Strona 49 z 357 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

laptop ma dojsc ale nie wime kiedy :/ a zreszta to jest roznica tylko 39zl do http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=9850

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOGRAF
    laptop ma dojsc ale nie wime kiedy :/ a zreszta to jest roznica tylko 39zl do http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=9850
    Jeżeli będziesz pakował do plecaka laptopa to ok. w przeciwnym razie nie widzę sensu aby płacić więcej (nawet o marne 39zł.) za coś z czego nie będziemy korzystać. Ale to Twoja kasa i Twój wybór. Ja raczej idąc robić zdjęcia nie targam kompa.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Wiesz. Jest sporo ludzi, którzy np. podrózują gdzieś (samolotem, samochodem, innym środkiem transportu) i używają plecaka nietylko do doniesienia sprzętu na miejsce focenia, ale także na przemieszczanie go. W tym wypadku mając laptopa - jeden plecak jest wygodniejszy do zabrania sprzętu foto i laptopa, niż plecak+torba na laptopa. Szczególnie jak się lata (byle nie małym samolotem).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoody
    ""
    Ja mimo wszystko przychylam sie do tej gruby torbaczy którzy są za plecakami, bardziej uniwersalne, wygodniej nosisz to a torba to fajna z somochodu pofocić i do samochodu. Wybór rzecz jasna należy do Ciebie ja bym brał plecak.
    obecnie kupiłem sobie tą torbę http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_karte.php?&idt=9165 a z czasem przyjdzie i pora na plecak, bo jak zauważyłem w niektórych przypadkach plecak byłby lepszy

pozdrawiam
    Powered by: 350D + grip | 60D | Canon EF70-200mm f/2.8L IS | Canon EF50mm f/1.8 II | Sigma 18-50mm F2.8 |Samyang 8mm | Sigma EF-500 DG Super |

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Wiesz. Jest sporo ludzi, którzy np. podrózują gdzieś (samolotem, samochodem, innym środkiem transportu) i używają plecaka nietylko do doniesienia sprzętu na miejsce focenia, ale także na przemieszczanie go. W tym wypadku mając laptopa - jeden plecak jest wygodniejszy do zabrania sprzętu foto i laptopa, niż plecak+torba na laptopa. Szczególnie jak się lata (byle nie małym samolotem).
    Jak już pisałem: jeżeli ma zamiar brać ze sobą laptop to wybór jest prosty, jeżeli nie to tym bardziej. Nie rozumiem więc twojej wypowiedzi, "szczególnie" o małych samolotach
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Nie rozumiem więc twojej wypowiedzi, "szczególnie" o małych samolotach
    Bo widać nigdy nimi nie leciałeś, wraz ze sprzętem foto. Otóż jeśli masz za duży plecak - odstawiasz go na wózek przed samolotem i plecak idzie do luku bagażowego z resztą bagaży...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

I co to ma wspólnego z wyborem plecaka z kieszenią, lub bez kieszeni na laptop? Pomijając że zadający pytanie o te modele Lowepro nic nie wspominał o latanie samolotami-dużymi, małymi czy średnimi;-)
    Canon

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

I co to ma wspólnego z wyborem plecaka z kieszenią, lub bez kieszeni na laptop?
    Tym, że taki bez kieszeni upchniesz (może) nad głową, a takiego z kieszenią na laptopa i laptopem w środku - na pewno nie. Nie wspominając o tym, że w takim przypadku w ogóle kupno jakiekogolwiek większego plecaka, to średni pomysł

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Nie nadążam za tokiem Twojego rozumowania. Radziłem mu bez kieszeni na laptop bo go nie wymienił w spisie. Po drugie jego zestaw raczej nie zmieści się do małego plecaczka, a do Mini Trekkera AW powinien. Gwarantuję Ci, że zmieści się on nad głową w rejsowym samolocie bo sam tak go przewoziłem.
    Po raz drugi: odpowiadałem na pytanie FOTOGRAFA, a nie radziłem wszystkim jak leci w czym mają nosić sprzęt, każdy ma swoje preferencje.
    Canon

Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Gwarantuję Ci, że zmieści się on nad głową w rejsowym samolocie bo sam tak go przewoziłem.
    Cóż. Nie moja wina, że nie rozumiesz co się do Ciebie pisze. W małym samolocie (który też jak najbardziej jest rejsowy - jak np. Embraer 145, często używany w LOT), w schowek nad głową ledwo wchodzi zwykły normalny plecak. Duży plecak Ci tam wejdzie z trudem. Jeszcze większy (jak Computrekker) - nie wejdzie wcale. Oddałbyś swój sprzęt foto do luku bagażowego? Jeśli nadal teraz nie zrozumiesz i będziesz się upierał "ale przecież się da", to pozostanie mi Cię zignorować i tyle.

Strona 49 z 357 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999149 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów