Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: Fotoradary - mapa

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A jak samochód ma dwóch współwłaścicieli? To prawo zakłada, że każdy w połowie popełnił wykroczenie?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

W Polsce są 2 rodzaje fotoradarów. Pierwsze to Zurad - te w szarych skrzynkach z lampą błyskową a drugie to jakieś w białych skrzynkach ( widziałem je tylko w Krakowie ) Z Zuradów praktycznie nigdy nie widać twarzy kierowców a z tych z Krakowa zawsze widać.
    To by tłumaczyło dlaczego Gietrzy miał zrobione przez FR przepiękne zdjęcie, a moje zdjecie to tylko czarny kontur postaci.

Coś już napisał
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Czy ty kiedykolwiek widziałeś zdjęcie zrobione przez fotoradar, chyba nie, bo byś takich głupot nie pisał.
    Informacje uzskałem od producenta na targach w Warszawie w tym roku i widziałem przykładowe zdjęcia. Zanim kogoś wysmiejesz - sprawdź.

Pozdrawiam

Y

Bywalec
    Miasto
    nml

Domyślnie

kiedy muszę wyjechac gdzieś dalej, zawsze zdejmuje tablice.Kiedy mnie złapią mówie że jade do najblizszej stacji zreperowac usterke.Za brak tablicy grozi mandat 50 zł.Najlepsza moim zdaniem metoda.Kolega podczas jednej trasy złapał 19 punktówi 450 zł.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

A to fotoradary tez punkty nabijaja? Zwazywszy na brak pewnosci co do identyfikacji kierowcy, to chyba tylko kasa.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    A to fotoradary tez punkty nabijaja?
    Niestety też :-(

Dopiero zaczyna Awatar maverick

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus
    A to fotoradary tez punkty nabijaja? Zwazywszy na brak pewnosci co do identyfikacji kierowcy, to chyba tylko kasa.
    Kierowca sam się znajdzie ( właściciel auta o to zadba), jak będzie trzeba sporo zapłacić i odebrać bonus w postaci punktów.
    EOS 5D MIII, MI | 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/4L | 600EX-RT + 550EX

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

no nie wiem - bo wtedy moga wejsc rzeczy przez kodeks karny, okreslane jako "grozby karalne"
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Niestety też
    To prawda sam się o tym niedawno przekonałem.

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Prawda prawda - w maju pstryknęło mi fotkę w okolicach Chojnic (swoją droga wszystko było na niej widać - i moją twarz, i rejstrację - tylko twarze pasażerów zakryte były białym prostokątem). Wraz ze zdjęciem dostałem pisemko z poleceniem wskazania kierowcy. Chyba, że jestem nim ja sam, wtedy powinienem zapłacić mandat przez co uznaję swoją winę, i sprawa jest zakończona.

Co do punktów - dostałem 4 ( i to nie od policji, tylko straży miejskiej Gminy Chojnice).

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów