Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: serwisy społeczńościowe, a fotografia

Awatar aniz
    Miasto
    Chojnice

Domyślnie serwisy społeczńościowe, a fotografia

Od pewnego czasu coraz większą furorę na polskiej scenie internetowej robią serwisy społecznościowe typu nasza-klasa czy fotka.pl. Według mnie nie można pomijać tej aktywności społecznej. Zbierając użytkowników tych dwóch portali wynika, że połowa Polaków jest zarejestrowana w Internecie (11 mil. - nasza-klasa, 7 mil fotka.pl). Ale my jako osoby związane z fotografią i mające na ten temat jakieś pojęcie skupmy się na fotografiach. Skoro połowa Polski jest zarejestrowana to nie wierzę, że użytkownicy tego forum w 100% należą do tej połówki niezarejestrowanej. Tak więc z na pewno przeglądacie te "sweet focie", które się tam znajdują. Prosiłbym te, które najbardziej przypadły do Waszych gustów, a może raczej najbardziej Was rozbawiły. Myślę, że można pominąć pstryki ze złą kompozycją, czy prześwietlone. To jest oczywiste, że takie zdjęcia to domena laików. Chciałbym widzieć zdjęcia osób w ciekawych pozycjach, czy śmiesznym otoczeniu.
    40D |C 17-85 4-5,6 USM IS | T 80-210 4-5,6 | C 50 1,8 | KIT | 420EX

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

na naszej klasie mam konto stworzone jedynie dlatego, że jak ktoś będzie mnie chciał znaleźć a nie będzie miał żadnego sensownego źródła kontaktu to na pewno zajrzy tam w poszukiwaniach. Nie dodałem się do żadnej klasy, nie dodaję tam żadnych znajomych.

Portal społecznościowy w którym czasami 'bywam' to goldenline. Jakoś ludzie tam bardzo głupich/tandetnych zdjęć nie wrzucają.

Odnośnie głupich/śmiesznych zdjęć to jest taki jakiś rosyjski serwis, w który ładujesz zdjęcie, a on np wkomponowuje automatycznie to samo zdjęcie wybite na bilboard, w gazetę itp. Jak dla mnie to takie aż za bardzo 'festynowe', no ale ponoć o gustach się nie dyskutuje...
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja mam konto na nk. Staram się nie patrzeć na jakość zamieszczonych zdjęć, bo przecież nie każdy musi interesować się fotografią i robić choćby poprawne zdjęcia. Jaki świat byłby nudny, gdyby każdy był dobrym fotografem. Faktem jest, że trafiają się "perły", które z nóg zwalają do tego stopnia, że nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Przykład TUTAJ

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Hmm na n-k zazwyczaj jest pelno zdjec robionych przez mlode trzpiotki stojące przed lustrem - co lepsze, robia te zdjecia czesto apratami, ktore na pewno posiadaja funkcje samowyzwalacza.. No ale zdjecia przy brudnym lustrze sa trendy, dżezi i kul :P

Dobre zdjecia tez sie oczywiscie zdarzaja i sa milym zaskoczeniem Ja sam mam konto i swoje foteczki tam wrzucam, co by moją stronke internetowa trochę rozreklamowac
    Na świat spoglądam przez armatę...

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonBolano Zobacz posta
    Dobre zdjecia tez sie oczywiscie zdarzaja i sa milym zaskoczeniem Ja sam mam konto i swoje foteczki tam wrzucam, co by moją stronke internetowa trochę rozreklamowac
    i jest dość skuteczna metoda: patrząc po statystykach wejść, ich ilość wzrosła mi znacznie po umieszczeniu linku na nk

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

Właśnie to posiadanie kilkuset znajomych w profilu i dziesiątki zdjęć z imprez jest "trendy, dżezi i kul". Pedofile mają co oglądać a rodzice prześledzić towarzystwo swoich dzieciaków

To co napisał robgr85 jest diabelnie przydatne. Godzinę temu w ten sposób znalazłem numer telefonu do osoby od której kupiłem coś poprzez allegro. Tam numeru nie było... na naszej-klasie owszem.

Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomek_P Zobacz posta
    To co napisał robgr85 jest diabelnie przydatne. Godzinę temu w ten sposób znalazłem numer telefonu do osoby od której kupiłem coś poprzez allegro. Tam numeru nie było... na naszej-klasie owszem.
    dlatego jestem zdania, że sieć nas kiedyś zgubi Szukałem 1 osoby kiedyś - znałem tylko imię i miejscowość, z której pochodziła. Znalazłem na nk bez problemu.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Ja nasza-klasę nazywam tak:

Największa w Polsce ogólnodostepna baza danych osobowych

EDIT:

A tak w ogole, to ostatnio na n-k był ten konkurs foto sponsorowany przez Sony'ego... Nic nie wygralem. Pewno dlatego, ze Canonem focę :P
    Ostatnio edytowane przez DonBolano ; 30-12-2008 o 11:38
    Na świat spoglądam przez armatę...

Bywalec

Domyślnie

właśnie, a gdzie można wyniki zobaczyć ? jest exif na zdjęciach konkursowych ?
    :}

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów