Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 176

Wątek: canon 40d firmware 1.1.1

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    (...)Tak sobie wtedy wymyśliłem że punkt pomiaru AF jest znacznie większy niż ten kwadracik który się podświetla w wizjerze i wybiera jaśniejszy bardziej kontrastowy element .
    Ale tego sobie nie trzeba wymyślać, bo właśnie tak jest.
    Oznaczenie punktu AF w wizjerze w serii xxD jest MNIEJSZE niż wielkość prawdziwego punktu AF (można to samemu sprawdzić ostrząc na jakąś krawędź pionową i powoli przekadrowując obserwować kiedy aparat dokona przeostrzenia na nowy punkt kadru). Stąd bierze się mnóstwo błędnych interpretacji użytkowników sprzętu foto dot. back- i frontfocusa.

Żeby jednak było zgodne z tematem wątku. Moje 40D jest po uaktualnieniu oprogramowania do wersji 1.1.1. Na razie wszystko wydaje się, że jest poprawnie. Samo wgranie firmware przez 40D trwało ok. 2,5 minuty.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 22-01-2009 o 14:04

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jasne, że tak jest. Ale w moim przypadku to nie błąd użytkownika.
    Przestrzeliłem dziś 85-tkę kilkanaście razy na 400D. Odległości kilkadziesiąt metrów. Parę klatek było chybionych, ale procentowo mniej niż z 40D. Dodatkowo, w tych spudłowanych błąd był stosunkowo niewielki, w normalnym rozmiarze na pewno do odratowania.
    Po wpisie Sławka zaczynam podejrzewać, że jednak to kwestia rozjechanej puchy.
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Jasne, że tak jest. Ale w moim przypadku to nie błąd użytkownika.
    Przestrzeliłem dziś 85-tkę kilkanaście razy na 400D. Odległości kilkadziesiąt metrów. Parę klatek było chybionych, ale procentowo mniej niż z 40D. Dodatkowo, w tych spudłowanych błąd był stosunkowo niewielki, w normalnym rozmiarze na pewno do odratowania.
    Po wpisie Sławka zaczynam podejrzewać, że jednak to kwestia rozjechanej puchy.
    To samo moge napisac o 300D z 85-tka. Tez sa chybione ale mniej niz na 40D. Ale zauwazylem, ze kiedy w kadrze z kilkudziesieciu metrow mialem auto od tylu gdzie stalo drzewo tuz za nim lapiac ostrosc na 300D na znaczku marki auta zlapal ostrosc. A z 40D to tak jakby pole AF bylo zdecydowanie wieksze i sie ostrosc rozbila miedzy drzewo a auto. Roznica moze niecale 30-40 cm. Ze wzrostem odleglosci punkt AF staje sie wiekszy Ale to wszystko tuz przez podzialka nieskonczonosci.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

1. Poprawiony został błąd powodujący wyświetlanie komunikatu o niskim poziomie naładowania baterii, który pojawiał się czasami jeśli do korpusu podłączony był obiektyw Canon EF 85 mm f/1.2 L II USM.
    2. Usunięto nieprawidłowość, polegającą na pojawianiu się informacji o uszkodzeniu systemu czyszczenia matrycy (Err 06), ukazującą się zaraz po włączeniu aparatu, pomimo tego, iż układ działał poprawnie.
    3. Naprawiono także opcję wydruku bezpośredniego, która nieprawidłowo interpretowała dodatkowe profile (Picture Styles) w przypadku tworzenia wydruków z plików RAW w oparciu o zestawy ustawień pobrane ze strony producenta i zapisane w pamięci ustawień własnych użytkownika (2 lub 3).
    4. Zmodyfikowano także poziom jasności fotografowanego obiektu, która powodowała włączenie się diody wspomagającej działanie systemu autofokusa, gdy użytkownik korzystał z aparatu wraz z zewnętrzną lampą błyskową.
    5. Umożliwiono także wyzwalanie zewnętrznych lamp błyskowych podłączonych poprzez port synchronizujący także wówczas, gdy podniesiona i używana jest wbudowana lampa błyskowa.

http://www.fotografuj.pl/News/Canon_..._1_1_1/id/2713

Ktos mi moze rozjasnic 5 punkt?
    Ostatnio edytowane przez aqua ; 22-01-2009 o 23:26

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aqua Zobacz posta
    1.
    5. Umożliwiono także wyzwalanie zewnętrznych lamp błyskowych podłączonych poprzez port synchronizujący także wówczas, gdy podniesiona i używana jest wbudowana lampa błyskowa.

Ktos mi moze rozjasnic 5 punkt?
    chyba dotychczas gdy wlaczona byla wbudowana lampa blyskowa gniazdo synchro bylo z automatu wylaczone. (lampy po kablu nie dzialaly)
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Domyślnie

ale czy to znaczy, że teraz można błysnąć i wbudowaną i zewnętrzną na kablu na raz? ciekawa opcja...
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoŚwiecidełko

Domyślnie

Witam!!!

Moja wersja firmware: 1.0.4

Czy jest sens wgrywać aktualizacje? Jeśli tak to jaką wersje najbezpieczniej? jak to sie robi? (nigdy nie robiłem) i kakby sie komuś chciało, prosze o linka, bo na stronie oficjalnej canona chyba nie ma
    Ostatnio edytowane przez Michał Dobrowolski ; 24-01-2009 o 15:42

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Dobrowolski Zobacz posta
    Witam!!!

Czy jest sens wgrywać aktualizacje? Jeśli tak to jaką wersje najbezpieczniej? jak to sie robi? (nigdy nie robiłem) i kakby sie komuś chciało, prosze o linka, bo na stronie oficjalnej canona chyba nie ma
    Wszystko masz pod linkiem: http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos...irmware-e.html
    Pozdrawiam...
    Rafał
    Canon 40D, Canon 28-135 USM, Sigma 70-300 DL, 420EX, w trakcie doposażania....

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Witam!!!

Instrukcja, w 40D tak samo zrob

http://canon-board.info/showthread.p...oprogramowanie

Domyślnie

Witam!!!

sciagnij

http://web.canon.jp/imaging/eosd/eos...irmware-e.html
    ściągnij plik,
    wypakuj plik,
    sam plik 40d00111.fir skopiuj na uprzednio sformatowana w aparacie kartę,
    odepnij obiektyw,
    włóż kartę do puszki,
    włącz puchę na ON,
    wciśnij MENU,

a potem postępuj zgodnie z dawno zamieszczonym topikiem

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11381
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów