Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Canon 20d - co się popsuło?

Domyślnie

adamek - w sumie to mnie pocieszyłeś, bo wymiana migawki kosztuje pewnie około 600 zł, a wymiana softu, lub czegoś innego pewnie mniej Chciałem wgrać nowy firmware przez usb, ale się okazało, że teraz PC nie widzi aparatu w ogóle:/ Więc w poniedziałek rano telefon na Żytnią.

Dopiero zaczyna Awatar Madric
    Miasto
    Białogarde

Domyślnie

Witam
    Daj znać co było, bo tez jestem poasidaczem 20d. Swoja droga gdzie jest ta druga bateryjka i czy w kazdym canonie w tym samym miejscu?

Pozdrawiam

Domyślnie

Ta druga bateryjka jest koło tej głównej, tzn, wyciągasz tą główną i ta bateryjka, która podtrzymuje ustawienia jest w takim plastikowym koszyczku.Wyciągasz ten koszyczek i tam jest ta bateria (podobna jak na płycie głównej PC).

Jak tylko coś ustalę to na pewno powiem co i jak.

Domyślnie

hehe, mnie DOKLADNIE to samo spotkalo, narazie nic nie robilem bo i tak czekam na 5dmk2... Ale jak bys sie czegos dowiedzial to koniecznie napisz jaka diagnoza i wycena. Choc na 95% wydaje mi sie ze to wlasnie migawka.

Domyślnie

W poniedziałek body wysłałem do serwisu. Dziś dzwoniłem i... Migawka jest sprawna. Do wymiany: układ sterowania, komunikacji, spust migawki i jeszcze coś (nie pamiętam co). Wstępna wycena 370 zł. Termin naprawy około dwa tygodnie. No i to tyle

Dopiero zaczyna Awatar Madric
    Miasto
    Białogarde

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nero916 Zobacz posta
    W poniedziałek body wysłałem do serwisu. Dziś dzwoniłem i... Migawka jest sprawna. Do wymiany: układ sterowania, komunikacji, spust migawki i jeszcze coś (nie pamiętam co). Wstępna wycena 370 zł. Termin naprawy około dwa tygodnie. No i to tyle
    W takim razie jest sens naprawiać? Ja swoją 2 miechy temu gdzieś, kupiłem za 950pln. Znając złośliwość rzeczy martwych oddadzą i się migawka zepsuje:/ (jakby o to ja nei kracze)
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Madric Zobacz posta
    W takim razie jest sens naprawiać? Ja swoją 2 miechy temu gdzieś, kupiłem za 950pln. Znając złośliwość rzeczy martwych oddadzą i się migawka zepsuje:/ (jakby o to ja nei kracze)
    Pozdrawiam
    Taki sens, że ja dałem za body ponad rok temu 2x tyle co Ty
    Jakbym wiedział, że w ciągu 12 miesięcy cena tego body spadnie dwukrotnie,to... i tak bym kupił. W tym czasie zrobiłem kilka tysięcy zdjęć: niektóre lepsze, niektóre gorsze. Ale to już wspomnienie - zapisane na trwałe w formie elektronicznej i w formie drukowanej.
    Teraz czekam, aż mi naprawią mój rejestrator wspomnień
    P.s. A co się w międzyczasie nauczyłem - to moje:-D

Domyślnie

dzieki za info. No no b.ciekawa informacja Jak juz aparat wroci to daj znac czy na tym sie skonczylo, czy przypadkiem dojdzie jeszcze wymiana migawki na koniec. Nie chcialbym krakac ale juz mialem z nimi przeprawe wlasnie z ta 20-ka (na szczescie wtedy byla jeszcze na GW).

Domyślnie

Aparat dziś wrócił do mnie z serwisu. Tak jak pisałem wyżej (cena też ta sama):
    - naprawa sterowania;
    - wyzwalania migawki;
    - komunikacja z komputerem;
    - wymiana spustu;

I przy okazji dowiedziałem się ile mam strzelone fotek.
    Aparat chodzi jak dawniej Co do serwisu z Żytniej: jestem bardzo zadowolony. Miła i fachowa obsługa

Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów