Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Czy cena 40D jeszcze spadnie?

Michalmon
    Guest

Domyślnie Czy cena 40D jeszcze spadnie?

No właśnie jak w temacie. Stoję przed zakupem 40D ale nie wiem czy decydować się na to body teraz czy dopiero za jakiś czas?

Drugie pytanie moi drodzy dotyczy korpusu 5D (pierwszej wersji). Gdzie można zakupić to body za normalne pieniądze? Wszędzie gdzie oglądałem to cena wzrosła o jakieś 10-15%.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michalmon Zobacz posta
    No właśnie jak w temacie. Stoję przed zakupem 40D ale nie wiem czy decydować się na to body teraz czy dopiero za jakiś czas?
    a moze jeszcze bardziej spasc ;-) ?? wtedy cena 450d i 1000d musialaby byc na poziomie przecietnego kompaktu ;-)

wez pod uwage ze skoro jest juz 50'tka to jak dlugo jeszcze canon bedzie produkowac 40'tke (o ile jeszcze w ogole jest produkowana).. IMHO jak brac to teraz :-)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Kupować 40D teraz bezwarunkowo.

Bywalec

Domyślnie

cena na pewno kiedyś spadnie, ale kiedy .. tego nie wie chyba nikt

może w marcu znowu zrobią jakiś cb :F
    :}

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Prawie na pewno nie spadnie, po prostu nie będzie nowych egzemplarzy na rynku.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ostatnio widziałem jak spadła - była na podłodze w MM. musiała spaść jak ktoś wyciągał aparat. właśnie zmieiłem 40D na 50D i mogę polecić 40D z całego serca.
    canon

Coś już napisał
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

nie sądze żeby spadła u przedstawicieli canona jest już niedostępna kupiłem jedno z ostatnich oficjalnych body to co jest na rynku to sprzęt z magazynów gdzieś jeszcze. Po wprowadzeniu 50d canon wycofał się z produkcji 40....
    40D 20D 70-200 2.8L is 17-40 4L 50 1.8 50 1.4 430exII Kit a to wszystko żeby plecy prostować bo zdjęć robić nie umiem...

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Michalmon zastanów się z czego ta cena ma jeszcze spadać? :P Toż i tak teraz ta puszka jest prawie za pół darmo... Do tego stopnia, że jak będę kupował nową puchę za kilka miechów to na pewno 40-stki wyzbywać się nie zamierzam bo jest warta więcej niż te marne 1700-1900 ile bym dostał za używkę...
    P.S. porównywałem z kumplem z jego 50D i generalnie oprócz nowego ekranu, cieplejszego(znowu)AWB i tego, że DODALI(A NIE POLEPSZYLI) wartości ISO żadnych zmian. Zupełnie bezsensowne posunięcie IMHO...
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 30-12-2008 o 22:08
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Awatar elviscox
    Miasto
    Poznań / Kłodzko

Domyślnie

Prawda. Zapewne nie spadnie bo nie ma z czego.
    Swoją drogą zastanawiam się co będzie się działo za jakiś rok...
    300D i 350D są już tak tanie, że jeszcze trochę i lustro będzie można dostać z oszczędności ze skarbonki..
    400D w zeszłym roku kupiłem za 1999zł. A Teraz? Może sprzedam go za pół ceny:wink:
    Takie jest prawo rynku.
    A skoro 40D już nie jest produkowany od jakiegoś czasu i będzie coraz trudniej o nowy to lepiej skusić się teraz dopóki możemy kupić nowy za 2200zł Dopóki są nowe..

Uzależniony

Domyślnie

1. nowego za 2200 już się nie kupi, nie ma szans.
    2. 40D już coraz trudniej kupić, lada chwila zniknie wogóle z rynku - ale to samo pisałem kiedyś o 5D i i tak znaleźli się spece twierdzący inaczej - dzisiaj jest płacz dlaczego 5d tak szybko zniknął z rynku... to samo będzie z 40d lada moment niestety.
    3. Stanieć? Teraz i tak ma absolutnie świetny stosunek ceny do jakości. W Canonie przejście z amatorskiego plastiku (450d) na puszkę semi profi wymaga niewielkich nakładów finansowych a różnica kolosalna - choćby dlatego warto brać teraz 40D.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów