Strona 266 z 357 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276316 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 651 do 2 660 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Podobny do Naneu Pro Alpha L jest Lowepro CompuPrimus AW, ktory daje się otwierać tak jak Flipside'y:
    http://reviews.photographyreview.com...08/08/pm_6.jpg

Czyli jednak jest coś potencjalnie bardziej spełniającego moje wymagania.... Pocieszam się tym, że cena jest trochę zaporowa:
    http://www.ceneo.pl/2065687
    i w tej cenie mogę zafundować sobie Flipside'a 400 oraz jakiś tańszy, choć mniej wygodny (pod względem dostępu do sprzętu) plecak miejsko-turystyczny z komorą na dużego laptopa.

Na razie zostaję przy netbooku jako sprzęcie wyjazdowym - duży laptop zostanie zatem w domu

Demek
    Guest

Domyślnie

Witam to mój pierwszy post na CB, gdyż wcześniej byłem biernym użytkownikiem... Wcześniej był poruszany kilka razy ten wątek, ale słabo rozwinięty. Poszukuję plecaka na narty/snowboard, który pomieści moje 50D, 2-3 obiektywy i lampę błyskową, oraz jakieś drobiazgi. Zależy mi na wytrzymałości i dużej ochronie sprzętu w razie wywrotki. Myślałem, również o jakimś twardym pokrowcu na samą lustrzankę, którą wrzucę w pokrowcu do plecaka normalnego. Szukam tego plecaka na ostatnią chwilę, gdyż wyjeżdżam za tydzień i musi być on dostępny od ręki. Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Demek Zobacz posta
    Poszukuję plecaka na narty/snowboard, który pomieści moje 50D, 2-3 obiektywy i lampę błyskową, oraz jakieś drobiazgi. Zależy mi na wytrzymałości i dużej ochronie sprzętu w razie wywrotki.
    Kiedy jeszcze nie miałem plecaka foto, to stresowałem się często przewożąc sprzęt w pociągu w zwyklym plecaku - możliwość zgniecenia itp. itp. Myślałem o wykorzystaniu walizki aluminiowej z wyciętymi otworami wg własnego uznania w gąbce.

A czy przejrzałeś już oferty wszystkich znanych producentów plecaków foto?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Demek jak już wcześniej pisałem oglądałem flipside i naneu i moim zdaniem bezpieczniejszy jest naneu, ponieważ sprzęt w nim otoczony jest dość grubą gąbką i wszystko tam siedzi ciasno. Niestety w flipside nie odczułem takiego wrazenia. Dlatego polecił bym naneu alpha. A szukałem plecaka na motor wiec też patrzyłem na to, żeby zabawki były bezpieczne. Jeżeli Ci sie nie podoba lub sie nie zdecydujesz to szukaj czegoś co ma grubą gąbke.

Demek
    Guest

Domyślnie

Przejrzałem oferty Tamraca, Lowerpro i Naneu. Mam teraz trobę Tamraca Messengera 5 i jestem z niej zadowolony z codziennego użytku, lecz podoba mi się ta powłoka na plecakach lowerpro, która chroni o deszczu, etc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Dlatego polecił bym naneu alpha. A szukałem plecaka na motor wiec też patrzyłem na to, żeby zabawki były bezpieczne.
    A rzuciłbyś się z nim na plecach na ziemię przygniatając go swoim ciałem? :P

Przejrzałem oferty Tamraca, Lowerpro i Naneu. Mam teraz trobę Tamraca Messengera 5 i jestem z niej zadowolony z codziennego użytku, lecz podoba mi się ta powłoka na plecakach lowerpro, która chroni o deszczu, etc.
    No pokrowiec zawsze możesz dokupić w pierwszym lepszym sklepie górskim/turystycznym. Dla mnie nie jest to duży czynnik decydujący.

Demek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radradish Zobacz posta
    No pokrowiec zawsze możesz dokupić w pierwszym lepszym sklepie górskim/turystycznym. Dla mnie nie jest to duży czynnik decydujący.
    Czynnikami decydującymi są wytrzymałość, dostępność, no i cena oczywiście...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

radradish raczej nie kusił bym los

Demek
    Guest

Domyślnie

Jak myślicie plecak Kata DR-467 się nada na narty?
    EDIT: znalazłem jeszcze jedną ciekawą propozycję Kata 3N1-20
    KATY http://www.hike.pl/product.php?produ...cat=598&page=1
    Ostatnio edytowane przez Demek ; 15-01-2010 o 21:13

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Jak myślicie plecak Kata DR-467 się nada na narty?
    EDIT: znalazłem jeszcze jedną ciekawą propozycję Kata 3N1-20
    KATY http://www.hike.pl/product.php?produ...cat=598&page=1
    na narty/deskę tylko toploader noszony na piersiach z szelkami krzyżowymi
    od ostatniej wywrotki gdzie minie przemieliło z plecakiem i sosną to więcej plecaka na dechę nie zakładam idzie do przechowalni a z przodu toploader na szelkach do 75aw wejdą ci 2 szkła plus 2xlenscase po bokach
    najlepiej to zabierz ze sobą puszkę i jeden uniwersalny zoomik i styknie - sens zabierania całego plecaka sprzętu jest bezcelowe. Moim zdaniem albo idziesz na fotografowanie wyciąg plus spacer na nogach z plecakiem i statywem albo lecisz pozjeżdżać na nartach i zabierasz mały lekki zestawić do przygodnego fotografowania tak aby nie przeszkadzał w przyjemności zjeżdżania.

Co do tego Kata 3N1-20 jak już upierasz się przy plecaku - w zjazdach i wywrotce im mniej szwów zamków zapinek tym lepiej - po stłuczce więcej sprzętów dowieziesz na dół

Strona 266 z 357 PierwszyPierwszy ... 166216256264265266267268276316 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów