A co sądzicie o torbie Kata H-16 ? Trochę droga.....ale wygląda bardzo solidnie, nie iwem jak się sprawdza od strony praktycznej ...
A co sądzicie o torbie Kata H-16 ? Trochę droga.....ale wygląda bardzo solidnie, nie iwem jak się sprawdza od strony praktycznej ...
Miałem w rękach H14 i konstrukcja bezpieczna, bardzo dobra ochrona sprzętu.
Wchodziło tam na długość body+70-200/2.8 z odwróconą osłoną.
Po bokach 50/1.4 i 20/1.8 (82mm i spora osłona).
Jeśli pasuje Ci taka filozofia noszenia sprzętu to dobry wybór.
Sam czekam na H16.
Bardzo wygody pasek na ramię, wejdzie z boku 70-200 i body+grip.
Do całości pokrowiec antydeszczowy, kieszonka na karty/baterie z rzepem.
Ja potrzebuję na jakieś mniejsze wypady.
Krótko mówiąc - ze swojej strony polecam konstrukcję.
No i ten design + żółty środek![]()
Tę torbę Kata H-16 nosi sie na pasku naramiennym ?
oczywiście pomyliłem symbole![]()
Co do H-16. Jest pancerna, świetnie wykonana, ale ma jeden olbrzymi minus - suwak znajdujący się pod klipsem. W praktyce wygląda to tak, że bardzo ciężko go zasunąć przy zamknietej torbie, a bez zamykania się nie da, czego efektem jest to, że nigdy go nie zasuwam i torba jest zamknięta tylko na klips (bardzo mocny tak w ogóle i świetnie spasowany). Aparat może wisieć albo leżeć, w zależności od obiektywu i ułożenia przegrody wewnetrznej![]()
7D + C 50mm/1.4 + Samyang 8mm/3.5 Fisheye
A co powiecie na plecak firmy Lowepro Vertex 200AW zastanawiam się czy go brać bo poszukuję plecaka do większych wypadów w góry nad morze i musze caładować całą moją stopkę.
Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin
Ja zakupiłem Lowepro Pro Runner 450 AW. Całkiem sporo się do niego zmieści. Jest sporej wielkości. C7 + grip z podpiętym C100-400 lub 70-200 2,8 dobrze w nim leży.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien, co do tej pierwszej."
Albert Einstein
Używa ktoś torby Matin Extreme 60?
Poszukuje jakiejś torby która od samego patrzenia na nią nie mówiła by "tam jest aparat! bierz go!" nie szukam tzn. trójkącików, szukam jakiejś torby która przypominała by zwyczajne materiałowe torby noszone, przewieszane przez ramie, gdyż w takowej póki co nosze 40d+grip +17-50mm ale to nie jest zbyt bezpieczne gdyż aparat nie jest w żaden sposób zabezpieczony w tej torbie. Znajdą się osoby skłonne coś polecić?
Crumpler Muffin Top?
http://allegro.pl/item1164592767_cru...o_fv_raty.html
EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...
Zbyt jaskrawe jak na moje oczyBardziej szukam czegoś podobnego do FOMEI NATURAL B/M tylko nie wiem nawet jak w tych modelach mieści się jakikolwiek sprzęt. Szukam czegoś dyskretnego i wytrzymałego.