Strona 267 z 357 PierwszyPierwszy ... 167217257265266267268269277317 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 661 do 2 670 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Demek Zobacz posta
    Jak myślicie plecak Kata DR-467 się nada na narty?
    EDIT: znalazłem jeszcze jedną ciekawą propozycję Kata 3N1-20
    KATY http://www.hike.pl/product.php?produ...cat=598&page=1
    Moim zdaniem tu nadal nie ma większej ochrony przed upadkiem samego plecaka oraz upadkiem z założonym plecakiem i przygnieceniem go. Dużo gąbki jest, ale można ją ściskać i wyginać w różne strony. Osobiście mając na uwadze wywrotki przy różnych prędkościach kierowałbym się raczej ku jakiejść walizce metalowej z dużą ilością gąbki chroniącej od wstrząsów.

Nie szukałem zbyt wiele, ale wydaje mi się, że pominąłeś może dyskusje na zagranicznych forach. Ktoś np. wspominał o walizkach Pelikan. W poniższym katalogu na stronie 41:
    http://www.pelican.com/dealers/marke...%20Catalog.pdf
    znajdziesz nawet foto z gościem i lustrzanką Choć to jakieś ekstremalne warunki, ale tak jak mówiłem, zagrożeniem dla sprzętu jest zgniatanie, wstrząsy oraz upadek z wysokości.

Wydaje mi się, że dałoby się znaleźć podobne rozwiązanie w Polsce. Być może najtaniej byłoby kupić gąbkę u tapicera i aluminiową walizkę w jakimś sklepie budowlanym. To już musisz kombinować :P Tu coś na dużą ilość sprzętu:
    http://www.allegro.pl/item876119089_...anon_sony.html

Pozdro!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam. A wiecie czy jest jakaś możliwość aby kabure np. taką http://www.allegro.pl/item846362885_...350d_500d.html nosić w inny sposób niż na ramieniu, konkretnie na biodrach. Czy jest jakaś taka kabura z paskiem na biodra nie na ramie (lub oba). Jeszcze jakby ktoś mógł podać takową kaburę do której zmieszczę (bez uciskania) C40D z gripem z założoną Sigmą 70-300?
    Lub może jakąś alternatywę do łatwego dostępu do lustra. Plecak już mam (więc coś innego), ale aby wyjąć aparat z mojego plecaka musze go zdjąć. Czytałem ten temat ale niestety 261 stron nie jestem w stanie Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez jarooes ; 20-01-2010 o 20:25

Miasto
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarooes Zobacz posta
    Czy jest jakaś taka kabura z paskiem na biodra nie na ramie (lub oba). Jeszcze jakby ktoś mógł podać takową kaburę do której zmieszczę (bez uciskania) C40D z gripem z założoną Sigmą 70-300?
    Może coś takiego: http://www.lowepro.com.pl/Products/T...Pro_75_AW.aspx

Domyślnie

Czy ktoś miał do czynienia z plecakiem Delta SX2 będącym slingshotem:
    http://www.foto-tip.pl/sklep/plecak_...wy-p-1615.html
    ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorz S Zobacz posta
    No to by było super, tylko zapomniałem dodać, że tu kwota zamyka się do 80złotych. Ten Toploader Pro 75 AW co mi podałeś jest ********y ale niestety za drogi :/

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

toploader 65AW 75AW i Zoom są tańsze - teraz weszła seria PRO i jak na razie zabija ceną
    ale wybierze pokrowiec taki w którym zmieścisz sprzęt i nie większy bo będzie ci się niepotrzebnie telepał

w 75AW dostajesz szelki do noszenia go na piersi

tu masz kilka dla porównania
    http://torbylowepro.pl/torby,68k/strona/9

Domyślnie

Pytanie do fotografów ślubnych.

Jak radzicie sobie z 2xbody, 5-7 stałek, 1-2 lampy ?

Przeczytałem większą cześć tasiemca i nie znalezłem na to odpowiedzi, a ostatnio trochę się oszkliłem i nie mam pomysłu jak to wszystko dźwigać. Chyba najbardziej poręczna będzie torba + lens case'y + ramie i szyja

Jak wiadomo potrzeba dużej poręczności przy reporterce i plecak chyba średnio tutaj pasuje

Do tej pory używam produktów lowepro, i chciałem przy tym pozostać. Tylko nie wiem na co się przesiąść. (obecnie mam Stealth Reporter D300, micro treker200 i jakąś kobyłę lowepro nova 5 jak dobrze pamiętam)
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta

Przeczytałem większą cześć tasiemca i nie znalezłem na to odpowiedzi, a ostatnio trochę się oszkliłem i nie mam pomysłu jak to wszystko dźwigać. Chyba najbardziej poręczna będzie torba + lens case'y + ramie i szyja

Jak wiadomo potrzeba dużej poręczności przy reporterce i plecak chyba średnio tutaj pasuje

Do tej pory używam produktów lowepro, i chciałem przy tym pozostać. Tylko nie wiem na co się przesiąść. (obecnie mam Stealth Reporter D300, micro treker200 i jakąś kobyłę lowepro nova 5 jak dobrze pamiętam)
    Polecam Hama Defender 220, wejdzie Ci to wszystko i jeszcze 17 calowy laptop. Mam i sobie chwalę. 2 Lustrzanki FF, 3 szkła, 5 lamp i jeszcze miejsce na 3 obiektywy minimum.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta

Używam zwykłego Computrekkera, wersja Plus jest jeszcze pojemniejsza. Postawiłem na wygodę i wybrałem plecak, przy takim zestawie i dwu-trzy godzinnym łażeniu już mogą plecy odpadać.

Nie napisałeś, jakie to body. Do zwykłego Computrekkera bez problemów mieści się xxD, xxxD, trzy zoom'y, pięć malutkich stałek, teleobiektyw i dwie lampy błyskowe. Do tego filtry, ładowarki, no i laptop.

Do tak dużego zestawu plecak jest raczej wygodniejszy, wcześniej nosiłem to w zwykłej torbie, bez notebook'a (2,5 kilo mniej) i po godzinie - dwóch już nie miałem ochoty na fotografowanie. W plecaczku mogę spokojnie śmigać ponad 4 godziny z obciążeniem 10 kilo, wzwyż.

Na razie tylko zastanawiam się nad jakąś torbą na te graty, głównie na body, dwa-trzy szkiełka i basta. Szmaciak jakiś, coby się nie rzucać w oczy zbytnio - ale to już chyba nie ten temat
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

thedoc, jakoś tak wyszło że chcę lowepro i nic innego :wink: a poparte to jest organoleptycznie nie internetowo

_igi , dzięki za sugestię, ale plecak to chyba jednak nie to. Torba ma być na tyle mobila aby można było focić mając ją na ramieniu, ale również wygodna do "obsługi" wnętrza gdy się ją postawi na podłodze, ławce itp. Jakoś plecak nie wpisuje mi się w tą filozofię.

Ciekawi mnie opinia Jarka (ciekawe czy tu jeszcze zagląda) , który przeszło 2 lata temu kupił Lowepro Commercial AW - ciekawi mnie jak to wygląda po takim czasie , czy wciąż jest taki zadowolony

p.s. tak, przejrzałem już prawie całego tasiemca
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Strona 267 z 357 PierwszyPierwszy ... 167217257265266267268269277317 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów