Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: Czy cena 40D jeszcze spadnie?

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    sprzęt od pana cyfromana z chin i z gwarancją sklepową na kolanie spisywaną? no raczej dziękuję za taki sprzęt. równie dobrze mogłeś podać linka do sklepu na Antylach...
    Chciałeś sprzęt nowy, z gwarancją, ze sklepu, o sprzedawcy nie było mowy (oczywiście pomijam takich sprzedawców jak np. JapanFoto) i taką ofertę wskazałem, tak więc nie stwarzaj teraz sztucznych problemów.
    EOS + Speedlite

Uzależniony

Domyślnie

dj zibi - nie widzę w tym nic niestosownego - jeśli ktoś pisze o ofercie tańszej aniżeli mój zakup to proszę o podanie miejsca bo sam chętnie bym zakupił. Wyraźnie o to poprosiłem. Chyba to normalne, że i ja chcę kupić jak najtaniej a jako sprzedawca ceny znam na bieżąco.
    O jedno bym Cię prosił - jesteś kolegą i klientem towersa to niech tak pozostanie ale wycieczki osobiste pod moim adresem - bardzo bym Cię prosił - sobie daruj bo jakoś z końcem roku nie mam na nie ochoty...
    pozdrawiam Cię również życząc szczęśliwego Nowego Roku
    do usłyszenia za rok

axk - dobrze, mój błąd. nie podałem, że nie interesują mnie oferty w.w. sklepów z powodu pochodzenia sprzętu i udzielanych na nie gwarancji. I nie piszę tego złośliwie gdyż nigdy względem nikogo nie stosowałem jakiejkolwiek kryptoreklamy. Ale w tych oczekiwaniach względem gwarancji nie jestem chyba sam - co widać po wątkach w tym dziale...
    jeszcze raz wszystkiego dobrego
    cześć
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 31-12-2008 o 12:54

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Źle mnie zrozumiałeś nie ja jestem kolega Towersa a Ty "u Twojego kolegi towersa" mogę się mylić, ja tylko kilka razy u niego kupowałem. Ale nie ma co walczyć dziś sylwester i trzeba się bawić. Szczęśliwego.

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

Panowie, 40d chyba troszkę wadzi Canonowi w usytuowaniu 50d, więc raczej nie będą forsować jego ciągłej produkcji. Spójrzcie na temat 5d w różnych wątkach. To sytuacja trochę inna, bo podobno przestali produkować 5d dlatego,że nie mają tyle zakładów produkujących FF matryce. Cashback tez był w UK na nią, więc obawiam się,że robi to się towar coraz trudniej dostępny.
    Ostatnio edytowane przez fahrenheit ; 31-12-2008 o 13:15

Dopiero zaczyna Awatar JaroW
    Miasto
    Świdnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    W Fotojokerze bez problemu kupicie 40d za 2288, polecam. Zamówienie przez internet, odbiór w sklepie.
    do nie dawna tak było, a dziś Fotojoker :sad:

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Zdrożał nie tylko w FJ. Sprawdziłem na ceneo i w fotobasia była najniższa cena 2277 a jest 2455. Ja swojego odebrałem w sobotę 03.01 jeszcze za 2288 :-D
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeksad2 Zobacz posta
    Zdrożał nie tylko w FJ. Sprawdziłem na ceneo i w fotobasia była najniższa cena 2277 a jest 2455. Ja swojego odebrałem w sobotę 03.01 jeszcze za 2288 :-D
    Fotobasia i Fotojoker to ta sama firma. ; )

makro
    Guest

Domyślnie

witam

mam obecnie podobna bolaczke zwiazana z wzrostem ceny 40-tki, na jej spadek raczej juz nie ma co liczyc bo pewnie lada moment zupelnie zniknie i zostanie tylko rynek wtorny.
    Dodatkowe utrudnienie mam takie ze raczej bede musial wziac sprzet na raty , i tutaj koszty rosna , szukam jeszcze panicznie rat 0% i znalazlem jak na razie tylko jedna opcje w cenie body -2800 pln, w fotojokerze jest to nie cale 2500 ale przy ich ofercie kredytowej cena i tak przekroczy 3 tysie wiec za lepsza opcje tego uwazac nie moge, poza tym bardziej rozwazam opcje z obiektywem 17-85 a tutaj juz nawet nie sa tansi od opcji gdzie jest dostepny kredyt 0 % , w fotojokerze uzyskalem informacje ze oprocentowanie to jest 1 % wartosci do kazdej raty, a wiec w kredycie na identyczny okres jak w poprzedniej ofercie laczna cena aparatu przekroczylaby 4400 :/

dla tego tez mam pytanko czy znacie moze jakies sklepy z bardzo dobrymi propozycjami jesli chodzi o raty gdzie moglaby byc jeszcze dostepna 40-tka w korzystnej cenie?

jesli nie bedzie takowej to mam pytanko czy sadzicie ze warto w chwili obecnej dac za 40-tke plus 17-85 3400 pln ??

moze jest nadzieja ze niebawem spadnie cena 50D ??

w fotojokerze obecnie cena body 50-tki rowna sie c 40-tka w zestawie z 17-85

Wiadomo cos moze o wyjsciu w najblizdzym czasie nastepcu 50-tki??

z gory dzieki za odpiowiedzi, pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez makro Zobacz posta

moze jest nadzieja ze niebawem spadnie cena 50D ??
    Cytat Zamieszczone przez makro Zobacz posta

Wiadomo cos moze o wyjsciu w najblizdzym czasie nastepcu 50-tki??
    Raczej nie sądze aby cena 50D spadła w najbliższym czasie ponieważ:

- Japończycy windują ceny sprzętu do góry ze względu na rosnący kurs jena do usd/euro
    - wciąż osłabiająca się złotówka - kto wie czy niedługo nie przyjdzie nam płacić po 4zł za dolara i 5 za euro - wszystko jest możliwe

Cena 50d ostatnio wzrosła - jakiś tydzień temu w e-fotojoker był 150zł tańszy. Jeśli masz kupić sprzęt na raty kup 50D w jakiejś dobrej ofercie ratalnej. 40d możesz już nie znaleźć z dobrymi ratami.

Cena 50d spadnie gdy Canon wypuści nowy model. 50tka została zaprezentowana w sierpniu 2008 więc następna powinna ujrzeć światło dzienne również mniej więcej w tym czasie (biorąc pod uwagę roczny cykl wypuszczania nowych modeli). Zanim trafi do sklepów i cena znormalnieje to będzie grudzień 2009.
    Cena może również spaść gdy Nikon wypuści model D400. Po ocenie przewidywanych specyfikacji tego modelu (można sprawdzić na nikonrumors.com) Nikon zmiażdżyłby możliwościami canona 50d. Jeśli cena nikona będzie konkurencyjna to Canon będzie zmuszony obniżyć ceny 50d.

Radze się pospieszyć z zakupami bo może się okazać jeśli będziesz oczekiwał niższej ceny to nie kupisz ani 40d (bo już jej nie będzie), ani 50d (bo zdrożeje na tyle że będzie poza Twoim zasięgiem).

Pozdrawiam

makro
    Guest

Domyślnie

chyba bede juz dzis musial podjac decyzje bo wlasnie sie dowiadywalem i w cenie 3400 w ratach 0% promocja jest juz tylko do jutra, a ilosc ograniczona do skonczenia zapasow a zostaly juz naprawde znikome ilosci w pojedynczych sklepach wiec pewnie niebawem znikna.

Dopytywalem sie na pewno czy mowa o zestawie z obiektywem 17-85 is usm bo widze ze tez sa opcje ze zwyklym kitem, potwierdzili ze z is usm wiec w tej sytuacji cena tego zestawu na chwile obecna nie bylaby zla, na rowni z ta z fotojokera, przy zakupie za gotowke to bez roznicy, ale biorac na raty to roznica ponad tysiac pln wiec na prawde duzo, niezle szklo sobie za ta roznice w przyszlosci bede mogl kupic

Ps: dzieki za info o 50D, to mnie pozbawilo zludzen o spadku jego ceny w niedalekiej przyszlosci, a do grudnia przyszlego roku czekac nie mam zamiaru

pozdrowionka
    Ostatnio edytowane przez makro ; 14-01-2009 o 15:34

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów