czy te fotki byly robione na jakis zawodach motorowek? czy czo w tym styluy?Zamieszczone przez mxdanish
czy te fotki byly robione na jakis zawodach motorowek? czy czo w tym styluy?Zamieszczone przez mxdanish
To były MŚ w wioślarstwie w GifuZamieszczone przez FOTOGRAF
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Zamieszczone przez Diodak
tutaj masz skale porownawcza(zgadnij ktore to
)
wazy 16.5kg![]()
<onanist>Tak wyglada nieboZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
</onanist>
Imponuje mi srednica przedniej soczewki tych dwoch szkiel zwroconych frontem ku przodowiWieksze to to niemal niz aparat (a wyglada na stosunkowo krotkie)
Pomyśl jak wygląda przednia soczewka tego moby dicka z tyłu. Oglądałem ostatnio dvd dołączone do 350d i tam koleś chyba trzymał ją w rękach.
A tam nieboZamieszczone przez birez
to raczej piekło... bo juz widze ten codzienny dylemat: "ktory obiektyw dzisiaj wybrać? Ene due rabe..." no a jak juz sie nie zdecydujemy to kto bedzie nosił to wszystko razem
chciaż... chciałbym miec takie problemy
![]()
Wiedziałem, że duża ale że aż takZamieszczone przez [DoMiNiQuE]
. Musiałem sprawdzić jakie to ma wymiary... średnica 23cm i długość 84cm .. no to faktycznie jest warte każdej ceny za skrócenie tuby, bo mój teleskop co prawda takiej samej średnicy, ale długi na 140cm
.
A teraz pytanie zupełnie poważne :razz: .... gdzie się takich ogniskowych używa?... pytam o obiektyw jako narzędzie normalnego fotografa bo jakoś nigdzie nie mogę umiejscowić ludka celującego 16,5kg rurą .. może puchar golfowy z czubka sąsiedniej góry.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Amerykanski Sports Illustrated ma 2 takie wiec wynika z tego ze jednym z zastosowan jest fotografia sportowa. Gdzies slyszalem ze sprzedano tych szkielek okolo 10 na calym swiecie ale nie wiem ile w tym prawdy.
Prawda jest natomiast, ze te obiektywy budowane sa na zamowienie czyli nie kupujesz tego w sklepie tylko dzwonisz do Canona i mowisz "Hej, macie taki fajny obiektywik 1200mm f/5.6L. Zmontujcie mi taki szybciutko, dobra? Czek na $80'000 wysylam jutro. Dzieki!" No a potem czekasz az zloza te rure do kupy i wysla w paczce.
Sport, dzika przyroda, wszedzie gdzie jest za daleko, np. surf, fotografia gniazka jakiegos plochliwego ptaszka, itp.Zamieszczone przez Diodak
![]()