Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Tamron 17-35 f/2.8-4 vs Canon 17-40 f/4L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebop
    super, że jesteś zadowolony z zakupu Tamrona, niestety argumenty przytoczone na tej stronie + Twoje nie przekonują mnie do zastanawiania się nad sprzedażą swojego 17-40L i kupnem Tamrona.
    Chyba autorowi wątku nie chodziło o zachęcanie kogokolwiek do sprzedaży sprawdzonego obiektywu, czy to Tamrona czy to Canona

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Chyba autorowi wątku nie chodziło o zachęcanie kogokolwiek do sprzedaży sprawdzonego obiektywu, czy to Tamrona czy to Canona
    wątek jest z bardzo subiektywnymi wnioskami autora wątku i posiadacza jednego z obiektywów. skoro nie do zakupu Tamrona mnie autor zachęca to do czego? nie jest to test porównawczy z użytkowania obu obiektywów tylko kolejne mierzenie pseudoostrości. nic z tego nie wynika. może tak dobre zdjęcia by było trzeba zrobić? wtedy się sam obiektyw broni...
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

porownywanie obiektywow po ostrosci to jak porowanie samochodow po przyspieszeniu. Nic z tego nie wynika dla normalnego uzytkowania 'na codzien'

Uzależniony
    Miasto
    fafa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    porownywanie obiektywow po ostrosci to jak porowanie samochodow po przyspieszeniu. Nic z tego nie wynika dla normalnego uzytkowania 'na codzien'
    wiesz, ja po prostu nie widzę w tych zdjęciach różnicy ostrości na korzyść któregoś z obiektywów. zauważyłem natomiast, że Tamron ma zdecydowanie przewalony kontrast, może to jest kwestia interpretacji "bo jest ostrzejszy". plus przewalanie blików w stronę przepalenia - jeżeli to ma być zaleta, to sorki.

z tym kontrastem to jest chyba tak - mocniejszy kontrast rysuje nam od razu też krawędzie, co daje wrażenie większej ostrości. natomiast jak się przyjrzeć to giną szczegóły, półtony etc.
    gra i buczy bebop

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Naprzykład ta czerwona książka, która w Tamronie wygląda na jarząco czerwoną.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    co nie zmienia faktu że Tamron jest nieco ostrzejszy Przynajmniej na początku, gdy przez czyste soczewki jeszcze cokolwiek widać
    Widze że kolega ma to szkiełko. Czy kolega może coś na jego temat powiedzieć? Tak się składa że ja się dopiero przymierzam do kupna i wcale nie odrzucałem możliwości zakupu 17-40L. Tylko to co do tej pory przeczytałem i widziałem wcale mnie nie przekonuje w 100% czy jest sens wydać 1/3 kasy więcej.

Ja tam nie widze zwalonego kontrastu ani przepalonych kolorów i odnoszę wrażenie że niektórzy są strasznie podjarani posiadaniem lub chęcią posiadania obiektywu z literką L w nazwie :-)

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Przepraszam Cię, że odsyłam do poniższego linku, ale temat był wałkowany a teraz jestem na "niedoczasie"

http://hazan.emiasto.com.pl/showthread.php?t=2758&highlight=telecentryczno%B6% E6
    Przeczytalem caly watek i niewiele mi to rozjasnilo, ale wierze na slowo ze telecentrycznosc jest szczegolnie wazna w "szerokich"
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów