Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [sh4de] Most na Wiśle w Krakowie (hdr)

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

A mnie się podoba (chyba 1nka najbardziej). Chociaż fakt że może dałoby się jakiś ciekawszy kadr wykombinować. Z tą barierką trochę chyba nie wyszło - bo tak na prawdę nie widać czy to jest barierka czy coś na wodzie...

Dopiero zaczyna Awatar sh4de

Domyślnie

No i może racja panowie, ale strasznie technika HDR mi się spodobała, tylko rzeczywiście nie można jej używać na siłę

"most i Wawel w tle, wystarczyłoby się tylko odwrócić..."
    wiesz kristof77 nie chciałem robić takiego zdjęcia, bo Wawel to już strasznie oklepany temat, dużo jest takich zdjęć Wawelu dokładnie z tego mostu.

Następnym razem bardziej się postaram z kadrowaniem.
    450d | 10-22mm | 55-250mm

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sh4de Zobacz posta
    No i może racja panowie, ale strasznie technika HDR mi się spodobała, tylko rzeczywiście nie można jej używać na siłę

"most i Wawel w tle, wystarczyłoby się tylko odwrócić..."
    wiesz kristof77 nie chciałem robić takiego zdjęcia, bo Wawel to już strasznie oklepany temat, dużo jest takich zdjęć Wawelu dokładnie z tego mostu.

Następnym razem bardziej się postaram z kadrowaniem.
    Generalnie nie ma nic złego w technice HDR jeżeli jest słusznie użyta. Nie mówiłem żeby robić oklepane ujęcie z mostu Wawelowi A jeżeli chodzi o stricte oklepane fotograficznie obiekty jak Wawel, to zapewniam że na pewno znajdzie taki kadr żeby jednak coś ciekawego pokazać. Może warto szukać okazji i miejsc jak będziesz miał fajne chmurki, ciekawą teksturę, np. cegła, rdza, gdzie są mocne kontrasty, może nawet jakieś odbicie chmur w kałuży. Wtedy na pewno warto postarać się o HDR a najlepiej tak, żeby wszyscy się zastanawiali czy była tu takowa technika użyta, czy może jednak autor tak idealne naświetlił tego raw'a i/lub jest mistrzem obróbki w photoshopie.

Życzę powodzenie i dużo przyjemności z HDR'a.
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów