Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Canon Pro1 - kilka pytań.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Patrzac na ceny Pro1 a 300D to ja ci szczerze radze z EOSa 300 przesiasc sie na EOS 300D + kit . Bo z Pro1 bylbys w porownaniu do EOS 300 baaardzo niezadowolony, za to 300D swietnie lapie ostrosc i korzysta ze wspomagania lampy, ze o nizszych szumach nie wspomne .
    popieram kolegę. jeżeli używałeś analogowego lustra, to nie ma bata - nie dasz rady z kompaktem, a z cyfrowym kompaktem to już w ogóle i tylko będziesz liczyć dni do uzbierania na nowe lusterko. zaoszczędź kasę i czas i od razu dołóż do 300D, a najlepiej do 350D ;-)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    popieram kolegę. jeżeli używałeś analogowego lustra, to nie ma bata - nie dasz rady z kompaktem, a z cyfrowym kompaktem to już w ogóle i tylko będziesz liczyć dni do uzbierania na nowe lusterko. zaoszczędź kasę i czas i od razu dołóż do 300D, a najlepiej do 350D ;-)
    A jak ubóstwiasz zabawy obiektywami i masz na nie kilka-kilkanaście tysięcy to tym bardziej. Bo ciężko będzie Ci znaleźć w ofercie obiektywów Canona coś tak równie uniwersalnego i przyzwoitego jak 28-200 Pro 1, więc trzeba będzie kupić kilka obiektywów. Plus filtry ND oczywiście, oraz jakąś kamerkę do robienia filmików.

A już tak serio:
    Ostatnio fotografowaliśmy (ja z moim teamem) pewne wydarzenie. Na kilka aparatów oczywiście, bo to było ważne wydarzenie. Pro 1 idealnie uzupełniał 20D i "wice wersja".

Dopiero zaczyna Awatar betonn
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No własnie w tym problem. Używałem analogowego lustra z uniwersalnym obiektywem 28-200. Kitowy obiektyw jest dla mnie za krótki, a 18-200 trochę za drogi.
    Nie mam zamiaru babrać się w zmiany obiektywów, szczególnie w plenerze. Wiem że hyperzoom to nie to stałoogniskowy czy krótki obiektyw, ale mnie zadowala.
    Dlatego postawiłem na Pro1, choć szumy przy ISO 400 są nie do przyjęcia. No i za cenę około 2000zł nie kipię EOS 300D + szeroko-długie szkło.
    A kamerkę już mam też Canona, aparat to nie kamera i odwrotnie.
    Ostatnio edytowane przez betonn ; 04-07-2005 o 22:10

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez betonn
    No własnie w tym problem. Używałem analogowego lustra z uniwersalnym obiektywem 28-200. Kitowy obiektyw jest dla mnie za krótki, a 18-200 trochę za drogi.
    Nie mam zamiaru babrać się w zmiany obiektywów, szczególnie w plenerze. Wiem że hyperzoom to nie to stałoogniskowy czy krótki obiektyw, ale mnie zadowala.
    Dlatego postawiłem na Pro1, choć szumy przy ISO 400 są nie do przyjęcia. No i za cenę około 2000zł nie kipię EOS 300D + szeroko-długie szkło.
    A kamerkę już mam też Canona, aparat to nie kamera i odwrotnie.
    Będziesz zadowolony z niego. Szkło ma w porządku, dużo zaawansowanych opcji w obsłudze. Korzysta z Compact Flashy, itd. Dużo plusów. Miłego fotografowania

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rob co chcesz ale juz wiem co ci powiem za kilka miesiecy: "a nie mowilem? "

Wydatek 2 tys zl przesiadajac sie z analogowego lustra na zaawansowana hybryde to kasa w bloto - kompakt to zwarta calosc o osiagach gorszych niz analogowe lustro i zupelnie nierozwojowy. Jak ci czegos w nim zabraknie - to musisz wymieniac caly aparat a nie tylko elementy. A zabraknie ci szybkosci AF, glebi ostrosci, jakosci, niskich szumow. I tylko kasy bedzie zal .

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Rob co chcesz ale juz wiem co ci powiem za kilka miesiecy: "a nie mowilem? "

Wydatek 2 tys zl przesiadajac sie z analogowego lustra na zaawansowana hybryde to kasa w bloto - kompakt to zwarta calosc o osiagach gorszych niz analogowe lustro i zupelnie nierozwojowy. Jak ci czegos w nim zabraknie - to musisz wymieniac caly aparat a nie tylko elementy. A zabraknie ci szybkosci AF, glebi ostrosci, jakosci, niskich szumow. I tylko kasy bedzie zal .
    znów popieram kolegę - słowo w słowo!
    pozdro.,
    m.

Dopiero zaczyna Awatar betonn
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Będzie ktoś tak miły i poczęstuje mnie instarukcją PL?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów