Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź.

Chodzi mi jedynie o opinie użytkowników. Niestety na zdjęciach dostępnych w sieci oraz na stronie Lowepro nie można przeczytać o tym jak plecak się sprawuje w terenie ani jakie są odczucia użytkowników na jego temat.
    Wiadomo, że w ciemno raczej się nie kupuje. Niestety nie mam jak wyrwać się z pracy w sensownych godzinach by odwiedzić kilka sklepów foto i sprawdzić różne plecaki, więc stąd pytania na forum (by odsiać to, co na pewno się nie sprawdzi).

Plecak byłby używany na wycieczkach jednodniowych, a do środka wskakiwało by body+28-135 i 50.
    Zastanawiam się jeszcze nad compuday 250, ale też musiałbym zerknąć jak wygląda na żywo (widoczny minus to brak pasów biodrowych).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez svefn Zobacz posta
    Plecak byłby używany na wycieczkach jednodniowych, a do środka wskakiwało by body+28-135 i 50.
    Zastanawiam się jeszcze nad compuday 250, ale też musiałbym zerknąć jak wygląda na żywo (widoczny minus to brak pasów biodrowych).
    No i dokonałem zakupu. Wybór padł na Lowepro CompuDay Photo 250 - został już nawet przetestowany. Komora foto jest niewielka i ogranicza się właściwie do bocznej kieszeni do której spokojnie schował się 400D z 28-135 (a jest miejsce na coś większego) - w razie potrzeby można ją skompresować dzięki czemu mamy całkiem pojemny plecak na lapka. Dostęp do sprzętu jest bardzo wygodny - po otwarciu klapy w kilka chwil można wyciągnąć aparat. Jeżeli plecak jest załadowany, to z chowaniem sprzętu może być trochę więcej problemów - komora foto nie jest dodatkowo usztywniana, więc może ulec naporowi innych fantów z komory głównej. A do tej, można zapakować całkiem sporo - u mnie standardem była mniejsza butelka wody, apteczka, 2x polar, 2x wiatrówka, kilka kanapek i batony/ciastka. Do przedniej kieszeni można zapakować telefon, mp3, karty pamięci, filtry, kable (z plecakiem otrzymujemy dodatkową saszetkę na kabelki) i jeszcze pewnie trochę. Do wykorzystania pozostaje jeszcze kieszeń boczna, gdzie można zapakować 1,5l wody (trzyma się pewnie i nie przeszkadza).
    Plecak jest wygodny, dobrze trzyma się pleców i nigdzie nie uciska. Świetnie sprawdził się podczas chodzenia po górach gdzie torba foto raczej się nie sprawdza.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Całkiem ciekawa propozycja ten CompuDay Photo 250. Nie wiem czy jest to nowy model, ale wcześniej jakoś go nie zauważyłem. Chętnie sobie bym taki kupił, ale wersję bez kieszeni na laptopa, o ile taka jest. Jak duży jest przedział bagażowy? Wejdzie butelka z wodą 1,5 l? Czy jak górna komora jest załadowana, to czy ciężko wyciągnąć sprzęt?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinez Zobacz posta
    Całkiem ciekawa propozycja ten CompuDay Photo 250. Nie wiem czy jest to nowy model, ale wcześniej jakoś go nie zauważyłem. Chętnie sobie bym taki kupił, ale wersję bez kieszeni na laptopa, o ile taka jest. Jak duży jest przedział bagażowy? Wejdzie butelka z wodą 1,5 l? Czy jak górna komora jest załadowana, to czy ciężko wyciągnąć sprzęt?
    Plecak jest z lutego tego roku, ja go znalazłem na aukcji, a kupiłem stacjonarnie. Wersji bez kieszeni na laptopa nie ma, ale wg. mnie nie jest to problem - do kieszeni można zapakować notes/zeszyt A4, wiatrówkę albo polar (zawsze da się coś upchnąć). Woda 1,5l wchodzi bez najmniejszych problemów - zostaje jeszcze całkiem sporo miejsca na inne rzeczy (foto). Problemów z wyjęciem aparatu nie ma (chyba, że zapakujesz tak dużo, że ledwo domkniesz plecak) - choć pewnie sporo zależy od tego jak pakujesz plecak i co włożysz do komory foto.

Bywalec
    Miasto
    Pommern
    EOS 5, 500N, 400D, 50D

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oxydum Zobacz posta
    Coś dla Pań i odważnych facetów
    Chyba Teletubisiów?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Chyba Teletubisiów?
    A podobno o polityce nie wolno.

P.S. Czy są gdzieś zdjęcia pokazujące jak ta torebka foto wygląda wewnątrz?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów