Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
Nie tylko tracisz miejsce - uważam, że "operowanie" obiektywem w pokrowcu...
To zależy od specyfiki wykonywanych zdjęć Nosze wszystkie szkiełka bez założonych dekli, bez filtrów (robie tak od roku i na żadnym nie mam rysy) i z założonymi osłonami gotowymi do pracy - nie mam czasu się bawić w wkręcanie/odkręcanie...

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
KarolJ.. hehe... no właśnie te trzy plecaki rozpatrywałem.

- w CompuTrekker ładujesz wszystko od "normalnej strony" - nie od pleców jak w Flipside 400AW, co mnie do tego drugiego bardziej przekonało ze względu na bezpieczeństwo. ma to jeszcze inny atut - jak zakładasz AW to w tradycyjnym sposobie ładowania musisz ten pokrowiec zdjąć by wyjąć sprzęt - we Flipside 400AW zapinam pas biodrowy, zdejmuję szelki, obracam plecak kładąc na kolano i mam wszystko pod ręką jak z torby, a pokrowiec nie ruszany.

- rozpatrywałem tego Case Logica - macałem go sobie w media i już miałem kupić, ale wpadłem na neta szukać ceny i trafiłem na Flipside... dalej już wiesz... co do CS SLRC 206 - kieszeń na lapka mi nie była potrzebna; plecak ma porządnie usztywniony spód - taka guma sztywna - bardzo fajne; jest dość pojemny chociaż 400AW wydaje mi się bardziej (wkładam body i gripa z podpiętym 100-400 i jest po długości jeszcze miejsce). podoba mi się wykończenie i ta pomarańczowa żarówa, ale nie ma pokrowca i wiem z doświadczeń turystycznych (nie tylko z plecakiem na sprzęt), że pas biodrowy to dobra sprawa - plecak wydaje się lżejszy dzięki takiemu zamocowaniu.

powiem tak - pewnie znajdziesz coś lepszego, ale ja jeśli Ci coś takiego pasuje, to polecam w ciemno, popatrz na filmiki, a jak możesz to gdzieś pomacaj. teraz może bym szukał coś innego, ale na moje potrzeby sprawuje się on w 200%.

ps. w SLRC 206 ta kieszeń dodatkowa jest śmiesznie mała. w 400AW jest o wiele pojemniejsza.
.
Chyba mnie przekonałeś do tego AW, muszę go znaleźć w jakimś sklepie