Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: przesłona, czas migawki i GO

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Kolega Pirx wyłożył Ci dokładnie teorię EVów. Teraz tylko wystarczy mieć nadzieję, że jednak będziesz chciał z tego skorzystać. Chętnie Ci pomogę, jeżeli coś jeszcze nie jest dla Ciebie jasne. Mój pierwszy post dotyczył jedynie Twojego podejścia - wynika z niego (przynajmniej dla mnie), że chciałbyś dostać wszystko na tacy i nie interesuje Cie teoria, która za tym stoi.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Awatar mazeman
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Kolega Pirx wyłożył Ci dokładnie teorię EVów. Teraz tylko wystarczy mieć nadzieję, że jednak będziesz chciał z tego skorzystać. Chętnie Ci pomogę, jeżeli coś jeszcze nie jest dla Ciebie jasne. Mój pierwszy post dotyczył jedynie Twojego podejścia - wynika z niego (przynajmniej dla mnie), że chciałbyś dostać wszystko na tacy i nie interesuje Cie teoria, która za tym stoi.
    może źle zadałem pytanie, bo teorie Ev'ów już przyswoiłem wcześniej, a pytanie stąd, że mi na statywie (celowo) w tym samym kadrze cuda wychodziły i nie pokrywało się to wcale z teorią. Stąd również było drugie pytanie o zależność od ogniskowej.

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Chętnie Ci pomogę, jeżeli coś jeszcze nie jest dla Ciebie jasne.
    jeśli możesz to zasugeruj coś odnośnie tego:

Cytat Zamieszczone przez mazeman Zobacz posta
    Moze nie wpadłem jeszcze na to jak poradzić sobie z brakiem światła przy np. kinderbalach, gdzie jak się domyślasz migawka powinna być krótsza niż 1/100 i tu upatrywałem swoje brakujące światło.
    ...
    Zastanawiam się tylko nad tym brakiem GO przy takim świetle - jakieś sugestie?
    450D :neutral: + kit

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów