, tak chyba bedzie szybciej? zeby bylo perfekcyjnie
    3. czy musze miec swiadka?
    4. czy czesto dochodzi do prob wykorzystania fotografika na planie. bo jak beda sie ocieraly o mnie to czy bedzie to wykorzystanie?
    4a) jak radzic sobie z ewentualnym stawaniem
    5. jest taka rozkminka, zeby zainwestowac w dziewczyne ktora jest modelka w zawodzie, zeby szybciej lapac doswiadczenie.no i chyba nie bede musial jej dotykac na poczatku. co o tym sadzicie?
    6. te dziewczyny sa calkiem ladne ale nie wiem jak wygladaja bez ciuchow n a sobie. obawiam sie, ze moga byc niezadbane czy cos i popsuje sobie reputacje jak zwroce na cos uwage. jak pewne rzeczy mowic?

kazda porada bedzie cenna. jesli to ma znaczenie to robie zdjecia analogowe ktore wymagaja ciemni. czy oddajac takie zdjecia do laboratorium trzeba podpisywac jakies dokumenty? nie chce zeby gdzies wyplynely i obawiam sie kradziezy.

pzdr koledzy

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przepraszam za pytanie: czy 16 przy twoim nicku to wiek?
    Jeśli tak, to radzę wstrzymać się z sesjami, a dziewczynę zaprosić na randkę.
    Jeśli jesteś pełnoletni, to mogę się wypowiedzieć z własnego doświadczenia.
    C-F-K - forever

fighter16
    Guest

Domyślnie

tak, jestem pelnoletni
    16 to moj numer na koszulce
    Ostatnio edytowane przez fighter16 ; 04-01-2009 o 00:14

Domyślnie

Przy aktach polecam spisac umowe z kazda modelka (wzory umow znajdziesz w googlach)
    Modelki musza miec 18 lat, inaczej sie nie podejmuj, bo zawsze moze wyjsc kwas.
    Zadnego dotykania, zadnych dwuznacznych tekstow, traktuj jak kazda inna fotografowana osobe.
    Swiadek, dobrze by bylo, w tej roli najlepiej sprawdza sie wizazystka lub/i fryzjerka i dobrze by bylo, zeby to byly kobiety.

hehe i nie waz sie robic zdjec za bzykanie, ostatnio to modne, a jaki potem piekny smrod idzie w swiat

Ogolnie porywasz sie z motyka na slonce, ale kto wie, moze masz ukryty talent i pojdzie jak po masle...
    Powodzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ABJ Zobacz posta
    Przy aktach polecam spisac umowe z kazda modelka (wzory umow znajdziesz w googlach)
    Modelki musza miec 18 lat, inaczej sie nie podejmuj, bo zawsze moze wyjsc kwas.
    Zgodnie z prawem nie muszą miec 18 lat. Skończone 15 wystarczy i oczywiście zgoda opiekunów prawnych (chyba na publikację wizerunku, bo do samego pozowania to niekoniecznie). Chyba, że modelka mimo braku 18 lat jest już pełnoletnia (osiąga to poprzez małżeństwo). A kwas może wyjśc bez względu na wiek...
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

1. hmm ciężka sprawa, może lepiej by było jakbyś miał asystenta, albo asystentkę?
    2. to zależy od konkretnego przypadku, jak będziesz dotykać to mogą pojawić się szanse oskarżeń/posądzeń o molestowanie... ponadto rozejdzie się fama o Twojej nieprofesjonalności
    4. hehe, ale masz problemy, jak 'modelka' jest pełnoletnia i się będzie 'ocierać o Ciebie' z własnej woli to chyba jasne że zdjęcia są dla niej sprawą drugoplanową, a sesja zdjęciowa o którą pytała tylko pretekstem aby Cię bliżej poznać
    4a. Pomyśleć o prezydentowej
    6. raczej jak będzie nie zadbana to się nie będzie chciała rozebrać i uwieczniać takiego stanu na zdjęciach

też odnoszę dziwne wrażenie że to 16 to wiek
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 04-01-2009 o 00:29
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    (...) jak będzie nie zadbana to się nie będzie chciała rozebrać i uwieczniać takiego stanu na zdjęciach
    Zaglądasz czasem na fotka.pl albo NK? ;-)

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie Prima Aprilis ?

Pozdrawiam i zapraszam 1 kwietnia "Koszykarzu" .

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

to najgłupszy i najbardziej chamski temat na forum - opanuj się!
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

fighter16
    Guest

Domyślnie

thx za dotychczasowe odpowiedzi. zgodnie z tym co napisalem przede wszystkim, poza zdjeciami oczywiscie i doswiadczeniem, chce zachowac twarz w tym wszystkim.
    jakiekolwiek "byzkanko" nie wchodzi w gre.
    z innego zrodla dostalem porade, ze kazdej modelce, nawet amatorce przysluguje wynagrodzenie. chocby mialobyc to 1zl, symboliczne, zeby nie bylo na zasadach przyslugi.

ad. BuRton, daruj sobie. dlaczego tobie oceniac czy mam 16 lat czy 61. "koszykarzu" z przekasem? bardzo to wyszukane bylo. fakt, ze masz przewage postow nie daje ci prawa do trollowania i rozpoczynania flame'a. temat zalozylem w dziale hyde park nie po to by szukac sensacji. byc moze powinienem stanac do kata i zaczac sie tlumaczyc? wolne zarty.

niespecjalnie zalezy mi na kontrowersjach. jesli beda powtarzac sie glosy o tym, ze to najgorszy temat na forum plus stala wjazow osobistych wzrosnie udam sie gdzies indziej. glowy nie pochyle.
    Ostatnio edytowane przez fighter16 ; 04-01-2009 o 00:46

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów