Witam
Od jakiegos czasu użytkuję taki zestaw
Toploader 75AW
Lens Case 3
Lens Case 1w
służy mi do przenoszenia małego zestawu łącznie
350d
4/70-200 IS
4/24-105 IS
1,8/85 USM
580ex
karty czytniki dokumenty i inne pierdółki
więc do rzeczy :
Producent wymiary przedstawia tu http://products.lowepro.com/product/...-AW,2058,8.htm
Moje pierwsze wrażenia [kupiłem do 350d + 24-105]
nie za lekkie i trochę przyduże. Wygodne w otwieraniu [klapa otwiera się od siebie], pokrowiec AW - nie jest źle
tak to wygląda z Canonem 5 i 24-105
od przodu widać dwie mniejsze kieszonki na dole malutka np na szeleczki które są w zestawie
większa na dokumenty, karty, czytniki, przymocowany pokrowiec AW
z boku widać szeroką taśmę do zamocowania jednego Lens Case i węższy pasek regulowany do zabezpieczenia LC przed przemieszczaniem,
szkoda że dwa przeszycia na szerokiej taśmie zamiast jednego po środku pozwalają na zamocowanie jednego LensCase zamiast dwóch np małych
z tyłu pod wyściółką jest miejsce na przeciągnięcie pasa S&F Deluxe Waistbelt powinien się zmieścić
są też stalowe klamry do zamocowania szelek/kamizelki oraz rączka do dźwigania
tak wygląda po otworzeniu górnej komory
wewnątrz głównej są 2 pionowe przegródki z kieszonkami oraz przegródka oddzielająca od dna torby wszystkie zamocowane na welcro
W klapie duża kieszeń na płaskie rzeczy z zakrytym suwakiem
Torba jest na tyle pojemna że4 nie trzeba odwracać osłon aby zmieścić sprzęt do środka
podobnie jest z zapiętym 4/70-200 z osłoną schowaną tez spokojnie się mieści i jeszcze jest miejsce na dole na mały obiektyw typu 1,8/50mm
jak mamy osłonę założoną do fotografowania to cała komora musi być pusta do dna [trzeba wyjąć przegródkę spodnią] aby cały się zmiescił
w głównej komorze wraz z 4/70-200 spokojnie mieści się jeszcze 580ex ze stofenem - zapina się na styk