Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
zobacz tego kolosa,
http://canon-board.info/showthread.php?t=70502
jak na taką pojemność to cena była całkiem sensowna
jak znajdę chwilę w weekend to zrobię porównanie z fotami do pro12 [5612]
Myślę, że nie powinieneś mieć problemu zmieścić tego wszystkiego do Pro12, nie wiem tylko jak będzie z wygodą wyjmowania poszczególnych elementów. Ja spokojnie mieszczę w tej torbie: 5DmkII z BG-E6+24-70; 5DmkII+17-40; 70-200/2,8; 15/2,8; 85/1,8, 2x580EX i jeszcze zostaje trochę miejsca pod korpusami (pod ten bez BG można jeszcze wsadzić zapasową lampę)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
co do jakości wykonania Tamraców to mogę je spokojnie polecić, tę Pro12 męczę już przynajmniej 5-6lat i nic się z nią nie dzieje. Tak samo nie mam zastrzeżeń do pozostałych "opakowań" czyli: System6 i plecaka Adventure7. Solidne wykonanie, trwałe materiały.
Ostatnio edytowane przez betinus ; 02-05-2011 o 23:50 Powód: Automerged Doublepost
sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....![]()
Wydaje mi się, że Pro 13 jest już za ogromna, ale jakbyś enter znalazł chwilę na porównanie to byłbym wdzięczny (pewnie nie tylko ja).
Teraz mam Canona 10EG i do bocznych kieszeni spokojnie mieszczą się takie szkła jak 50/1.4+osłona, czy 85/1.8. Pro 12 zdaje się mieć większe kieszenie i chyba powinienem do jednej zmieścić np 50/1.4 + 15/2.8?
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Opracowałem taką metodę na górskie wycieczki (nie wspinaczkowe) - aparat cały czas na szyi, 4 obiektywy dostępne w każdym momencie (2 w pokrowcu na pasku biodrowym, 1 na piersiowym, 1 zapięty), dodatkowo pod ręką filtry, ściereczka, zapasowa bateria.
Wygląda to tak:
Na zdjęciu mam plecak lekki wycieczkowy 35l ale chodziłem też z plecakiem dużym wyprawowym 85l.
Oczywiście wygodniej jest mieć kompakt... ale jak ktoś chce taszczyć lustro to da się.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
eby nie musieć zdejmować alphy z pleców żeby zmienić szkło i wymyśliłem podobnie jak Ty.
Jeden mały pokrowiec na pasku biodrowym na jakąś stałkę a druga zapięta do body
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Myślałem co zrobić żeby* jak pisałem to było a jak wysłałem to ucięło... nie wiem dlaczego.
Jako że temat jest dość długi i odpowiedź będzie trudna do znalezienia w nim mam zapytanie - czy znacie jakiś model torby, która:
1. pomieści aparat z batterypackiem i podpiętym szkłem
2. pomieści drugie szkło
3. pomieści kilka rolek filmu i parę filtrów
4. nie wygląda jak typowa torba fotograficzna
Ideałem byłoby coś takiego: http://www.thinktankphoto.com/produc...pinestone.aspx
Tyle, że za mniejsze pieniądze=)
Wierzę. Niemniej w Polsce ceny tych toreb są mocno zaporowe. Poza tym, z tego co widzę, do 'piątki' nie wejdzie body z gripem, zaś 'dziesiątka' jak gdyby trochę za wielka. Ktoś ma sugestię co do innych producentów?
może coś z Tamraca seria Velocity...