Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 176

Wątek: canon 40d firmware 1.1.1

  1. #11
    Uzależniony Awatar tomdz
    Dołączył
    Nov 2007
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    40
    Posty
    637

    Domyślnie

    Ciekawe, czy poprawili współpracę z 85L. Nie żebym był bezpośrednio zainteresowany (osobiście nie mam Lki ), ale rozwala mnie, że flagowa stałka nie działa poprawnie z 40tką...
    Body, stałki, zoomik

  2. #12
    Zablokowany
    Dołączył
    Nov 2006
    Miasto
    Wawa
    Wiek
    49
    Posty
    371

    Domyślnie

    Ja się wstrzymam. Skoro nikt nie wie co jest poprawione to szkoda fatygi.

  3. #13
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Sep 2007
    Miasto
    127.0.0.1
    Posty
    1 143

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Ciekawe, czy poprawili współpracę z 85L. Nie żebym był bezpośrednio zainteresowany (osobiście nie mam Lki ), ale rozwala mnie, że flagowa stałka nie działa poprawnie z 40tką...
    Piszesz o 85L I czy 85L II? Bo ja z 85L II problemow na razie nie zaobserwowalem. Na czym ta niepoprawnosc moze polegac?
    .

  4. #14
    Uzależniony Awatar tomdz
    Dołączył
    Nov 2007
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    40
    Posty
    637

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Piszesz o 85L I czy 85L II? Bo ja z 85L II problemow na razie nie zaobserwowalem. Na czym ta niepoprawnosc moze polegac?
    Problem z baterią - po paru strzałach z 85L aparat pokazuje, że bateria jest rozładowana. Ale część 40D działa poprawnie, więc może to nie kwestia softu...

    np.:
    http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=591119
    http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=529551
    http://photography-on-the.net/forum/...d.php?t=589581
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic/645509

    Wklejając linki doczytałem, że to jednak problem sprzętowy a nie programowy.
    Body, stałki, zoomik

  5. #15
    Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Dołączył
    Jul 2007
    Miasto
    Meksyk Europy
    Wiek
    32
    Posty
    1 915

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Ciekawe, czy poprawili współpracę z 85L. Nie żebym był bezpośrednio zainteresowany (osobiście nie mam Lki ), ale rozwala mnie, że flagowa stałka nie działa poprawnie z 40tką...
    Duetu 40d + 85L używałem ponad rok i nigdy problemów nie było - acz ciekawa informacja

  6. #16
    Uzależniony Awatar tomdz
    Dołączył
    Nov 2007
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    40
    Posty
    637

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Duetu 40d + 85L używałem ponad rok i nigdy problemów nie było - acz ciekawa informacja
    Może na rynek amerykański idą refurby z Żytniej ;-)
    Body, stałki, zoomik

  7. #17
    Uzależniony
    Dołączył
    Sep 2006
    Miasto
    Józefów
    Posty
    610

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kszychooo Zobacz posta
    Ja mam 1.1.1 od piatku. Wgrany zostal przez serwis na Zytniej.
    Szumy na ISO 1600 potestuje wieczorem, jeszcze nie mialem potrzeby korzystac.
    Specjalnych roznic w dzialaniu AF nie zauwazylem.
    Ogolnie, nie zauwazylem roznic w dzialaniu.
    Ciekawe, mój 40D był na kalibracji w listopadzie i dopiero zauważyłem, że mi musieli wgrać nowy firmware, bo mam 1.1.0... Znaczy się, zmiany nie mogą być duże
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

  8. #18
    Początki nałogu
    Dołączył
    Jan 2009
    Posty
    267

    Domyślnie

    Ja jeszcze dodam, ze czytalem na POTN w sprawie tej usterki z 85L. Chodzi o sytuacje, ze podpinasz obiektyw na podladowanej na maksa baterii, robisz okolo 15 zdjec po czym zaczyna migac bateria, robisz kolejne kilka i aparat sie wylacza z braku mocy. Wylaczasz go i wlaczasz ponownie (w najgorszych wypadkach wyjmujesz baterie i wkladas ponownie) i korzystasz dalej - oczywiscie znowu do okolo 20 zdjec.
    Zagadka czemu sie tak dzieje

  9. #19
    Uzależniony Awatar tomdz
    Dołączył
    Nov 2007
    Miasto
    Poznań
    Wiek
    40
    Posty
    637

    Domyślnie

    Najlepsze są przy okazji opisywane motywy z serwisami US/AUS/JPN. Jeden z użytkowników wysyła sprzęt, który wraca po kilku tygodniach z adnotacją - nie umiemy naprawić *). Następny zgłasza ten sam problem przez telefon. Odp.: "nigdy nie słyszeliśmy o takim przypadku". Kolejny dzwoni: "nigdy o tym nie słyszeliśmy". Czyli nie tylko nasi dają radę ;-)

    *) A jakiś user rozwiązał problem przy pomocy taśmy klejącej użytej w komorze baterii.
    Body, stałki, zoomik

  10. #20
    Pełne uzależnienie
    Dołączył
    Sep 2007
    Miasto
    127.0.0.1
    Posty
    1 143

    Domyślnie

    Tomdz, muszę pogratulować umiejętności szukania Otóż zaciekawiony sprawą zapiąłem 85L II do 40D (FW 1.0.8 ) i zacząłem strzelać Ku mojemu zdziwieniu, po paru zdjęciach stało się tak, jak znalazłeś na forach. Bateria początkowo pełna, podczas próby zrobienia któregoś z kolei zdjęcia zaczynała migać i aparat stawał. Dodam, iż na moje oko to AF powodował taki shutdown.
    Powiem szczerze, że z 40D nie używałem dużo tego obiektywu, jak już to na 5D (ciekawe dlaczego ). Natomiast załadowałem przed chwilą FW 1.1.1 i po parunastu klapnięciach nic się złego nie stało. Wskaźnik baterii jest na full. Możliwe, że nowy FW pomógł.
    Także ukłony dla wścibskich i dzięki
    .

Strona 2 z 18 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •