Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: [Paweł Paśnik] Początki:)

Paweł Paśnik
    Guest

Domyślnie [Paweł Paśnik] Początki:)

Witam
    Nowy tu jestem, obserwuję trochę i jak narazie podoba mi się - dlatego też pomyślałem sobie, że kapcie swoje tu zostawię i trochę zabawię.
    Kapci mam mnóstwo ale póki co podrzucam do rozszarpania trzy - chyba najulubieńsze- nie dla mnie, lecz dla kobietek których wizerunki na nich widnieją:razz:
    Nadmienić tylko chciałem, iż w październiku tego roku mą duszę skradł Canon 40D za szkłem Tamrona.
    A oto co razem udało nam się wypatrzeć:

1.)

2.)

3.)

Na "łaskę Pańską" nie liczę, aczkolwiek katów proszę o szybką śmierć:-D

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

1 i 3 bardzo fajne. Natomiast 2 takie trochę niedopracowane co do kadru i oświetlenia
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Ano. 1 i 3 bardzo fajne. Nie wiem aby, czy na pierwszym kontrastu za duzo nie ma.
    Na świat spoglądam przez armatę...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

2. zupełnie jakby innego autora...

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

za przedmowcami
    na 1 nie podchodzi twarz modelki za bardzo plastikowa
    ogolnie bdb
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Paweł Paśnik
    Guest

Domyślnie

Toffic:
    1 i 3 bardzo fajne. Natomiast 2 takie trochę niedopracowane co do kadru i oświetlenia
    Bo drugie to totalny spontan w domowych warunkach i przy świetle choinkowych lampek A kadr - no cóż to fakt - mogłoby być więcej z prawej a mniej z lewej.

DonBolano:
    Nie wiem aby, czy na pierwszym kontrastu za duzo nie ma.
    Moim zdaniem nie ponieważ przepałów tu nie uczyniłem a i szczegółów zdjęcie nie straciło - w porównaniu z "surowym"

zaitsev:
    2. zupełnie jakby innego autora...
    Autor jest jedyny słuszny czyli ja A że zdjęcie trochę z innej beczki to fakt.

punky:
    na 1 nie podchodzi twarz modelki za bardzo plastikowa
    Heh to miałem na siłę naturę upaskudzać? Pryszcze, sznyty i siniaki pod oczami dodawać:-) ??? Bo jak nie to nie wiem o co chodzi:-)

Dziękuję.

PS. Przeszły mnie dreszcze proszę o jeszcze

Domyślnie

"Na "łaskę Pańską" nie liczę, aczkolwiek katów proszę o szybką śmierć"
    Trochę więcej wiary w siebie, nie nastawiaj od razu tak negatywnie do siebie swoich krytyków
    Szczególnie, że nie jest tragicznie, wręcz przeciwnie.
    1.
    Dobrze dobrane bw, nie wszystkim się to udaje. Myślę że zwykłe kolory rozproszyłyby uwagę. Poza tym bw oddaje kontrast, a mamy tutaj wzorek na czapce, skrzydła gołębia, bardzo dobrze pasuje.
    Kadr mógłby być przesunięty nieco w prawo, żeby nie dociskać tak skrzydeł biednego gołębia.
    Swoja drogą jaki on tam biedny, jak go karmią. No i tu dobrze uchwycona dynamika sceny, przechyliłeś kadr, chwała Ci za to. Do tego ładnie rozmazane tło i uśmiech na twarzy. Super.
    2. Wbudowana lampa błyskowa to raczej zło przy bliskich zbliżeniach w portretach.
    Nie dość że odblaski, to spłaszcza twarz i przyciemnia wszystko wkoło (choć to czasem przydatne).
    Jeżeli już nie da się użyć oświetlenia zastanego to spróbuj odbić światło lampy wbudowanej np. folią aluminiową do góry. Nie dość że zmiękczy światło (nie będzie cieni), będzie równomiernie oświetlone, modelka nie będzie świecić, wyeksponujesz kształt twarzy (bo teraz jest płasko) to jeszcze percepcja będzie zupełnie inna. Inaczej odbierasz obraz na którym światło pada prosto z punktu widzenia (wbudowana lampa) a inaczej z góry (np. naturalne Słońce, żarówki itd.).
    3.
    Tym razem mnie przeszły dreszcze. Pierwsze super, drugie średnie, trzecie... No właśnie. Prześwietlone, poobcinane, najprostsze błędy.

Tendencja spadkowa, niedobrze. Wrzuć coś jeszcze żeby zmienić :P
    Ogólnie, ok. Działaj i twórz dalej.
    Pozdrawiam
    "chcesz mieć tele z górnej półki, jedz suchary zamiast bułki"
    Canon 400D, Tamron 90/2.8, kit, Helios 2/58 i mnóstwo pomysłów na zdjęcia...
    www.wieladek.ovh.org

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Jedynka bardzo fajna - wypominany wczesniej wysoki kontrast dziala akurat na korzysc. Zeby nie dublowac przymiotnikow wychwalajacych te fotke, podpisuje sie pod opinia Wielada. Dwojka - spojrzenie, oczy... Dla nich warto sprobowac poprawic to ujecie. Trojka - bardzo mi sie podoba. Wyszedl ciekawy high-key z doskonale pokazanymi oczkami Pokazales kazde zdjecie inne - b/w, kolor, hk. Skoro zamiesciles wszystkie, podobaja sie pewnie jednakowo. Ja ustawilbym je w kolejnosci 1, 3, 2 od najlepszego. Pozdrawiam!
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Zdecydowanie 1 i 3 najlepsze.
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Coś już napisał Awatar eryk_g
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Bardzo ładna 1. Dla mnie taka "wesoła i radosna", ale to pewnie przez uśmiech modelki, swoją drogą bardzo ładnej
    400D, 300V, C 17-40 4L , C 70-200 4L, C 50 1.8, Manfrotto 190XPROB

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów