Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Aparat do 600 zł dla taty

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Spróbuj pójść do sklepu i kupić tam, bez zamawiania przez internet - mają na stanie raczej, bo to dość popularny aparat. Sam się zastanawiam, czy nie kupić go dla siebie, bo nie zawsze chce mi się targać ze sobą lustrzankę, a jakość z A590 mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Podjadę dziś zobaczyć do innego Fotojokera bo tam gdzie byłem w weekend w galerii już nie mieli tylko a1000 i a2000.
    Jeszcze mam pytanie jaką kartę pamięci zakupić, czy wystarczy karta Kingston SD 2GB:Odczyt 6 MB/s ,Zapis 5 MB/s czy dołożyć do karty SD 2GB EXTREME III gdzie odczyt i zapis to 20 MB/s. Różnica ceny jest ale to nie ma znaczenia bo aparat bardzo tanio wyjdzie, tylko czy aparat będzie wstanie choć w części poczuć różnicę szybszej?

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Ja kupiłem SanDiska Ultra II - wystarczy spokojnie, to nie lustrzanka, nie zapisuje RAWów, więc nie potrzebuje tak dużej szybkości zapisu.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Ja kupiłem SanDiska Ultra II - wystarczy spokojnie, to nie lustrzanka, nie zapisuje RAWów, więc nie potrzebuje tak dużej szybkości zapisu.
    Nie tak szybko, korzystając w A590 z softu CHDK mamy RAW'y.

Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tak, zapewne Tata kolegi Michała od razu sobie wgra CHDK, żeby pstrykać w RAWach...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie sądzę by miał wgrywać CHDK , wtedy mamy już praktycznie dostępne funkcje z lustrzanek.
    Swoją drogą ceny kart pamięci strasznie spadły

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zamówiłem przez sklep internetowy Fotojoker, odbiór osobisty. Ta droga jest dużo tańsza niż bezpośrednio w sklepie, nawet dodając opłatę za odebranie aparatu w sklepie wychodzi prawie 50 zł taniej. Kartę postanowiłem zaszaleć i będzie 2GB EXTREME III, wolę wszystko przetestować w sklepie od razu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Aparat dziś odebrałem, karta wyszła taniej bo 49 zł, do tego za 5 groszy zestaw 50 odbitek format 10. Obsługa miła, Pani pomyliła instrukcje i dała do a580 ale pojechałem wymienić na a590 i zero problemów. Ustawiłem tacie język Polski, szkoda ze opis w instrukcji jest bardzo uproszczony, dobrze, że standardowo był ustawiony angielski bo miałbym problem ze znalezieniem. Wieczorem po pracy tata otrzyma swój sprzęt, po wykonaniu kilku zdjęć sądzę, że będzie bardzo zadowolony.
    Bardzo dziękuje za wszystkie porady

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów