Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Mieszany widok

Domyślnie

Pytanie do fotografów ślubnych.

Jak radzicie sobie z 2xbody, 5-7 stałek, 1-2 lampy ?

Przeczytałem większą cześć tasiemca i nie znalezłem na to odpowiedzi, a ostatnio trochę się oszkliłem i nie mam pomysłu jak to wszystko dźwigać. Chyba najbardziej poręczna będzie torba + lens case'y + ramie i szyja

Jak wiadomo potrzeba dużej poręczności przy reporterce i plecak chyba średnio tutaj pasuje

Do tej pory używam produktów lowepro, i chciałem przy tym pozostać. Tylko nie wiem na co się przesiąść. (obecnie mam Stealth Reporter D300, micro treker200 i jakąś kobyłę lowepro nova 5 jak dobrze pamiętam)
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta

Przeczytałem większą cześć tasiemca i nie znalezłem na to odpowiedzi, a ostatnio trochę się oszkliłem i nie mam pomysłu jak to wszystko dźwigać. Chyba najbardziej poręczna będzie torba + lens case'y + ramie i szyja

Jak wiadomo potrzeba dużej poręczności przy reporterce i plecak chyba średnio tutaj pasuje

Do tej pory używam produktów lowepro, i chciałem przy tym pozostać. Tylko nie wiem na co się przesiąść. (obecnie mam Stealth Reporter D300, micro treker200 i jakąś kobyłę lowepro nova 5 jak dobrze pamiętam)
    Polecam Hama Defender 220, wejdzie Ci to wszystko i jeszcze 17 calowy laptop. Mam i sobie chwalę. 2 Lustrzanki FF, 3 szkła, 5 lamp i jeszcze miejsce na 3 obiektywy minimum.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta

Używam zwykłego Computrekkera, wersja Plus jest jeszcze pojemniejsza. Postawiłem na wygodę i wybrałem plecak, przy takim zestawie i dwu-trzy godzinnym łażeniu już mogą plecy odpadać.

Nie napisałeś, jakie to body. Do zwykłego Computrekkera bez problemów mieści się xxD, xxxD, trzy zoom'y, pięć malutkich stałek, teleobiektyw i dwie lampy błyskowe. Do tego filtry, ładowarki, no i laptop.

Do tak dużego zestawu plecak jest raczej wygodniejszy, wcześniej nosiłem to w zwykłej torbie, bez notebook'a (2,5 kilo mniej) i po godzinie - dwóch już nie miałem ochoty na fotografowanie. W plecaczku mogę spokojnie śmigać ponad 4 godziny z obciążeniem 10 kilo, wzwyż.

Na razie tylko zastanawiam się nad jakąś torbą na te graty, głównie na body, dwa-trzy szkiełka i basta. Szmaciak jakiś, coby się nie rzucać w oczy zbytnio - ale to już chyba nie ten temat
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów