Strona 304 z 357 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 031 do 3 040 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonio61 Zobacz posta
    ponawiam pytanie bo zalezy mi na odpowiedzi, czy ktos mial doczynienia z torba HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .
    głębokość tej torby to 27cm jak masz krótszy obiektyw to możesz ustawić tak przegrody żeby korpus włożony obiektywem do dołu nie dotykał dna, zresztą jak w każdej torbie z przegrodami, możesz też dać przegrodę poziomą w połowie głębokości i pod korpusem będziesz miał jeszcze miejsce ....
    nie wiem czy o to ci chodzi ?

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

JA mam pytanie dotyczące plecak na sprzęt fotograficzny. Potzrebuję plecak do którego zmieściły by się następujące rzeczy: 1000D+ 18-50 + 70-300 + jak dokupię 10-20 + jak dokupię 135-400 + lampa nissin di866 + kompakt fujiS5600 + filtry baterie i na zewnątrz uchwyt na statyw Velbon df-60.

Będę używac go na wyprawach w góry itp tak że miło by było gdyby miał pokrowiec przeciwdeszczowy ale niekoniecznie, jak coś to dokupię turystyczny pokrowiec dopasowany wielkością.
    Cena tak do 450zł.

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Ja po górach chodziłem z Naneu-Pro Alpha L - cena jakieś 350 zł. Spokojnie to wszystko co wymieniłeś wejdzie do niego, w zestawie ma pokrowiec, jest też mocowanie na statyw.
    Ma też kieszeń na Laptopa, ale jest także tańsza wersja bez kieszeni na lapka.
    Plecak na prawdę wygodny - solidny pas biodrowy i pas piersiowy. Robią go w trzech kolorach: oliwkowy, granatowy i czarny.

Bywalec Awatar savage67
    Miasto
    Starachowice/Kielce

Domyślnie

Do wyboru, wszystko ładnie opisane.

http://www.kata-bags.com/kata.asp?Version=Photo

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

No, pięknie opisane z tym że plecaki z pokrowcem itd. tej firmy są kosmicznie drogie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Myślenice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bonio61 Zobacz posta
    ponawiam pytanie bo zalezy mi na odpowiedzi, czy ktos mial doczynienia z torba HAMA DEFENDER 220.Chodzi mi o to czy aparat w niej stoi na obiektywie, czy jest zawieszony na gąbkach.Nie mogę znaleść tej informacji .
    Mam tą torbę i powiem tyle, że jest ogromna. Najdłuższy obiektyw jaki mam to 85/1.8 ale podejrzewam, że nawet 70-200 włożysz razem z korpusem pionowo (obiektywem do dołu). Do użytkowania na co dzień kupiłem Tamraca Pro 12, bo Hama naprawdę jest wielka
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do trzymania aparatu... nie stoi na obiektywie - korpus trzyma się na gąbkach z rzepami.
    Ostatnio edytowane przez esel ; 09-12-2010 o 14:13 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Grajewo

Domyślnie

dzięki esel o to mi chodziło

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Majchalak Zobacz posta
    Ja po górach chodziłem z Naneu-Pro Alpha L - cena jakieś 350 zł. Spokojnie to wszystko co wymieniłeś wejdzie do niego, w zestawie ma pokrowiec, jest też mocowanie na statyw.
    Ma też kieszeń na Laptopa, ale jest także tańsza wersja bez kieszeni na lapka.
    Plecak na prawdę wygodny - solidny pas biodrowy i pas piersiowy. Robią go w trzech kolorach: oliwkowy, granatowy i czarny.
    Potwierdzam. Mam wersje bez L i jest naprawdę wygodny. Ja maiłem w nim 50D+18-55+50/1,8+85/1,8 + metz48 i było jeszcze trochę miejsca, jedno szkło wejdzie spokojnie(nawet dwa gdyby stałki ułożyć na sobie[ jest dość głęboki]). Może nawet znalazłoby się więcej, gdyby to zmyślnie ułożyć. poza tym ma dość sporą komorę na kanapki, wodę itp. Na statyw, kurtkę masz paski na wierzchu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Montano Zobacz posta
    JA mam pytanie dotyczące plecak na sprzęt fotograficzny. Potzrebuję plecak do którego zmieściły by się następujące rzeczy: 1000D+ 18-50 + 70-300 + jak dokupię 10-20 + jak dokupię 135-400 + lampa nissin di866 + kompakt fujiS5600 + filtry baterie i na zewnątrz uchwyt na statyw Velbon df-60.

Będę używac go na wyprawach w góry itp tak że miło by było gdyby miał pokrowiec przeciwdeszczowy ale niekoniecznie, jak coś to dokupię turystyczny pokrowiec dopasowany wielkością.
    Cena tak do 450zł.
    ja polecam LOWEPRO Flipside 400AW.
    plecak mam juz ponad rok. był ze mną w Bieszczadach, Tatrach i na Mazurach. bardzo wygodny, szelki solidne i dobrze dopasowują się do ramion. jest pasek na klatkę piersiową do spięcia szelek oraz praktyczny pasek biodrowy - mnie skusiła solidność, rewelacyjny pokrowiec (mam torbę LoWEPro Nova 180AV - firma i produkty solidne.).

dostęp do całego sprzętu jest od pleców - nikt nie będzie grzebał obcy. nie trzeba zdejmować plecaka i kłaść żeby się dostać do szkieł i body - wystarczy, przy zapiętym pasie biodrowym zrzucić szelki i obrócić plecak - FILMIK.

w moim zestawie jest 50D-griped + 17-55 + 50 + 28 + 85 + 55-250 + Metz 58 + osłony PS do szkieł + komplet Photix Tetra do wyzwalania, w kieszeni mieści się zestaw filtrów, 4 baterie do body 8 do lampy, szmatki, gruszka, 0,5l wody i kanapki.

plecak bardzo pakowny i praktyczny. serio - niech Cię nie zniechęca "ładowanie" od pleców - wbrew pozorom jest łatwy dostęp no i bezpieczeństwo. plecak i sprzęt przetrwały ogromną burzę na Tarnicy - przemokłem do kości - plecak... ehmm, wystarczyło strzepnąć wodę, wyjąć body i chwytać tęcze w Bieszczadach
    .
    .
    ps.
    aha... czasem do plecaka trafia C 100-400 zamiast 55-250. możliwość konfiguracji jest ogromna.
    .
    .
    ps.2.
    w wiekszości plecaków przy naciągniętym pokrowcu musisz go zdjąć by dostać się do sprzętu, tu nie. nawet nie musisz go kłaść na błocie, czy mokrej ławce
    po prostu polecam!
    .
    Ostatnio edytowane przez fotopawkas ; 10-12-2010 o 12:16 Powód: Automerged Doublepost
    50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
    suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
    wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotopawkas Zobacz posta
    wystarczy, przy zapiętym pasie biodrowym zrzucić szelki i obrócić plecak...
    Jak dla mnie rozwiązanie średnio wygodne. Kilka razy próbowałem wyjmować zawartość plecaka korzystając z tego "patentu", jednakże w końcu dałem sobie spokój. Dla mnie ta "funkcjonalność" jest raczej ciekawostką niż praktycznym udogodnieniem.
    EOS + Speedlite

Strona 304 z 357 PierwszyPierwszy ... 204254294302303304305306314354 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów