Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Fotoradary - mapa

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Co zaś do lamp. Kazde zdjecie jestrobione z lampą. Chodzi tutaj o wbudowany filtr polaryzacyjny umożliwiający identyfikacje kierowcy i uaktywnia sie on tylko przy błysku.
    Czy ty kiedykolwiek widziałeś zdjęcie zrobione przez fotoradar, chyba nie, bo byś takich głupot nie pisał.
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 11-07-2005 o 19:47

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Cool

Cytat Zamieszczone przez Yooreck
    Co zaś do lamp. Kazde zdjecie jestrobione z lampą. Chodzi tutaj o wbudowany filtr polaryzacyjny umożliwiający identyfikacje kierowcy i uaktywnia sie on tylko przy błysku
    no włąśnie mnie ciekawi gdzie widziałeś FR z lampą błyskową, jak byś troszke poczytał wątek jest napisane że są na IR (podczerwień)
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Co nie znaczy ze w podczerwieni nie mozna sobie blysnac

Swoja droga reflektory stosowane w noktowizorach (tez IR) tla sie na czerwono... Liczac ze ilosc swiatla jaka generuje taki reflektorek jest odpowiednio nizsza jak potrzebna do zdjecia (cos w stylu latarka vs lampa blyskowa) efekt blysku moze wystapic.
    ...

Szymon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom_s
    taniej wyjdzie zwolnij niz kupic spray ktory nic nie da Ten bloker moze dzialac TYLKO na FR ktory błyska fleszem (a takich nie ma lub jest ich niewiele w Polsce). Wszystkie robią zdjęcia używając podczerwieni wiec bloker na nic sie zda... A reklamy to lepiej miedzy bajki wlozyc
    ten bloker nie może działać, nawet na taki z flashem,
    żeby odblask wrócił do radaru musi być wysłany prostopadle do tablicy rejestracyjnej, a tak umiejscowiony radar sekunde po wykonaniu zdjęcia zostałby roztrzaskany na zderzaku samochodu.
    Jest praktycznie nimożliwe żeby radar zamocowany 3m nad ziemią i to na poboczu zauważył refleks na tablicy rejestracyjnej, żródło światła musiałoby być wbudowane w asfalt.

Myślałem że tylko amerykanie dają się na takie bzdety naciągać, ale byłem w błędzie.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Na zdjęciu z fotoradaru, tak naprawdę to widać tylko markę samochodu i tablicę rejestracyjną, co się zaś tyczy kierowcy to jest to tylko czarny kontur który może być zarówno kobietą jak i facetem.

Jeśli pożyczylibyście auto komuś znajomemu, i jemu fotoradar zrobiłby zdjecie, nawet byście się nie zorientowali że to nie wy.

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

A nie ma przypadkiem wymogu, ze zdjecie musi byc wyrazne - tzn. musi byc widoczna twarz kierowcy? Gdzies o tym slyszalem. Bo to chodzi o firmy, gdzie z jednego samochodu korzysta X pracownikow.

Ja w zwiazku z tym mialem plany prowadzic samochod w masce Kaczora Donalda zeby panowie na komendzie mieli troche rozrywki
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Miasto
    Silesia

Domyślnie

A nie ma przypadkiem wymogu, ze zdjecie musi byc wyrazne - tzn. musi byc widoczna twarz kierowcy? Gdzies o tym slyszalem. Bo to chodzi o firmy, gdzie z jednego samochodu korzysta X pracownikow.
    Też tak myślałem, ale przemiła pani która do mnie zadzwoniła aby poinformować mnie o zrobionym zdjęciu mojego samochodu, prosiła abym ustalił, kto w dniu.....o godzinie....na trasie Katowice-Bielsko Biała w miejscowości Piasek czy Piaski / nie pamiętam / poruszał się moim samochodem.

Reasumując, po obejrzeniu na komendzie Policji tego zdjecia / totalny czarny zarys postaci /, musiałem podać kim jest ta osoba, w przeciwnym razie, mandat płacę ja, jako właściciel auta.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Na zdjęciu z fotoradaru, tak naprawdę to widać tylko markę samochodu i tablicę rejestracyjną, co się zaś tyczy kierowcy to jest to tylko czarny kontur który może być zarówno kobietą jak i facetem.

Jeśli pożyczylibyście auto komuś znajomemu, i jemu fotoradar zrobiłby zdjecie, nawet byście się nie zorientowali że to nie wy.
    Taaa, pewnie...
    Zgórsko, k. Kielc, kilka lat temu:
    Wracam żelazkiem z Krakowa, popycham jak kiedyś Mercem. Za 3 miesiące !!! wezwanie na psiarnię. Odbierając polecony z Poczty troszeczkę dziwnie się czułem kiedy pani zza okienka powiedziała, że z Policji. Ludzie patrzyli jak na bandytę cholera. Kierowców nie było czy co ;-)
    Jestem z ojcem na Policji, wchodzę do rudery zwanej pokojem: Pan siedzi przy LG i Lexmarku.
    Spojrzał na wezwanie, odszukał zdjęcie, mówię do ojca to na pewno siostra.
    A pies: Panie jaka siostra, jechałeś Pan 130 km/h na 60. I do tego bez pasów i w słuchawkach!
    Zwiesiłem kipę i poszliśmy do domu.
    Założe się, że jakby troszeczkę przyzoomował do doczytałby się jeszcze loga Sennheisera ;-)

W Kielcach fotoradary mają limit 20 km/h. Wiadomość z pierwszej ręki.
    BTW Pozdrowienia ;-)
    p.s. znam klientów, którzy przejeżdżając koło fotoradarów machają ręką
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-07-2005 o 15:03

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Spojrzał na wezwanie, odszukał zdjęcie, mówię do ojca to na pewno siostra.Spojrzał na wezwanie, odszukał zdjęcie, mówię do ojca to na pewno siostra.
    A pies: Panie jaka siostra, jechałeś Pan 130 km/h na 60. I do tego bez pasów i w słuchawkach!
    Zwiesiłem kipę i poszliśmy do domu.
    Założe się, że jakby troszeczkę przyzoomował do doczytałby się jeszcze loga Sennheisera
    Opieram się tylko na zdjęciu z fotoradaru na trasie Katowice-Bielsko, albo ten twój FR to jakiś nowszy model, albo mój FR to jakiś uszkodzony stary trup.

Awatar Neros
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

W Polsce są 2 rodzaje fotoradarów. Pierwsze to Zurad - te w szarych skrzynkach z lampą błyskową a drugie to jakieś w białych skrzynkach ( widziałem je tylko w Krakowie ) Z Zuradów praktycznie nigdy nie widać twarzy kierowców a z tych z Krakowa zawsze widać. Jeżeli autem jezdzi wiele osób właściciel samochodu ma obowiązek wiedzieć kto kiedy samochodem sie poruszał. Nie chodzi tu o taką pierdołę jak fotoradar ale np o przestępstwo w postaci ucieczki z miejsca wypadku. Jeżeli właściciel nie wskaże kto prowadził pojazd w danej chwili jest kierowany wniosek do sądu grodzkiego o ukaranie za wykroczenie w postaci "nie wskazania sprawcy wykroczenia drogowego" Kary za to wykroczenie przeważnie są takie same lub niższe niż za przekroczenie prędkości ale nie są naliczane za nie punkty karne ponieważ w kodeksie drogowym niema określonej liczby punktów za "nie wskazania sprawcy wykroczenia drogowego".

Troszkę pogmatwane ale mam nadzieje ze zrozumiałe
    Pozdrawiam

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów