nie będę oryginalny - 1-ka bardzo przekonuje. Świetny pomysł na kadr i ta interakcja między modelką a gołębiem... Miodzio![]()
nie będę oryginalny - 1-ka bardzo przekonuje. Świetny pomysł na kadr i ta interakcja między modelką a gołębiem... Miodzio![]()
Ostatnio edytowane przez Paweł Paśnik ; 29-12-2008 o 20:44
nieostreale same kadry fajne. Na pierwszym wkurzają "przeszkadzajki" - poduszki i takie tam.
giltoniel:
Po pierwsze czy wszystko zawsze musi być żyletą?
Po drugie czy w zdjęciach robionych w domowym zaciszu urządzonym tak aby nie było za wiele światła można osiągnąć stan fotograficznej doskonałości? Dodam, że bez lampy oraz obiektywem Tamrona 28-75mm f2,8? Bo że z jaśniejszymi L (na które poluję) to tak
A co do przeszkadzajek. No cóż Żonka tworzyła więc i ja chciałemA wierz mi że czasu na sprzątanie nie było - zresztą dom nie muzeum.
Ale... następnym razem zwrócę na to uwagę![]()
A wyostrzales po zmniejszeniu? Moze w tym tkwi problem![]()
Eeeee, problem tkwi ewidentnie w poruszeniu / niezlapaniu prawidlowej ostrosci przez obiektyw (ten typ w slabym swietle tak ma - uzywalem przez dluugi czas go). Pytanie czy to naprawde problem, bo wg mnie ta nieostrosc pasuje tu.
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
simon83:
Sądzę, że nie zawsze w idealnej ostrości tkwi to cośTo byłoby nudne gdyby wszystkie fotografie były idealnie wyostrzone - moje nie zawsze są i dobrze mi z tym
DonBolano:
A no rzeczywiście błąd popełniłem i 4 nie wyostrzyłem, ale z 5 wszystko jest OK
Więc 4 po raz drugi po poprawce nazwijmy je:
4A.)
![]()
Czworeczka mi sie podobala tak czy siak, bo bardzo fajnie wyszla fotkaArtystka przy pracy
![]()
Hej Paweł
Mnie bardzo podobają się 1 i 4. Aczkolwiek zgodzę się z Don Bolano o odrobinę za mocnym kontraście. Przez ten kontrast nie ma przepaleń ale trochę za dużo szczegółów wybija się do oglądania...ja bym osobiście jednak trochę zmniejszyła
4 w pierwszej, mniej ostrej wersji bardziej mi się podobała.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się