Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 127

Wątek: [mzeta] Moje skromne fotki;) proszę o ocenę i porady;)

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

niestety - niczym nie różni się poziomem od poprzednich. mzetko - czy naprawdę myślałaś, że w tydzień przeskoczysz na wyższy poziom? A konkrety? Wali się w lewo, drzewo przeszkadza i znowu kompozycyjnie bardzo słabe...

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

co chcialas pokazac przez to zdjecie? dzwon, dzewa, lampe 500w czy co innego bo nie wiem na czym sie skupic!
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Skąd wiesz że 500w?

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamil Wolski Zobacz posta
    Skąd wiesz że 500w?
    a bo wiem, i tyle Ci powiem
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

mzeta
    Guest

Domyślnie

Podjęłam kolejne próby

7. Piesek podczas spaceru

8. "Wędrówką jedną życie jest człowieka"

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Kamil jak obiecałeś coś wyjaśnić to zrób to, proszę,

Ostatnie dwa zdjęcia są świetne!
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Dajcie sobie siana z ocenianiem wątku! Denerwujące to trochę...
    A co do zdjęć, to jak pieski zobaczyłem to się nieżle uśmiałem, ale nic więcej
    Czekam na kolejne próby!
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Psiaki aż prosza się, by pokazać je z innej perspektywy*.. z ich perspektywy.. zdjęcie byloby wtedy ciekawsze, ukazany byłby inny punkt odniesienia i patrzenia na świat. Robiąc zdjęcie z normalnej wysokości, czyli swojej nie pokazujemy tematu zdjęcia w ciekawy sposób, tylko taki "oklepany":wink:

*To samo tyczy się oczywiście zdjęc kwiatów, małych zwierząt i przedmiotów.

W drugim już był albo jakiś zamysł i zrobiłaś zdjęcie, albo zrobiłaś zdjęcie i dodałas tytuł:grin: Niemniej tutaj znowu ta "wędrówka" nie została pokazana w odpowiedni sposób. Są niby jakieś ślady na sniegu, ale w żaden sposób nie wiążą nam się z tymi ludźmi w kadrze. Są też sposoby, by kompozycję zdjęcia skoncentrowac na głównym temacie zdjęcia, ale to wymaga wiedzy i czasem dobrych okoliczności..:wink:

Mam nadzieję, że rozumiesz moje uwagi co do Twoich zdjęć:wink: Jesli masz jakieś pytania, to chetnie Ci odpowiem (każdy w końcu musiał zacząć:-))

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

mzeta
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Dajcie sobie siana z ocenianiem wątku! Denerwujące to trochę...
    A co do zdjęć, to jak pieski zobaczyłem to się nieżle uśmiałem, ale nic więcej
    Czekam na kolejne próby!
    czyli uważasz że są złe?? patrzyłeś na wcześniejsze? chodzi mi o ocenę czy jest lepiej czy stoję w miejscu dokładnie :-D czekam na konkrety i popieram że to troche denerwujące to Wasze przekomarzanie sie ;-P

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

MASKRA!!! Można odnieść wrażenie, że im dalej w las tym gorzej :-| Momentami mam wrażenie, że chcesz coś na siłę udowdnić - nie bardzo wiem co. Żeby nie być posądzonym o niekonstruktywną krytykę:

7. Nieostre, przypadkowe.
    8. Nic nie przedstawia, poza kupą śniegu do połowy i kupą nieba od połowy z przeszkadzajką w postaci ludzi stojących tyłem, drzewa i ławek.

Teraz zadaj sobie pytanie: czy NAPRAWDĘ zdjęcia, które przedstawiłaś podobają Ci się? Jesteś z nich zadowolona? Nadają się do publikacji? Czy wysłałabyś je na konkurs? To co rzuca się w oczy we wszystkich Twoich zdjęciach to chaos w kadrze i przypadkowość. Tak jakbyś stanęła w jakimś miejscu i czasie i od niechcenia, bez zastanowienia, bez popatrzenia w wizjer monitor zrobiła zdjęcie.

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów