Strona 3 z 18 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 171

Wątek: [marek_zielona] moje fascynacje

Coś już napisał
    Miasto
    WestSideWrzeszcz

Domyślnie

piszecz umysł ścisły, ale Twoje fotografie są "malarskie". Przyznaj się jesteś humanistą, a nauki ścisłe to był wybór rodziców...
    You_Me_Kan`on

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez japrzepraszam Zobacz posta
    piszecz umysł ścisły, ale Twoje fotografie są "malarskie". Przyznaj się jesteś humanistą, a nauki ścisłe to był wybór rodziców...
    Nie - sam wszystko wybierałem (nauki ścisłe itd.).
    Malarskie - a to tak po przejrzeniu albumów kilku malarzy. Poszedłem wczoraj w teren pochodziłem 2,5 godziny zrobiłem 12 zdjęć. Czekałem na Słońce - ale ciemno pochmurno... dzięki fotografi poznaję okolicę. A dziwne jest to, że jak ktoś widzi gościa z aparatem to zaczyna sam opowiadać. Np. "Stara Wylęgrania Kaczek" - przechodził emeryt w drodze na działki i mówi: Wie Pan tutaj mieszkał facet hodował kaczki, miał wylęgarnię - później ktoś tu chciał coś zbudować, ale tak stoi już z 10 lat ta ruina. Ktoś to chyba podpalił - a później tak zostało, zarosło". Taka historia...
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Kolejny set - stare ogórdki działkowe w strefa ochronnej wyspiska śmieci, Racula.

16.

17.

18.

19.
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

może i fajne ale mnie bolą oczy
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Hmm.. ciekawa i nietypowa abstrakcja.. btw coś Ci sie numerologia pomyliła, bo od 16-18 sie powtarzają. "najlepsze" z tych wszystkich dla mnie są obie #17-tki, ale czy są "dobre" to powiem Ci kiedy indziej, jak nabiorę na to innego spojrzenia. Na chwilę obecną nie ma sensu ich oceniać jako zwykłych fotografii, bo obrobka im uroku nie dodaje, aczkolwiek jako takie "malarskie impresje" moga być:wink:

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Hmm.. ciekawa i nietypowa abstrakcja.. btw coś Ci sie numerologia pomyliła, bo od 16-18 sie powtarzają. "najlepsze" z tych wszystkich dla mnie są obie #17-tki, ale czy są "dobre" to powiem Ci kiedy indziej, jak nabiorę na to innego spojrzenia. Na chwilę obecną nie ma sensu ich oceniać jako zwykłych fotografii, bo obrobka im uroku nie dodaje, aczkolwiek jako takie "malarskie impresje" moga być:wink:

Pozdrawiam
    Faktycznie zmerdałem numery... - przepraszam.
    Co do efektu końcowego (obródka itd.)... hmm ujmę to tak - efekt zamierzony i celowy (kolorystyka itd.), obiekty wybrane (w zasadzie wyszukane, znalezione) do fotografii pod kątem efektu końcowego, żeby wyszo właśnie to co widać.
    A obrabanie - tylko kontrast, jasność, trochę kolory + tzw. ulubiony filtr (bez tego filtru efekt jest bardzo podobny).
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

mi ta kolorystyka nie podeszla niestety

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie