Flipside 300 doszedł do mnie dzisiaj i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony.
Dużo wygodniejszy niż sprzedany już CompuTrekker, choć i wyraźnie mniejszy.
Umieściłem praktycznie cały opisany kilka(naście) postów wyżej sprzęt z tym jednak, że osłona przeciwsłoneczna od 17-40L oraz mocowanie statywowe od Sigmy 150 pozostają w domu.
Pewnie by się też dało to jakoś bardziej skompresować, pokombinować, ale jest dobrze.
Mogę plecak z czystym sumieniem polecić.
To jest nas już kilku, którzy chwalą ten plecak. Poleciłem również koledze ten plecak i po zakupie jest mega happy :-D.
A jak pytałem, to siedziałeś cicho
W góry raczej się nie nadaje, bo nic innego praktycznie nie wejdzie do niego. Ale poza tym - super.
Koledzy, ktoś może wykombinował sposób na przewożenie statywu na rowerze? Kombinuję coś w kierunku pokrowca, futerału z dwoma paskami na szybkozłączki, którymi opasłabym go ściśle wokół górnej rury ramy...
Przeszukuję oferty pokrowców ale nic sensownego mi się nie udało namierzyć. Jakby ktoś coś mógł podpowiedzieć to byłoby fajnie. statyw to manfrotto 055xprob z głowicą 498rc2. Niezależnie od kwestii rowerowej co byście polecili do niego, aby wygodnie się przemieszczać?
piątka, trochę szkła i gadżety
powertape i kleisz do ramy, kierownicy, siodełka
swoją drogą mam classified 250AW - mieści wszystko i jeszcze trochę i nawet laptopa o przekątnej 16,4" panorama, fajna wygodna i pojemna torba nie rzucająca się w oczy w sensie że jest w niej masa sprzętu foto![]()
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS