Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Uszkodzony Grip BG-E2 (koleczko + sruba) POMOCY

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wrócę na chwilę do tematu.
    Mam dostęp do kanału serwisowego Canon-a i mam możliwość ściągnięcia takiego kółka, a raczej całego mechanizmu odpowiadającego za przykręcanie i odkręcanie body<-->grip.

A jeśli chodzi o wykręcenie gripa, to mając pewność, że części zamienne będą, to tniemy wystający rant plastikowego kółka, tak żeby uzyskać dostęp do metalowych zębatek.
    Potem cienkim płaskim wkrętakiem popychamy ząbki po jednym, aż grip się odkręci.
    Po odkręceniu gripa, wystarczy go tylko rozkręcić i wymienić uszkodzony moduł.

Uzależniony Awatar pawciolbn
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enkoder Zobacz posta
    Wrócę na chwilę do tematu.
    Mam dostęp do kanału serwisowego Canon-a i mam możliwość ściągnięcia takiego kółka, a raczej całego mechanizmu odpowiadającego za przykręcanie i odkręcanie body<-->grip.

A jeśli chodzi o wykręcenie gripa, to mając pewność, że części zamienne będą, to tniemy wystający rant plastikowego kółka, tak żeby uzyskać dostęp do metalowych zębatek.
    Potem cienkim płaskim wkrętakiem popychamy ząbki po jednym, aż grip się odkręci.
    Po odkręceniu gripa, wystarczy go tylko rozkręcić i wymienić uszkodzony moduł.
    czyli rozumiem, że można sobie coś takiego zaklepać w razie "W", czy zamawiać już teraz na zapas?
    .
    5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...

Dopiero zaczyna Awatar Skarabeus
    Miasto
    zachodnie rubieże

Domyślnie

Ja również jestem zainteresowany.
    Zrobiłem co prawda ze starej zębatki ale nigdy nic nie wiadomo.

Uprawnienia umieszczania postów