Przeglądnąłem europejską kartę gwarancyjną i dla każdego kraju jest podany rok gwarancji, więc skąd wytrzasnęliście 2 lata?
Przeglądnąłem europejską kartę gwarancyjną i dla każdego kraju jest podany rok gwarancji, więc skąd wytrzasnęliście 2 lata?
Ostatnio edytowane przez Pinto ; 16-03-2009 o 19:47
Niestety te dwa lata to niezgodność towaru z umową, czyli np. kupiłes niby obiektyw 70-200 F2,8 IS, a po półtora roku odkrywasz, ze masz bez IS-a.Wszyscy myślą, że to obejmuje również przypadki popsucia się sprzętu.
Wieka Brytwania to nie problem, a co z gwarancją jak kupuje a USofAmerica?
Co mam zrobić jak padnie mi coś. Kupuje tam cały komplet. Jak amerykańska gwarancja ma się do polskich przepisów. wiadomo że w "naszej" kochanej ojczyźnie jest śmiesznie, a przepisy ni jak się mają do przepisów w innych krajach. Czy muszę mieć pudełka i inne gadżety. Omijam cło więc czy mam zrobić paczkę i to wysłać?
Pozdrawiam
Bart![]()
Mam rozumieć że gwarancja Canona nie obejmuje Polski
To ta sama firma i ten sam model!! Tylko ta fuck gwarancja...Mam nadzieję że sprzęt będzie hulał bez zarzutu
![]()
od wejścia Polski do EU - obejmują nas zasady związane z tzw gwarancją europejską. Pod warunkiem wszak że towar został zakupiony (paragon, gwarancja) na terenie EU.
Co się tyczy zakupów z USA - to tu jest na ogół problem.
Myślę że trzeba to zweryfikować z Canonem.
Pół roku temu jak ściągnąłem Audi Q7 tz USA, a serwis w Polsce zaakceptował gwarancję tak jakby auto było kupione w Polsce.
Pewnie podejście zależy od producenta i jego polityki a często jak dużo kasy klient wydał....
Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8