no i okazuje sie że takie calkowite przywrocenie poprzedniej wersji firmware nie jest zawsze mozliwe w 100%. ja na przykład straciłem ustawienia kalibracyjne (miałem FF), teraz wrócił w pełnej okazalosci pomiomo wgrania starszego softu
No i mam pierwszą wątpliwość związaną z aktualizacja firmware do wersji 1.1.1. Wybieram tryb RAW a w rezultacie otrzymuję zdjęcia w formacie 1936x1288 (czyli sRAW). Co jest do cholery? Macie tak samo? Może coś przestawiłem i nie wiem o tym? Gdzie jest ten RAW!
Gdzie sprawdzasz jakie rozmiary ma fotka? Może być tak, że program Ci pokazuje rozmiar zaszytego w RAWie JPGa.
.
W porządku, kiedyś się też tak dałem naciąć, ale jakiś porządniejszy program do RAWów wyprowadził mnie z błędu![]()
.
to ja dodam swoje 3 grosze... w końcu wgrałem te wersje 1.1.1.. Przedtem posiadałem 1.0.8. I co ? I rewelacja, miałem spore problemy z 85tką na 1,8 z moim body. Trafiał jak chcial i było mętno, na innych body OK,a u mnie mętno. No i wgrałem nowy sofcik i rewelacja! Poprawil sie kontrast zdjęć i ostrość na 1,8...Zrobiłem szereg testów przed i po... Dam jeden z nich, wycinek z RAWA na górze wersja 1.0.8 na dole 1.1.1
http://www.akwilian.netrar.pl/publiczny/nowy_test.jpg
o..
Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 21-08-2009 o 20:18
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
Witam!
Ewentualny powrót do softu starszego, no bo zawsze może być coś nie tak z nowszym,polega na wgraniu na powrót poprzedniej wersji? Tylko tyle?
K.M.Ż
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston