Strona 253 z 357 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263303353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 521 do 2 530 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Domyślnie

Pytania do użytkowników Lowepro Flipside 300/400

Czy w przypadku dostępu do sprzetu przez obrocenei plecaka przed ciało nie jest tak, że plecak odchyla się niebezpiecznie w dół przy cięższym sprzęcie? Np. na youtube przy modelu 400 AW osoba pomagała sobie jednym kolanem...

Czy to obracanie plecaka jest szybkie, czy też może trzeba np. luzować ten pas biodrowy?

Jak Waszym zdaniem ma się wygoda tego plecaka do wygody tradycyjnej torby w plenerze, gdzie dużo się chodzi? Czy może bez tradycyjnej torby się nie obejdzie?

Z góry dzięki za odp.

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Używam flipside 400 i nie korzystam z tego "bajeru". Zresztą na górze plecaka mam 1ds najczęściej z 85L więc takie cudowania są dla mnie niewskazane. Kiedy "dużo się chodzi" plecak jest super. Kiedy dużo chodzę i fotografuję to wszystko co potrzebne mam na wierzchu i też problemu nie ma. W razie niezbędnej wymiany ściągnięcie plecaka jest sprawne (nie zmieniam szkieł co minutę - pracuję na dwa body). Tradycyjna torba nie dla mnie. Wygoda plecaka świetna. Przydatne mogą być sakwy (ja mam trzy Newswear na pasie).
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radradish Zobacz posta
    Pytania do użytkowników Lowepro Flipside 300/400

Czy w przypadku dostępu do sprzetu przez obrocenei plecaka przed ciało nie jest tak, że plecak odchyla się niebezpiecznie w dół przy cięższym sprzęcie? Np. na youtube przy modelu 400 AW osoba pomagała sobie jednym kolanem...
    Wszystko zalezy od tego, co masz w środku. Flipside 300 jest małym plecakiem więc nawet kiedy mam plecak załadowany na full (wszystko co w mojej stopce + kilka filtrów, dwie ładowarki+Helios 44m) za wiele w nim nie ma. Więc nie jest aż tak cieżki i raczej nie ma strachu, że coś się wymsknie. Jednak zalecam zawsze ostrożność.
    Z tym, że ja raczej z tej opcji również nie korzystam.

Czy to obracanie plecaka jest szybkie, czy też może trzeba np. luzować ten pas biodrowy?
    Jesli się dużo chodzi, pas biodrowy powinien być mocno zaciągnięty, żeby stabilizował plecak. Jest wtedy wygodniej. Dlatego zawsze go trzeba poluzować. Z tym, że jak mój przedmówca, zazwyczaj nie wymieniam co sekunde szkieł więc i potrzeby czestego zaglądania do plecaka nie ma.

Jak Waszym zdaniem ma się wygoda tego plecaka do wygody tradycyjnej torby w plenerze, gdzie dużo się chodzi? Czy może bez tradycyjnej torby się nie obejdzie?
    Zalezy co potrzebujesz na plener. Na niektóre plenery, Annie Leibovitz potrzebowała ciężarówkę sprzętu A obiektyw rozmiarami większy niż 70-200 będzie Ci cięzko włożyć do 300.
    Do Flipside 300 nie włożysz za dużo. To mały plecak na jednodniowe wycieczki. Dla profesjonalisty, raczej jako podręczna torba, niż miejsce na składowanie całego ekwipunku. Ale nie wyobrażam sobie chodzić cały dzień z 10-cio kilogramową torbą na ramieniu. Jeśli "normalny" plener to tylko z plecakiem z tym, że może czasem potrzeba oprócz plecaka, równiez kogoś dodatkowo, kto go będzie nosił
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 19-11-2009 o 19:37
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

witam, prosze o rade. Zalezy mi na szybkim dostepie do sprzetu, 5d+grip, 50, 17-40, 70-200 2.8 IS, fish, 580 EX. Biore pod uwage naneu pro sahara 115f, oraz lowepro reporter 300. Czy obie torby pomieszcza ten sprzet bez problemu? Co byscie polecili? Pozdr. T.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    Czy obie torby pomieszcza ten sprzet bez problemu?
    To pytanie nie powinno zostać zadane. Według mnie wybór tprby czy plecaka to to samo co kupowanie odzieży czy butów. Moim zdaniem nie obędzie się bez wybrania się do sklepu i przymierzenia się z całym sprzętem, bo a nuż zabraknie gdzieś centymetra albo przegródki nie dadzą się odpowiednio skonfigurować.

Domyślnie

gdyby istaniala taka mozliwosc pytania by nie bylo. Konfiguracja, o ktora pytam nie jest nietypowa, moze ktos sprawdzal ja z podanymi torbami?

pozdr. T.

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    witam, prosze o rade. Zalezy mi na szybkim dostepie do sprzetu, 5d+grip, 50, 17-40, 70-200 2.8 IS, fish, 580 EX. Biore pod uwage naneu pro sahara 115f, oraz lowepro reporter 300. Czy obie torby pomieszcza ten sprzet bez problemu? Co byscie polecili? Pozdr. T.
    Lowepro Nova 200 AW. Mi mieści się stopka.

Domyślnie

dzieki!

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qb4hkm Zobacz posta
    K3L jest z jednej strony ogromny, a z drugiej strony nie mogę w nim sensownie rozmieścić mojej stopki, bo np. body z zapiętym 70-200 nie pasuje w żaden sensowny (tzn. przestrzeni jest wystarczająco, ale 70-200/4 nie mieści się w pionie :-(.
    A probowales (pod warunkiem braku gripa), wlozyc korpus z obiektywem odwrocony o 90 od normalnej pozycji? Dzieki temu powinno byc wystarczajaco miejsca obok na jeden wiekszy obiektyw, w rodzaju 24-105/4L i moze jakis maly 50mm/1.8.

Mimo tego, ja w K3L nosze 70-200/2.8 (z oslona) osobno, wtedy mieszcze w srodku telekonwerter x2, sigme 105/2.8EX, 24-104/4L (z oslona) no i ten 50mm/1.8. O dziwo miesci mi sie panoramiczny laptop 16, ale musialem pozbyc sie takiego kawalka ochraniacza (jakby walek), ktory jest w przedziale na laptopa.

Podsumowujac jestem z K3L bardzo zadowolony, jest zdecydowanie bardziej funkcjonalny niz computrekker aw plus, ktorym byl moze i swietny, ale duzo za duzy i tylko na sprzet foto (no, w przegrodki sie miescily swietnie jeszcze puszki z piwem :-)

Domyślnie

Witam, mam pytanie czy w torbie Hama Defender 220 zmieszczą się:
    1. dwie lustrzanki FF
    2. cztery obiektywy (35L, 85USM, 24-70L, 15/2.8 fisheye) - w przyszłości może coś jeszcze dojść
    3. cztery lampy błyskowe 550EX/580EX - ale będzie jeszcze piąta.
    4. pozostałe gadżety, baterie, filtry, ładowarki itp, itd..
    Czy ktoś posiada tą torbę? Jakie są wrażęnia?
    Czy możecie polecić ewentualnie inną OGROMNĄ torbę, bo obecnie czasem muszę chodzić z plecakiem i torbą na narzędzia Ogólnie nie zależy mi na przestrzeni na laptopa.
    Dzięki i pozdrawiam

Strona 253 z 357 PierwszyPierwszy ... 153203243251252253254255263303353 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów