Pokaż wyniki od 1 do 10 z 176

Wątek: canon 40d firmware 1.1.1

Mieszany widok

Domyślnie

Zanim wgrałem nowy firmware 1.1.1 dużo czytałem na jego temat. Między innymi plotki o poprawie działanie AF z Tamronem. Muszę stwierdzić że plotka ta (przynajmniej w moim przypadku) okazała się prawdziwa. Faktycznie mój Tamron 17-50 miał spory FF, teraz jest idealnie (trafia w punkt).
    Pozdrawiam
    Canon 5D II, 40D, Canon 10D, Tamron 17-50, Canon 28-80, Canon 24-105, Canon 50mm, Speedlite 430EX

Domyślnie

Ja zrobiłem upgrade z kompa przez kabel i program do zdalnego robienia zdjęć z kompa ... poszło bez problemów ..

ps. też nigdzie nie znalazłem w manualu żeby odpinać obiektyw..
    www.fotoadam.eu
    FF | 40D | s 50 1.4 | ef 24-105L 4IS | 2x430ex | 550R |

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez knaitsabes Zobacz posta
    Zanim wgrałem nowy firmware 1.1.1 dużo czytałem na jego temat. Między innymi plotki o poprawie działanie AF z Tamronem. Muszę stwierdzić że plotka ta (przynajmniej w moim przypadku) okazała się prawdziwa. Faktycznie mój Tamron 17-50 miał spory FF, teraz jest idealnie (trafia w punkt).
    Pozdrawiam
    Aż sprawdziłem na 50 1.4 (wcześniej sprawdzałem wyłącznie 85 1.8 ) i muszę powiedzieć, że przynajmniej w świetle dziennym jest lepiej. Celowałem w obiekty bliskie i dalekie i w większości przypadków było naprawdę dobrze. Co mnie cieszy, przy dalekich obiektach było celnie - lekka mgiełka tak, ale dokładnie taką samą mgłę i aberrację uzyskiwałem z LV.
    Powiem szczerze, że mało mi się chce wierzyć, że to firmware coś zmienił. Z drugiej strony... no widzę, co widzę. Sam nie wiem, co o tym myśleć. Muszę się przeprosić z 50-tką i zobaczyć, co wyjdzie w trakcie normalnego focenia.
    Body, stałki, zoomik

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów