Hi..

Cytat Zamieszczone przez jcakov Zobacz posta
He, dziwny jest ten świat. Przed utylizacją Energizerów postanowiłem spróbować raz jeszcze. Rozładowałem je ładowarką, naładowałem na maksa, wsadziłem do lampy i CUD - DZIAŁA! O co tutaj kurde chodzi to ja nie wiem. Ładuje się bardzo szybko, bez żadnego problemu... Wyłączam, włączam i działa. Naprawdę nie wiem WTF. Grunt że chodzi Pytanie jak długo
Syndrom "leniwej baterii". Wbrew temu co twierdzi "marketing" akumulatorki NiMH (a domniemuję że takie właśnie używasz) nie są pozbawione efektu pamięciowego. Sprawdzałem u siebie i 430EX dosyć szybko stwierdza że aku są już rozładowane (napięcie na poziomie 1,2V) co akurat jest normalne w urządzeniu które pracuje też z bateriami (ogniwami). Dlatego zawsze stosuję cykl po pracy - rozładuj do końca - naładuj. Inna sprawa że aku 2500 mAh nie mają u mnie dobrej opinii - bardzo dużo padaki nawet wśród markowych się zdarza.

Poza tym sprawdź czy nie masz dużych różnic w napięciu po zakończeniu ładowania. Mam takie Sanyo 2500 mAh (oryginalne z nabitym znakiem na elektrodzie) gdzie różnice są na poziomie 0,2V zakończenia ładowania. Praca takiego kompletu to dramat - kilka minut i koniec pracy.

Pozdrawiam
Kwiatek...