witam,
jakie macie doświadczenia ze sprzedawcą sprzętu fotograficznego FOTOCYFRA z Krakowa ? Zauważyłem jego oferty na allegro, sprzedawca ma dosyć mało komentarzy, na razie same dobre, ale może wiecie coś wiecej o nim ?
Dzięki za informacje
wig
witam,
jakie macie doświadczenia ze sprzedawcą sprzętu fotograficznego FOTOCYFRA z Krakowa ? Zauważyłem jego oferty na allegro, sprzedawca ma dosyć mało komentarzy, na razie same dobre, ale może wiecie coś wiecej o nim ?
Dzięki za informacje
wig
Ja kupowałem tam wiele rzeczy ale osobiście, nie przez allegro i jestem zadowolony. Bardzo miła i profesjonalna obsługa
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2
Ja jakiś rok temu kupiłem u nich BG-E3, dobra cena i obsługa. Też osobiście.
pozdrawiam
════MARTINI════
███████████████████
════PORSCHE════
Full profeska. Kontakt idealny, wysyłka błyskawiczna. Moje doświadczenia z nimi jak najbardziej pozytywne.
rowniez polecam, nigdy nie mialem zadnych problemow.
co do canona to chyba nie maja nic z polskiej dystrybucji, ale to chyba nie ma znaczenia zadnego...
40D mialem z japonii heh...
Ja także mam dobre doświadczenia. Kupiłem osobiscie 50D a 24-105L przez Allegro, w obu przypadkach pełne zadowolenie, a szczególnie jestem pełen podziwu przy sprzedaży przez allegro.Naprawdę pełen profesjonalizm,błyskawiczna transakcja. I jak zauważył ABJ to sprzęt raczej nie z polskiej dystrybucji,więc problem z polską instrukcją moze być (np do 50D dostałem scan z oryginału) ale dzięki temu też taniej niż u konkurencji. Ogólnie to bardzo pozytywnie oceniam FOTOCYFRĘ.
jedynka / EF 50-1,8mkI/ 24-105f4 L/Lowepro SlingShot 200AW
..inne później
Kupowałem u nich EF 17-85 IS. Cena Allegro coś ponad 1100 zeta nie pamiętam. Zadzwoniłem i zapytałem czy jest możliwość zakupu poza Allegro w tej cenie (chciałem pomacać nim kupię - to w końcu sklep). Odpowiedź na telefon, że OK. Dzwoniłem w piątek rano. Poprosiłem jeszcze o zarezerwowanie obiektywu, żeby daremnie nie jechać. Odpowiedź - nie trzeba mamy ich dużo (mają ich pięć - o).
Przyjechałem i co? Sprzedający mi mówi mi, że w tej cenie już nie mają a nowa dostawa to po 80 zeta drożej. Na to ja mówię, że nie tak się umawialiśmy. W odpowiedzi usłyszałem, że trzeba było rezerwować. Opisałem rozmowę telefoniczną (kolega się pomylił). Obsługa miła, ale poczułem się jak "bajtel". Koniec końców sprzedał mi po tej cenie, ale chcieli chyba zarobić więcej bo w końcu jechałem te 100 km.
Edit:
nie pamiętam dokładnie ceny zakupu (wiosną była dobra), a nie jestem w stanie teraz sprawdzić
Ostatnio edytowane przez brunovis ; 29-12-2008 o 09:13
Ja też miałem podobny przypadek, w sklepie powiedzieli mi jakieś 40zł więcej, w porównaniu do tego co sprawdzałem przed i po zakupie na ich stronie. Ogólnie mieszane uczucia, zestawy sztukowane, brak polskiej papierowej instrukcji. Niestety w fotopanoramie w tym momencie nie mieli tego co chciałem.
a jakies namiary na ten sklep..??
http://foto-cyfra.com/kontakt.php
prosze bardzo ;p
5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2