Do wczoraj chciałem kupić dwie sztuki Minolty 4000af za 80 zł jedna ale na flickr naczytałem się o problemach i uwagach na temat jej wagi i współpracy z wyzwalaczami i odpuściłem![]()
Do wczoraj chciałem kupić dwie sztuki Minolty 4000af za 80 zł jedna ale na flickr naczytałem się o problemach i uwagach na temat jej wagi i współpracy z wyzwalaczami i odpuściłem![]()
Racje macie Panowie 540EZ to bardzo zacna lampka sam takową urzywam a co do vivtarów radził bym uwarzać z urzywkami bo potrafiły mieć wysokie napięcie na stopce i wasze aparaty mogą być niezadowolone z takiego potraktowania ;]
Jest jakaś lampa dostępna nie na jakiś wariackich licytacjach(nie chodzi o osiągane ceny tylko formę, cholery można dostać od tych wszystkich snajperów) tylko normalnie w sklepach która oferowała by w miarę duża moc i tryb manualny w sensownej cenie(500-600zl)?
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 24-02-2009 o 19:16
Znalazłem coś takiego:
http://www.ceneo.pl/121864 - liczba przewodnia 30 dla 50mm, 36 dla 85 mm / iso 100 (trochę słabsza od 430ex) - wystarczy to do manualnego błyskania w plenerze?
No i cena jest bardzo hmm zadziwiająca, ona mnie głównie martwi - dobre i tanie - to się gryzie![]()
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 24-02-2009 o 20:45
Ale bym się wkopał. Szkoda, stosunek ceny do mocy świetny - jak można taką lampe wykastrować z manuala?;/.
heh mam takie pytanko czy którys z kolegów ma ochote pomóc i odpowiedzieć na par noobskich pytań w tym temacie?) na pw
![]()
Witam Wszystkich.
Posiadam lampę Nikona SB-26 i mam pytanie.
Czy po podpięciu jej do Canona 450d będzie się komunikowała z aparatem?
Przepraszam za mało fachowy język ale zaczynam przygodę z fotografią.
Chodzi mi dokładnie o to czy będę musiał wprowadzać ustawienia do lampy manualnie, czy odbędzie się to automatycznie( chyba chodzi o funkcje z lampy TTL)?