Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 176

Wątek: canon 40d firmware 1.1.1

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcello Zobacz posta
    cos temat przygasl, a ja mam dylemat, czy zostac na 1.0.8 czy przejsc na 1.1.1, z lektury widze, ze to rosyjska ruletka.... nie ma zadnych nowych info w tej sprawie? moze ktos zasiegnal slowa, czy faktycznie nowy firmware ma wplyw na AF?

pzdr
    Moim zdaniem lepiej jest wgrać nowszą wersję. Jeżeli coś nie będzie działało (w co BARDZO wątpię) to zawsze możesz wrócić do poprzedniej wersji.
    Ostatnio edytowane przez Mikey ; 09-06-2009 o 21:37

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

no i okazuje sie że takie calkowite przywrocenie poprzedniej wersji firmware nie jest zawsze mozliwe w 100%. ja na przykład straciłem ustawienia kalibracyjne (miałem FF), teraz wrócił w pełnej okazalosci pomiomo wgrania starszego softu

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No i mam pierwszą wątpliwość związaną z aktualizacja firmware do wersji 1.1.1. Wybieram tryb RAW a w rezultacie otrzymuję zdjęcia w formacie 1936x1288 (czyli sRAW). Co jest do cholery? Macie tak samo? Może coś przestawiłem i nie wiem o tym? Gdzie jest ten RAW!
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Gdzie sprawdzasz jakie rozmiary ma fotka? Może być tak, że program Ci pokazuje rozmiar zaszytego w RAWie JPGa.
    .

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Gdzie sprawdzasz jakie rozmiary ma fotka? Może być tak, że program Ci pokazuje rozmiar zaszytego w RAWie JPGa.
    No i być może "dałem ciała" nie będąc czujnym i zdając się na IrfavView zasugerowałem się, że jest coś nie tak jak trzeba . Trzeba się więcej wysypiać .
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

W porządku, kiedyś się też tak dałem naciąć, ale jakiś porządniejszy program do RAWów wyprowadził mnie z błędu
    .

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

to ja dodam swoje 3 grosze... w końcu wgrałem te wersje 1.1.1.. Przedtem posiadałem 1.0.8. I co ? I rewelacja, miałem spore problemy z 85tką na 1,8 z moim body. Trafiał jak chcial i było mętno, na innych body OK,a u mnie mętno. No i wgrałem nowy sofcik i rewelacja! Poprawil sie kontrast zdjęć i ostrość na 1,8...Zrobiłem szereg testów przed i po... Dam jeden z nich, wycinek z RAWA na górze wersja 1.0.8 na dole 1.1.1

http://www.akwilian.netrar.pl/publiczny/nowy_test.jpg

o..
    Ostatnio edytowane przez takpoprostu ; 21-08-2009 o 20:18
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Domyślnie

Witam!
    Ewentualny powrót do softu starszego, no bo zawsze może być coś nie tak z nowszym,polega na wgraniu na powrót poprzedniej wersji? Tylko tyle?
    K.M.Ż

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez takpoprostu Zobacz posta
    Dam jeden z nich, wycinek z RAWA na górze wersja 1.0.8 na dole 1.1.1

http://www.akwilian.netrar.pl/publiczny/nowy_test.jpg

o..
    Ale w tym pierwszym zdjęciu ostrość jest dużo przed obiektem (na drugim trafiłeś).
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu Awatar takpoprostu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Ale w tym pierwszym zdjęciu ostrość jest dużo przed obiektem (na drugim trafiłeś).
    a no właśnie, przed softem zawsze tak było... ostrość była przed... teraz trafia w punkt.
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Strona 15 z 18 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów