Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 127

Wątek: [mzeta] Moje skromne fotki;) proszę o ocenę i porady;)

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF Zobacz posta
    piekne sa te zdjecia! jedno w piwnicy bym sobie powiesil
    hmmmm.... hmmmm.... od czego by tu zacząć... ano chyba od tego, że jesteś gburem. Pokazałeś w tym wątku 4 (słownie: cztery) zdjęcia... dwie czaple, niezłe chociaż daleko im do zdjęć ptaków, które widziałem w tym wątku... jedną motorówkę, kiepściuchną, chociaż podobno sport lubisz najbardziej, i wiatraki...tyż kiepskie (podobnie jak i tłumaczenie, ze Ci się wstawać nie chce). I szumnie nazwałeś się FOTOGRAFEM? Kupa smiechu z przewagą kupy. Zamień tą swoją wypasioną lustrzneczkę na takiego samego brzęczka jakim mzeta robi zdjęcia i spróbuj zrobić parę dobrych zdjęć, pokaż co potrafisz, bo jak narazie najlepiej wychodzą Ci złośliwości. Zaś co do piwnicy... doskonałe miejsce na to żebyś pomiędzy słoikiem ogórków a marmoladą powiesił coś swojego. Bedzie pasować.

Kamilu... Wolski... tak sobie myślę, że poza zdjęciami samochodów, które masz opanowane i które fajnie się ogląda... reszta, hmmm, taka sobie. Wiem, wiem... nie interesuje Cię nic innego...więc, na Boga, po co się wyzłośliwiasz i durnowato radzisz sprzedaż aparatu i zakup psa. Sprzedaj swój aparat i kup sobie samochód... jeśli już masz to kup sobie lepszy...albo drugi. Dobra rada?

Panowie... zamiast udowadniać złosliwymi postami jacy to nie jesteście doskonali i wspaniali pokażcie to na zdjęciach w swoich wątkach, a przede wszystkim jeśli ktoś Was ZAPROSIŁ do siebie a Wy zdecydowaliście się wejść i poprosił o pomoc to albo pomóżcie, albo nie piszcie nic jeśli nic, poza złosliwościami, nie potraficie napisać. Własne kompleksy leczcie w inny sposób a nie wyżywając się na 16to latce.

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Zrobiliśmy mzecie oftopa, ale pozwolę sobie jeszcze jeden wpis na ten temat zrobić.

Większość for internetowych w wydaniu polskim, to obelgi, inwektywy i brak wzajemnego szacunku. Zdaję sobie sprawę, że najbardziej w oczy rzuca się garstka krzykaczy, a stonowana, rzeczowa dyskusja niknie pod niewielką, acz widowiskową stertką nic nie wnoszących ogólników, przez nich wypisywanych. Rozwalcowywanie kogo się da, nie jest objawem wolności wypowiedzi, tylko brakiem poszanowania rozmówcy. Wiele wątków galeryjnych CB jest przykładem na to, że nawet najbardziej "wyluzowani" nie potrafią przyjąć krytyki pod swoim adresem. Nie zachwyciłeś się moim zdjęciem? Zrównam z ziemią twoje zdjęcie. Galerie aż kipią prześciganiem się w wyszukiwaniu sobie na wzajem mało istotnych szczegółów, o które toczy się wojna, jakby były to sprawy życia lub śmierci. Określenie "gniot", czy inne temu podobne, nie wnoszą do dyskusji nic, poza okazaniem lekceważenia pracy innej osoby. W tym wątku są przykłady na to, że konstruktywną krytykę, wyrażoną w odpowiedniej formie, jest w stanie przyjąć osoba 16-to letnia, której wydaje się, że świat czekał na jej zdjęcia. Są też przykłady braku szacunku do bardzo małej, bo bardzo małej, ale jednak odważnie pokazanej wiedzy. Odesłanie do książek, bez wskazania konkretnych przykładów jest demagogią. To nic nie kosztuje, a stwarza iluzję, że odsyłający jest wszystkowiedzącym mistrzem. Każemy zacząć od podstaw, a sami nie bardzo wiemy, co do tych podstaw zaliczyć, więc rzucamy hasło zaklęcie "popatrz jak to robią inni" i oczekujemy, że za dwa tygodnie, miesiąc czy rok, adresat zaklęcia pokaże nam mistrzowskie dzieła. Tylko czy wtedy nie zaczniemy szukać dziury w całym? Nagle okaże się, że ledwo widoczna w prawym dolnym rogu, w siódmym planie gałązka jest zbyt mało skośna, że z panoramy Warszawy trzeba występlować hotel Mariott, bo za bardzo wystaje do góry, gdy tym czasem zdjęcie przedstawia kolarza przewracającego się w kałużę... Skoro mamy zacząć od podstaw, to może wyłączmy światłomierze i AF-y w aparatach i zacznijmy od pełnego manuala? Tak przecież fotografowało się od początku fotografi do jeszcze mniej więcej 10 lat temu. Jak ktoś zrobi pod rząd 10 ostrych zdjęć, będzie miał prawo włączyć AF. A... Zapomniałem... Cyfrowe aparaty chowamy do szafy i zaczynamy od skrzynki z dziurą i szklanych płyt z samodzielnie przygotowaną emulsją... Jak podstawy, to podstawy!
    Wspaniale napisane, bardzo trafnie i z klasą. Wyjąłeś mi niektóre rzeczy z ust. Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 30-01-2009 o 02:01
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

javelin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    hmmmm.... hmmmm.... od czego by tu zacząć...

Brawo Adso, naprawdę wspaniały tekst. Widać że ranga forumowego mądrali jak najbardziej pozytywnie zasłużona.

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Panowie... zamiast udowadniać złosliwymi postami jacy to nie jesteście doskonali i wspaniali pokażcie to na zdjęciach w swoich wątkach, a przede wszystkim jeśli ktoś Was ZAPROSIŁ do siebie a Wy zdecydowaliście się wejść i poprosił o pomoc to albo pomóżcie, albo nie piszcie nic jeśli nic, poza złosliwościami, nie potraficie napisać. Własne kompleksy leczcie w inny sposób a nie wyżywając się na 16to latce.
    A wiesz? Kiedyś wrzucałem zdjęcia samochodów, uczyłem się dopiero, były to totalne gnioty. Myślisz że od "Ach i och" nauczyłem się czegoś? Bardziej działają właśnie delikatne "złośliwości" po których człowiek się stara bardziej by udowodnić że jednak się da. Przynajmniej wg mnie, to działa bardziej motywująco niż "Nooo, jak na taki sprzęt to świetnie, i bardzo ładnie zakomponowana ta lampa halogenowa na murze"...

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Bardziej działają właśnie delikatne "złośliwości" po których człowiek się stara bardziej by udowodnić że jednak się da.
    No rzeczywiście delikatne te Twoje "złośliwości". Od złośliwości nikt sie jeszcze niczego nie nauczył.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

No delikatne, delikatne. A co do wyciągania nauki - od twojego ciągłego OT (prosze, pokaż mi jakiś swój post NA TEMAT bo chce uwierzyć w cuda) też nie można .

mzeta
    Guest

Domyślnie

Kamilu nie życzę sobie żebyś komentował mój wątek w taki sposób jaki to robiłeś do tej pory...szkoda że Tobie nie ma co komentować...chetnie bym podziwiała;P ADSO zgadzam sie w 150% dzięki

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Otwórz oczy to znajdziesz

Dopiero zaczyna

Domyślnie

to bylo hmm... niepotrzebne mzeta (moze troche pokory a nie wolanie zza spudnicy mamy kamil wziol mi aparat)
    zamiast się dalej obrazac itd wrzuc coś, ale najpierw przemysl bo jest duzo uzytkownikow, ktorzy cię spowadza na ziemię, i co wtedy kazdemu napiszesz zly **** nie komentuj mnie,
    zamiast pisac, to działaj
    zyczę powodzenia w tworczosci

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

hmmmm.... hmmmm.... od czego by tu zacząć... ano chyba od tego, że jesteś gburem.
    dziekuje

Pokazałeś w tym wątku 4 (słownie: cztery) zdjęcia... dwie czaple, niezłe chociaż daleko im do zdjęć ptaków, które widziałem w tym wątku...
    w tym watku raczej jeszcze nic nie pokazalem i nie mam zamiaru wybacz ale zrobienie dobrego zdjecia czapli wymaga wiecej czasu niz lazenie bo jakis kamienicach, slumsach itd i robienie zdjecia drzwiom lub okien

jedną motorówkę, kiepściuchną, chociaż podobno sport lubisz najbardziej
    ta motorowka to do sportu ma duzo jak tulipan do drzewa, to raczej zabawa dla troszke majetnych doroslych

wiatraki...tyż kiepskie (podobnie jak i tłumaczenie, ze Ci się wstawać nie chce).
    ja nie powiedzialem ze jest to dzielo sztuki

I szumnie nazwałeś się FOTOGRAFEM?
    jak dobrze poszukasz to sie dowiesz czemu taki nicka nie inny

Kupa smiechu z przewagą kupy.
    no jesli kupa chodzi CI tylko w glowie to nie dziwie sie ze taki bzdury piszesz

Zamień tą swoją wypasioną lustrzneczkę
    oj ja nie patrze Tobie w kieszen, na to ze mnie stac juz nic nie poradze.

na takiego samego brzęczka
    nie lubie brzeczkow

jakim mzeta robi zdjecia
    a to motocykl robi zdjecia, kurde chcialbym taki motocykl

i spróbuj zrobić parę dobrych zdjęć,
    wzajemnie

pokaż co potrafisz,
    nie zasluzyles

bo jak narazie najlepiej wychodzą Ci złośliwości.
    dziekuje

Zaś co do piwnicy... doskonałe miejsce na to żebyś pomiędzy słoikiem ogórków a marmoladą powiesił coś swojego. Bedzie pasować.
    w piwnicy mam pare sterownikow, dwa monitory zeby widziec co sie dzieje na dworzu i oddzielne pomieszczenie na ogrzewanie oraz spizarnie.
    a zdjecia wisza na scianie w moim pokoju i maja sie dobrze, a Tobie nic do tego gdzie mam je wieszac

oj slodziutki ale sie zbulwersowales, moze buzi na pocieszenie :*

ps: nie ma tu wycieczki osobiste, nie ja zaczolem, grzecznie odpisalem z lekka nutka humorystyczna ( to tak na wszelki wypadek jakby jakis moderator zdziebko sie wkurzyl, chociaz nie wiem o co mialby sie wkurzyc... )

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    No rzeczywiście delikatne te Twoje "złośliwości". Od złośliwości nikt sie jeszcze niczego nie nauczył.
    od curkirkowych kometarzy w Twoim wydaniu rowniez nikt sie niczego nie nauczy...
    Ostatnio edytowane przez FOTOGRAF ; 31-01-2009 o 17:06 Powód: Automerged Doublepost
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Strona 10 z 13 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów