Strona 306 z 357 PierwszyPierwszy ... 206256296304305306307308316356 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 051 do 3 060 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez enter Zobacz posta
    a ja w dalszym ciągu nie mam pomysłu na miejską torbę na korpus z 2 zoomy i stałkę najchętniej z Lowepro z uwagi na gwarancję
    a może MEKKO np Rover lub Reporter do miasta się nada nie rzuca się w oczy jak typowo fotograficzna wewnętrzny usztywniony "termos" można jednym ruchem wyciągnąć przypomina wtedy bardziej chlebak dobra jakość a i cena przyzwoita.
    Od kilku miesięcy mam http://www.fotto.lublin.pl/index.php...show&itemid=10 i nie narzekam

Bywalec

Domyślnie

Lowepro Classified 200 aw – kupiłem i jestem zadowolony. Przy 2 zoomach i stalce jestem w stanie zmieścić jeszcze teczkę a4, butelkę z woda i coś do jedzenia. Gdy wybieram się do pracy do środka upchnę 2 pudła, 4 obiektywy i lampę.
    5d2, 33, X100, 35 f/1.4, 85 f/1.8, 17-40 f/4

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

bris- mekko odpada - 1 rok gwarancji mnie nie satysfakcjonuje przy codziennym używaniu
    rog - cena, wysoka, i chyba w tej cenie wolałbym kupić Pro Mag II i w razie potrzeby dopiąć LC, które juz mam ale suwak na zewnątrz i też pewnie się przetrze na zagięciach , rozważam też Stealth Reporter D200/300 AW
    ok, wiem co już oglądać mniej-więcej i czas pomacać w sklepie.

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bris Zobacz posta
    a może MEKKO np Rover
    z daleka trochę podobna do domke, aktualnie używam baaardzo podobnej jak RV250 tylko innej firmy - myślę, ze fabryka ta sama tylko brenduje wedle zamówień - ale z jednym zaczepem, dwoma kieszonkami z frontu oraz mniejszymi kieszeniami (max na ładowarkę od mkII), Rover jak za 151 zeta wydaje się dobra propozycją.
    |CANON FF|

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jaki plecak proponujecie do:
    *5d z gripem
    *70-200mm f/2.8
    *3 obiektywy wielkości canon 85mm f/1.8 z założonym tulipanem
    *lampa błyskowa
    *ewentualnie dobrze gdyby weszło jeszcze jedno body a komora w którą wrzuca się puchę z podpiętym obiektywem była na tyle duża aby wszedł aparat z podpiętą eLą najlepiej przy założonym normalnie tulipanie

Aleee mam wymagania, co?
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KarolJ Zobacz posta
    ...najlepiej przy założonym normalnie tulipanie

Aleee mam wymagania, co?
    no troszkę poleciałeś... jeśli masz na myśli "normalnie" założony tulipan w gotowości do pracy - to troszkę przesada, bo raz, że tracisz miejsce (np. w przypadku tulipana na 17-55 to ok 10cm na szklo 28/1.8)..

jak masz jakiegoś media w okolicy, albo coś w tym stylu to obadaj sobie coś z serii Case Logic - ja miałem na oku SLRC206, ale ostatecznie wybrałem tą co opisałem wcześniej - wygrał pokrowiec, kwestia dostępu, materiał i pojemność, chociaż powoli się kończy... drugie body jeszcze wejdzie ale kolejne szkła po kieszeniach
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Dopiero zaczyna Awatar KarolJ
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    no troszkę poleciałeś... jeśli masz na myśli "normalnie" założony tulipan w gotowości do pracy - to troszkę przesada, bo raz, że tracisz miejsce (np. w przypadku tulipana na 17-55 to ok 10cm na szklo 28/1.8)..

jak masz jakiegoś media w okolicy, albo coś w tym stylu to obadaj sobie coś z serii Case Logic - ja miałem na oku SLRC206, ale ostatecznie wybrałem tą co opisałem wcześniej - wygrał pokrowiec, kwestia dostępu, materiał i pojemność, chociaż powoli się kończy... drugie body jeszcze wejdzie ale kolejne szkła po kieszeniach
    .
    Nie podobają mi się flipy "lołpro". Mam identyczny jak ten tyle że się zużył - http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...pro-sahara.htm

Hmmmm, szukam identycznego w sumie jak z linku tyle że na sam sprzęt foto. Nie potrzebuje dodatkowych przegródek.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Sprawdzam ten 400AW, fajny w sumie jest - myślałem o inny typie flipa...
    Moje typy na tą chwile to:
    - http://products.lowepro.com/product/...er-AW,1924.htm
    - http://products.lowepro.com/product/...%20AW,2116.htm
    - naneu pro sahara

ktoś coś chcę jeszcze dodać?
    Jeszcze coś takiego poszukałem:
    http://fotozakupy.pl/plecak/case-logic-slrc-206,11190s

Ma ktoś ten plecak? Wejdzie w to aparat z gripem?
    Ostatnio edytowane przez KarolJ ; 12-12-2010 o 14:14 Powód: Automerged Doublepost
    pozdrawiam całe CB, a w szczególności całą ekipie admino-modów! <3 :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Miał ktoś styczność z Naneu Pro Urban Gear U120 ? Cena jakieś 250 zł jest całkiem zachęcająca patrząc na pojemność i kieszeń na laptopa.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    .....................
    Nie tylko tracisz miejsce - uważam, że "operowanie" obiektywem w pokrowcu z normalnie założonym tulipanem jest mniej wygodne niż wtedy, gdy on jest założony odwrotnie. Uważam także, że jak jest on założony odwrotnie to szkiełko jest lepiej chronione (amortyzowane) w pokrowcu.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

KarolJ.. hehe... no właśnie te trzy plecaki rozpatrywałem.

- w CompuTrekker ładujesz wszystko od "normalnej strony" - nie od pleców jak w Flipside 400AW, co mnie do tego drugiego bardziej przekonało ze względu na bezpieczeństwo. ma to jeszcze inny atut - jak zakładasz AW to w tradycyjnym sposobie ładowania musisz ten pokrowiec zdjąć by wyjąć sprzęt - we Flipside 400AW zapinam pas biodrowy, zdejmuję szelki, obracam plecak kładąc na kolano i mam wszystko pod ręką jak z torby, a pokrowiec nie ruszany.

- rozpatrywałem tego Case Logica - macałem go sobie w media i już miałem kupić, ale wpadłem na neta szukać ceny i trafiłem na Flipside... dalej już wiesz... co do CS SLRC 206 - kieszeń na lapka mi nie była potrzebna; plecak ma porządnie usztywniony spód - taka guma sztywna - bardzo fajne; jest dość pojemny chociaż 400AW wydaje mi się bardziej (wkładam body i gripa z podpiętym 100-400 i jest po długości jeszcze miejsce). podoba mi się wykończenie i ta pomarańczowa żarówa, ale nie ma pokrowca i wiem z doświadczeń turystycznych (nie tylko z plecakiem na sprzęt), że pas biodrowy to dobra sprawa - plecak wydaje się lżejszy dzięki takiemu zamocowaniu.

powiem tak - pewnie znajdziesz coś lepszego, ale ja jeśli Ci coś takiego pasuje, to polecam w ciemno, popatrz na filmiki, a jak możesz to gdzieś pomacaj. teraz może bym szukał coś innego, ale na moje potrzeby sprawuje się on w 200%.

ps. w SLRC 206 ta kieszeń dodatkowa jest śmiesznie mała. w 400AW jest o wiele pojemniejsza.
    .
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Strona 306 z 357 PierwszyPierwszy ... 206256296304305306307308316356 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów