A ja sobie przypominam że gdzieś czytałem o tym że Kamiński kupił jakieś stare obiektywy które nie przenosiły kolorów jak należy , były konstruowane do czarno białych taśm i dlatego te kolory były takie wypłaszczone.
A ja sobie przypominam że gdzieś czytałem o tym że Kamiński kupił jakieś stare obiektywy które nie przenosiły kolorów jak należy , były konstruowane do czarno białych taśm i dlatego te kolory były takie wypłaszczone.
Tam w Wiki jest napisane, że coś kombinowali z powłokami (usuwali je jakoś), żeby zbliżyć się do sposobu rejestrowania starych kamer. Na pewno miało to też wpływ na kolory.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
przyszlość tkwi w telefonach komórkowych! już teraz mogą rejestrować obrazy w 8mpx i nagrywać w 6mpx![]()
10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 L +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.
85sunrise.com
http://vids.myspace.com/index.cfm?fu...deoID=26278311
tu masz podpowiedź