Nosiłem w nim Sony R1 z podpiętą osłoną przeciwsłoneczną, luzu zostawało niewiele (ze 2 cm). Teraz jak wrzucę w niego 50D + 70-200 4 (bez osłony) to zapina się na styk. Przy okazji polecam you tube. Jak ma się wątpliwości można zajrzeć. Sporo osób prezentuje tam różnego rodzaju torby, plecaki. (Polecam w języku czeskimczy 5d to nie będzie za duży aparat dla LOWEPRO TOPLOAD ZOOM 2 ?).
Do tej pory pracowałem uzywając toreb Lowepro. Chciałbym jednak odciążyć ramiona oraz kręgosłup.
W sumie na pas jestem zdecydowany. Teraz kilka pytań do użytkowników, którzy mieli już styczność z LensCase'ami od Lowepro.
Potrzebuję coś na:
- 35L+osłona / 16-35+osłona
- 851.8+ osłona / 50/1,4+osłona
- do tego jeszcze chciałbym mieć Toploader (nie wiem jaki)na 5D+grip+16-35/35L z osłoną PS
Zestaw pokrowców potrzebny będzie do pracy na dwóch body.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc? Za wszystkie spostrzeżenie serdeczne dzięki!!!![]()
Jeśli kogoś interesuje, ile się mieści w komorze "sprzętowej" plecaka Naneu Pro Alpha-L, to załączam poglądowe zdjęcie. Na fotce widać:
- Body z zapiętym 70-200/2,8 z osłoną przeciwsłoneczną założoną odwrotnie (odrobinę na wcisk)
- 50mm z osłoną założoną normalnie
- 10-22mm z osłoną założoną normalnie
- Kenko Teleplus x1.4
- 580EX
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 18-12-2009 o 18:56
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Witam,
Mam pytanie do użytkowników DZ200. a mianowicie, czy ktoś ma pojęcie, czy zmieści sie w nim:
- 1D MkIII
- 17-40L/f4
- 24-70L/f2.8
- 100-400/4.5-5.6L IS
- 580 EX
- (opcja) zapasowe body 40D
Chce kupić ten plecak na wyjazd, ale nie mam gdzie przymierzyć, a może ktoś ma podobny zestaw i jest w stanie ocenić?
-C
EOS R5+kilka szkiełek Canona
A czy możesz mi powiedzieć jak wygląda zabezpieczenie laptopa w tym plecaku?
Słyszałem, że wersja na laptopa ma mniejszą wyściółke na sprzęt foto. Naprawde?
I ostatnie pytanieCzy mając zapięty pas biodrowy można plecak przełozyć do przodu i z trzymającego się plecaka na pasie wyjąć sprzęt/ zmienić obiektyw?
Jest taka wyściółka, niezbyt sztywna ale sprawia wrażenie przyzwoite.
Nie wiem. Nie mam porównania z wersją bez L.Słyszałem, że wersja na laptopa ma mniejszą wyściółke na sprzęt foto. Naprawde?
Hehe, ale pomysł. Nawet mi coś takiego nie przyszło do głowy. Aż wstałem od komputera, żeby spróbować. Da się, ale nie jest to zbyt komfortowe.I ostatnie pytanieCzy mając zapięty pas biodrowy można plecak przełozyć do przodu i z trzymającego się plecaka na pasie wyjąć sprzęt/ zmienić obiektyw?
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Moja subiektywna ocena:
Plecak wykonany bardzo solidnie i z dobrych materiałów. Jego ułożenie na plecach jest bardzo wygodne. Niestety wg mnie jest on skonstruowany dla osób mających maksymalnie 160 cm wzrostu. Ja mam ponad 180 cm - pas biodrowy był u mnie położony praktycznie w połowie brzucha (stanowczo za wysoko) - śmiesznie to wyglądało i było trochę niewygodne. Z uwagi na mój wzrost i posturę plecak ten był za "malutki" jak dla mnie i szczerze mówiąc nie byłem zachwycony swoim widokiem z nim na plecach. Jeśli chodzi o dolną komorę, to jest ona sztywna i jedynie wewnętrzne wyjmowane przegródki mogłyby być trochę grubsze. Ja tam zmieściłem bez kłopotu: 450D, 10-22, 17-85, 70-300 DO, pokrowiec Lowepro na filtry, gruszkę - dodaję, że obiektywy miały założone osłony przeciwsłoneczne. Dostęp do sprzętu jest bardzo wygodny. Jeśli chodzi o górną komorę, to maksymalnie zmieści się do niej złożony ortalion, mała butelka picia i parę kanapek. Szczerze mówiąc myślałem, że jest ona bardziej pakowna. Tylnie dwie zewnętrzne kieszenie są "pakowne" i mają też pewne zamknięcie na rzepy. W środku górnej komory są dwie kieszonki zapinane na zamek. O kompasie z tyłu nie będę się wypowiadać, gdyż producent dodał go chyba jako akcent ozdobno-humorystyczny. Zamocowanie boczne statywu jest pewne - ja zmieściłem w nim Velbon Sherpa 750R. W każdym razie jak ktoś ma maksymalnie 160 cm wzrostu, to bardzo polecam ten plecak. Osobom wyższym niestety go stanowczo odradzam. Z pewnym żalem ten plecak sprzedałem i kupiłem Lowepro Rover Plus AW, który jest "dopasowany" do mojego wzrostu.
Ostatnio edytowane przez Jago ; 18-12-2009 o 23:25
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Kolaj dzięki za odpowiedz
Kurcze już od kilku osób słyszałem, że plecak jest dla niższych. Musze go poszukać po sklepach i zobaczyc jak to jest, bo podoba mi się.
Myślałem też o plecaku Lowerpro Flipside 300. Fajny opływowy (dobry na motor) ale znowu brak miejsca na rzeczy osobiste co na wycieczkach bardzo się przydaje.
Coś czuje, ze ciężko bedzie znaleźć idealny plecak dla siebie spełniający wszystkie wymagania i w przyzwoitej cenie.
pozdrawiam
Do mnie dotarł Computrekker AW, i powiem że jestem zadowolony, chociaż myślałem, że będzie większy. Mieści bez problemu taki skromny zestawik:
- body 40D
- body 500D
- Sigma 10-20 z założoną osłoną
- 28/1,8
- 2x 50/1,8
- 70-200/4 z założoną osłoną do tyłu
- dwie lampy błyskowe - nissin Di622 i 430EX w futerale
- mały komplecik filtrów COKIN
- dysk twardy 2,5"
- ładowarki do obu body
- mniejsze rupiecie (czytnik kart, karty pamięci, stopki od lamp błyskowych, smycze od aparatu, kable, etc)
- makbuka pro 15"
- tablet A5 i jest jeszcze dużo miejsca.
Muszę jeszcze wyciągnąć mój stary plecaczek z szafy, Lowepro Slingshot 100, albo 200 AW. Fajny, miał taką malutką kieszonkę, akurat na cieniutkie vogue'i![]()
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto