Pokaż wyniki od 1 do 10 z 250

Wątek: Uonanisci? ;)

Mieszany widok

Bywalec Awatar Sibil
    Miasto
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

Dobre dobre

a dla zainteresowanych krótkie tłumaczenie

""Podczas przeglądania wielu for internetowych napotyka się nieuchronnie na chyba największą grupę samozwańczych fotografów profesjonalistów: Onanistów. W przypadku fotografii, ludzie Ci ograniczają się jedynie do zastosowanych w niej technologii. Im droższy jest sprzęt, tym lepszy fotograf. Firmy produkujące sprzęt fotograficzny wychodzą naprzeciw takiej grupie klientów, dbając o to, aby drogie produkty były również jak najbardziej zauważalne. Dla przykładu, czerwony pasek na obiektywach firmy Canon oznacza wysokiej wartości, onanistyczny sprzęt klasy L. Aby uniknąć prześladowań na punkcie sprzętowym, już teraz masz możliwość, aby we własnym amatorskim warsztacie, stworzyć drogi sprzęt za małą kasę. Przedstawię to w kilku prostych krokach, na bazie najtańszego obiektywu Canona. Uzyskamy wzrost wartości obiektywu o ok. 1300 EUR, a każdy onanista sprzętowy zblednie z zazdrości."
    20d I T17-50mm f2,8 I C50mm f1,8 I C70-200mm f2,8 L I VS 600R I 679B I
    Yessphoto, obiektywnie

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sibil Zobacz posta
    Dobre dobre

a dla zainteresowanych krótkie tłumaczenie

""Podczas przeglądania wielu for internetowych napotyka się nieuchronnie na chyba największą grupę samozwańczych fotografów profesjonalistów: Onanistów. W przypadku fotografii, ludzie Ci ograniczają się jedynie do zastosowanych w niej technologii. Im droższy jest sprzęt, tym lepszy fotograf. Firmy produkujące sprzęt fotograficzny wychodzą naprzeciw takiej grupie klientów, dbając o to, aby drogie produkty były również jak najbardziej zauważalne. Dla przykładu, czerwony pasek na obiektywach firmy Canon oznacza wysokiej wartości, onanistyczny sprzęt klasy L. Aby uniknąć prześladowań na punkcie sprzętowym, już teraz masz możliwość, aby we własnym amatorskim warsztacie, stworzyć drogi sprzęt za małą kasę. Przedstawię to w kilku prostych krokach, na bazie najtańszego obiektywu Canona. Uzyskamy wzrost wartości obiektywu o ok. 1300 EUR, a każdy onanista sprzętowy zblednie z zazdrości."
    Dobre, ciekawe kiedy ukaże się poradnik : "Jak profesjonalnie przemalować twój tani i tandetny teleobiektyw na biało".

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Dobre, ciekawe kiedy ukaże się poradnik : "Jak profesjonalnie przemalować twój tani i tandetny teleobiektyw na biało".
    Po pierwsze - nie trzeba malować.
    Mozna kupić tani, badziewny biały obiektyw, nawet z czerwonym paskiem

Załącznik 2678

Po drugie - ciekawe, że to działa w obie strony i białe eLki ludzie przemalowuja na czarno :-)

Załącznik 2679
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Śliczniutka ta czarnulka :-D

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Po drugie - ciekawe, że to działa w obie strony i białe eLki ludzie przemalowuja na czarno :-)

Załącznik 2679
    Niech ktoś mnie uszczypnie, ale czy ja widzę filtr Kinga zamontowany na tym profesjonalnym szkle?

Ten B&H to ciekawy sklep ;-) O ile jeszcze czarne pokrycie 70-200 L IS rozumiem, o tyle wydawanie 80$ na białe trąci uonanizmem :-P (tak, wiem, że służy to także jako izolacja cieplna dla dłoni)

Poza tym znalazłem ciekawy przedmiot - ściereczka do szkieł i karta o 18% szarości naraz Co będzie następne - plecak z wbudowanym statywem? "Rób zdjęcia bez wyjmowania sprzętu!"
    Ostatnio edytowane przez Arek Piekarz ; 13-04-2007 o 16:02
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja też. Fajnie by było, gdyby były 3 kolory do wyboru np. czarny, biały lub jakiś moro.
    Tego nie zrobią, bo by ludzie kupowali w większości te czarne, a im przecież chodzi o samonakręcającą się reklamę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja też. Fajnie by było, gdyby były 3 kolory do wyboru np. czarny, biały lub jakiś moro.
    Tego nie zrobią, bo by ludzie kupowali w większości te czarne, a im przecież chodzi o samonakręcającą się reklamę.
    nie sadze, mysle ze argument: biale sie wolniej nagrzewa, przy wiekszych lensach ma sens, jesli taki duzy lens zmieni o jakas czesc milimetra swoja dlugosc, napewno wplynie to na jakosc obrazu, nie dorabiajmy teorii spiskowej Obiektywy to nie samochody, a fotografowie to w wiekszosci mezczyzni wiec kolor im wisi ... w wiekszosci
    Ostatnio edytowane przez thorin ; 13-04-2007 o 17:33
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    nie sadze, mysle ze argument: biale sie wolniej nagrzewa, przy wiekszych lensach ma sens, jesli taki duzy lens zmieni o jakas czesc milimetra swoja dlugosc, napewno wplynie to na jakosc obrazu, nie dorabiajmy teorii spiskowej Obiektywy to nie samochody, a fotografowie to w wiekszosci mezczyzni wiec kolor im wisi ... w wiekszosci
    Zapewniam Cię że to nie teoria spiskowa tylko czysty marketing . I nie chodzi tu o gust fotografów tylko o ludzi oglądających mecze z lasem L-ek i mówiących "o canon".
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów