Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 176

Wątek: canon 40d firmware 1.1.1

Bywalec Awatar dream catcher
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

Sorki nie śledziłem apdejtów na bieżąco. Dzięki Krzychu za cynk.
    [QUOTE]"...baba ma ciało, baba ma duszę, baba emituje ciepło, bytowanie bez baby, to po prostu bywa piekło..."

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez knaitsabes Zobacz posta
    Zanim wgrałem nowy firmware 1.1.1 dużo czytałem na jego temat. Między innymi plotki o poprawie działanie AF z Tamronem. Muszę stwierdzić że plotka ta (przynajmniej w moim przypadku) okazała się prawdziwa. Faktycznie mój Tamron 17-50 miał spory FF, teraz jest idealnie (trafia w punkt).
    Pozdrawiam
    Aż sprawdziłem na 50 1.4 (wcześniej sprawdzałem wyłącznie 85 1.8 ) i muszę powiedzieć, że przynajmniej w świetle dziennym jest lepiej. Celowałem w obiekty bliskie i dalekie i w większości przypadków było naprawdę dobrze. Co mnie cieszy, przy dalekich obiektach było celnie - lekka mgiełka tak, ale dokładnie taką samą mgłę i aberrację uzyskiwałem z LV.
    Powiem szczerze, że mało mi się chce wierzyć, że to firmware coś zmienił. Z drugiej strony... no widzę, co widzę. Sam nie wiem, co o tym myśleć. Muszę się przeprosić z 50-tką i zobaczyć, co wyjdzie w trakcie normalnego focenia.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Kurde, to aż chyba wezmę i zupdatuje... Sęk w tym że do AFa nie miałem absolutnie żadnych zarzutów więc może być tylko gorzej ;-)
    Ostatnio edytowane przez Krzychu ; 28-01-2009 o 16:28
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Najwyżej wgrasz 1.0.8 ponownie
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Kurde, to aż chyba wezmę i zupdatuje... Sęk w tym że do AFa nie miałem absolutnie żadnych zarzutów więc może być tylko gorzej ;-)
    No właśnie, u mnie tez wydaje się że jest ok. W razie czego podobno można zrobić jakoś downgrade.

Domyślnie

no pewnie tak samo jak upgrade
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Coś już napisał

Domyślnie 40D i FF po wgraniu softu 1.1.1

Witam serdecznie,

Mam taki problem. Mianowicie wgralem wczoraj uaktualnienie firmware z 1.0.5 --> 1.1.1 i nie miala niespodzianka: zaiwazalny FF. Wczesniej nie bylo problemu ostrzyl w punkt nawet z tak niecelnym obiektywem jakim jest 50mm f1.8 II . Dlaczego tak sie stalo?? Czuzby usunely sie jakies ustawienia kalibracyjne aparatu?? Co radzicie zrobic?? Nie usmiecha mi sie oddawac aparatu do serwisu. Czy pomoglby powrot do wczesniejszej wersji?? Jesli tak to gdzie znalezc 1.0.5??

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A miałeś wcześniej kalibrowaną puchę? Jeśli nie to byłoby niejako potwierdzenie, że nowy firmware zmienia coś w AF...
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Jak juz masz zamiar wrocic do poprzedniego firmware'u to do 1.0.8.
    Imho mnie sie wydaje, ze nic z AF'em nie zmienia... Tylko tak sie wydaje, bo osoby co wgraly 1.1.1 mialy nadzieje, ze cos AF bedzie lepiej chodzil i zaczely sie baczniej przygladac co sie dzieje. I nagle odkryly problemy, ktore byly juz od poczatku w body... Jak ktos zrobi analize kodu, to moze sie dowiemy co tak naprawde tam zmieniono. Ja tam nic nie zauwazylem majac 1.0.8 teraz 1.1.1

Strona 9 z 18 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów