Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: Fotoradary - mapa

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Te 30 km/h bierze sie z zarządzenia Komendy Głownej. Do tej pory przychodziło zbyt wiele zdjec do obrobienia i wysłania powiadomieć do kierowców. Zgodnie z ustawą policj ama obowiazek powiadmoic do 30 dni o wykroczeniu, jeżeli nie zdąży (co jest kuriozum) kieruje automatycznie wnioski do sądu. By zmniejszyc ilośc wniosków poszło polecenie od góry by zwiększyc limit z 20km/h na 30 km/h. Mniejsze prędkości są ustawiane na "suszarkach" ale i tu jest to min 20km/h.

Co zaś do lamp. Kazde zdjecie jestrobione z lampą. Chodzi tutaj o wbudowany filtr polaryzacyjny umożliwiający identyfikacje kierowcy i uaktywnia sie on tylko przy błysku.

Pzdr

Y

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Cool

Cytat Zamieszczone przez Yooreck
    Co zaś do lamp. Kazde zdjecie jestrobione z lampą. Chodzi tutaj o wbudowany filtr polaryzacyjny umożliwiający identyfikacje kierowcy i uaktywnia sie on tylko przy błysku
    no włąśnie mnie ciekawi gdzie widziałeś FR z lampą błyskową, jak byś troszke poczytał wątek jest napisane że są na IR (podczerwień)
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Co zaś do lamp. Kazde zdjecie jestrobione z lampą. Chodzi tutaj o wbudowany filtr polaryzacyjny umożliwiający identyfikacje kierowcy i uaktywnia sie on tylko przy błysku.
    Czy ty kiedykolwiek widziałeś zdjęcie zrobione przez fotoradar, chyba nie, bo byś takich głupot nie pisał.
    Ostatnio edytowane przez Nemeo ; 11-07-2005 o 19:47

Coś już napisał
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Czy ty kiedykolwiek widziałeś zdjęcie zrobione przez fotoradar, chyba nie, bo byś takich głupot nie pisał.
    Informacje uzskałem od producenta na targach w Warszawie w tym roku i widziałem przykładowe zdjęcia. Zanim kogoś wysmiejesz - sprawdź.

Pozdrawiam

Y

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Co nie znaczy ze w podczerwieni nie mozna sobie blysnac

Swoja droga reflektory stosowane w noktowizorach (tez IR) tla sie na czerwono... Liczac ze ilosc swiatla jaka generuje taki reflektorek jest odpowiednio nizsza jak potrzebna do zdjecia (cos w stylu latarka vs lampa blyskowa) efekt blysku moze wystapic.
    ...

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Na zdjęciu z fotoradaru, tak naprawdę to widać tylko markę samochodu i tablicę rejestracyjną, co się zaś tyczy kierowcy to jest to tylko czarny kontur który może być zarówno kobietą jak i facetem.

Jeśli pożyczylibyście auto komuś znajomemu, i jemu fotoradar zrobiłby zdjecie, nawet byście się nie zorientowali że to nie wy.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo
    Na zdjęciu z fotoradaru, tak naprawdę to widać tylko markę samochodu i tablicę rejestracyjną, co się zaś tyczy kierowcy to jest to tylko czarny kontur który może być zarówno kobietą jak i facetem.

Jeśli pożyczylibyście auto komuś znajomemu, i jemu fotoradar zrobiłby zdjecie, nawet byście się nie zorientowali że to nie wy.
    Taaa, pewnie...
    Zgórsko, k. Kielc, kilka lat temu:
    Wracam żelazkiem z Krakowa, popycham jak kiedyś Mercem. Za 3 miesiące !!! wezwanie na psiarnię. Odbierając polecony z Poczty troszeczkę dziwnie się czułem kiedy pani zza okienka powiedziała, że z Policji. Ludzie patrzyli jak na bandytę cholera. Kierowców nie było czy co ;-)
    Jestem z ojcem na Policji, wchodzę do rudery zwanej pokojem: Pan siedzi przy LG i Lexmarku.
    Spojrzał na wezwanie, odszukał zdjęcie, mówię do ojca to na pewno siostra.
    A pies: Panie jaka siostra, jechałeś Pan 130 km/h na 60. I do tego bez pasów i w słuchawkach!
    Zwiesiłem kipę i poszliśmy do domu.
    Założe się, że jakby troszeczkę przyzoomował do doczytałby się jeszcze loga Sennheisera ;-)

W Kielcach fotoradary mają limit 20 km/h. Wiadomość z pierwszej ręki.
    BTW Pozdrowienia ;-)
    p.s. znam klientów, którzy przejeżdżając koło fotoradarów machają ręką
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 12-07-2005 o 15:03

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

A nie ma przypadkiem wymogu, ze zdjecie musi byc wyrazne - tzn. musi byc widoczna twarz kierowcy? Gdzies o tym slyszalem. Bo to chodzi o firmy, gdzie z jednego samochodu korzysta X pracownikow.

Ja w zwiazku z tym mialem plany prowadzic samochod w masce Kaczora Donalda zeby panowie na komendzie mieli troche rozrywki
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Miasto
    Silesia

Domyślnie

A nie ma przypadkiem wymogu, ze zdjecie musi byc wyrazne - tzn. musi byc widoczna twarz kierowcy? Gdzies o tym slyszalem. Bo to chodzi o firmy, gdzie z jednego samochodu korzysta X pracownikow.
    Też tak myślałem, ale przemiła pani która do mnie zadzwoniła aby poinformować mnie o zrobionym zdjęciu mojego samochodu, prosiła abym ustalił, kto w dniu.....o godzinie....na trasie Katowice-Bielsko Biała w miejscowości Piasek czy Piaski / nie pamiętam / poruszał się moim samochodem.

Reasumując, po obejrzeniu na komendzie Policji tego zdjecia / totalny czarny zarys postaci /, musiałem podać kim jest ta osoba, w przeciwnym razie, mandat płacę ja, jako właściciel auta.

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Spojrzał na wezwanie, odszukał zdjęcie, mówię do ojca to na pewno siostra.Spojrzał na wezwanie, odszukał zdjęcie, mówię do ojca to na pewno siostra.
    A pies: Panie jaka siostra, jechałeś Pan 130 km/h na 60. I do tego bez pasów i w słuchawkach!
    Zwiesiłem kipę i poszliśmy do domu.
    Założe się, że jakby troszeczkę przyzoomował do doczytałby się jeszcze loga Sennheisera
    Opieram się tylko na zdjęciu z fotoradaru na trasie Katowice-Bielsko, albo ten twój FR to jakiś nowszy model, albo mój FR to jakiś uszkodzony stary trup.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów