Strona 232 z 357 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 311 do 2 320 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja na wyjazd na wakacje kupiłem ostatnio trójkomorową Kate DR-466. Porównywalne Fastpacki Lowepro mi się nie podobały, Adventure Tamraca były tandetnie wykonane a jedne i drugie nie miały pokrowców przeciwdeszczowych. Kata wykonana jest na jawyższym poziomie jak na plecak za taką cenę - pomieściłem w niej 50D, Tamrona 17-50/2.8, 70-200 f/4 IS, 580EX II i TC 1.4 i coś tam bym jeszcze zmieścił. Komora na latopa mieści 15" - ja nosiłem 10" Toshibę Mini, komora ogólnego przeznaczenia wydaje się większa niż u porównywalnej konkurencji. Kolory ma dyskretne i nie obciachowe.
    Świetny plecak.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Mój Computrekker się robi powoli pełny, a do tego w międzyczasie przestałem korzystać w nim z komory na laptopa więc szukam nowego plecaka.(...)
    Wymiary bagażu pokładowego (konieczne)
    Naneu Sahara 217.
    Zmieścisz wszystko.
    Z tym że co do wymiarów... cóż. Prawie wchodzi. Przy odrobinie uporu da się to wcisnąć w lotniskowe pojemniki do sprawdzania wymiarów, ale trzeba kombinować. Do luku nad głową w samolocie wchodzi bez większych problemów. Z tym że jak trafisz na upierdliwca z calówką, może być problem.

Polecam pod rozwagę.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Naneu k4L

Szukałem czegoś co pomieści oprócz sprzętu foto trochę innych rzeczy. Padło na K4L.
    Właśnie plecak przeszedł test w Tatrach, kilkunastogodzinną przeprawę przez Orlą Perć.

Do tej pory używałem Lowepro Slingshota 200 (zacny plecak), ale ten to raczej tylko na foto i nic więcej. K4L zmieści już sporo. Trochę się obawiałem, że zamówiłem za duży i może należało brać K3, ale gdy dotarł byłem zadowolony. Nie jest to wielki plecak, ale zmieści dużo.

Część foto jest w stanie przyjąć bez problemu Canona 5D, 17-40L, 70-200L i lampę. Reszta spokojnie zmieściła 2 butelki 1,5 litra wody, 4 Izotoniki (po 0,3 luib 0,5 litra), kurtkę, rowerową przeciwdeszczówkę, zapasową bluzę, zapasowy podkoszulek, zapasowe 3 pary skarpet, latarkę czołówkę, latarkę ręczną, zapas medykamentów (plastry, bandaże), pół reklamówki batonów, kanapki, statyw... I jeszcze by się zmieściło.

Sposób noszenia na plecach - rewelacja. W ogóle go się nie czuje. Nie przylega do pleców, jest cyrkulacja powietrza, kilkanaście godzin w górach w ogóle nie ciążył (może też kwestia kondycji, ale plecak po prostu nie przeszkadzał).

Ogólne wrażenia - dobrze zrobiony, solidny plecak. Komoroa foto, komora głowna plus parę kieszonek i organizery wewnatrz komór - bez zarzutu. Trochę mogę zarzucić samemu mocowaniu statywu. Na wędrówkę po Bieszczadach - OK. Na wspinaczki przez Orlą Perć - za luźne mocowanie. Trzeba czymś jeszcze usztywnić mocowanie statywu, bo ma ochotę luźno latać.

Plecak bardzo dobry - długo zastanawiałem się nad wyborem czegoś co zabierze wiecej niż samo foto i nie żałuję wyboru.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jako że kiedyś tu polacałam LowePro Nova AW 190 to chciałabym się z tego wycofać. Torba sama w sobie nadal bez zarzutu, ale mocowanie paska jest fatalne. Już 2 razy wypiął mi się karabinek i cała torba zleciała na ziemię (raz tuż po zmianie obiektywów i nie zamknięta ;]) -- dobrze tylko, że akurat nie biegłam...

Nie wiem jak to wytłumaczyć... po prostu ta ruchoma część karabinka, która powinna się blokować po wewnętrznej, wypada na zewnątrz. Parę razy to zauważyłam, ale te 2 razy nie...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

Muszę kupić jakiś toploader na aparat. W chwili obecnej używam Lowepro Nowa 2 i Slingshot-a 200, ale na potrzeby wycieczek górskich wymyśliłem sobie, że toploader będzie lepszy.Na wycieczki zabieram 2 szkła ( patrz stopka ) - chciałbym wiedzieć co maksymalnie podpięte mogę włożyć do środka. Do drugiego szkła pewnie zakupię Lens Case i powędruje do plecaka. Wybór mój padł na LOWEPRO Rezo TLZ 20. Może ktoś podpowiedzieć czy to dobry wybór? Rezo planuję używać właściwie tylko na górskich wycieczkach.
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

Smile

A ja mam takie pytanie co sądzicie o tych plecakach :
    1.
    http://allegro.pl/item690303530_jpa_...sony_alfa.html
    2.
    http://allegro.pl/item705336828_nane..._warszawa.html

Plecak ma mi służyć oczywiście do przenoszenia sprzętu podczas wycieczek rowerowych mam torbę ale jest nie poręczna.

Czy plecak nadawał by się na książki do szkoły po wyjęciu tych wszystkich przegródek?
    Ostatnio edytowane przez weramix ; 15-08-2009 o 19:02

Domyślnie

Ja posiadam Naneu Pro Alphe.
    Plecak jest bardzo wygodny i ciekawie zaprojektowany.
    Osobiście go bardzo polecam (wygląda tak samo jak wersja Bravo, tylko jest większy).

Przez większość roku służył mi zarówno jako tornister, jak i plecak foto.
    Dodatkowa, górna komora pomieści naprawdę wiele!

Zarówno Alpha jak i Bravo w zupełności wystarczą jako plecak na książki, nawet bez wyciągania insertu.

Co do tego JPA, plecak wygląda solidnie, jednak jest to raczej tylko plecak foto.

Gdy ja kupowałem Alphę, to Naneu też była firmą "krzak", nikt o niej nie słyszał.
    Teraz jest już dość znana i moim zdaniem dorównuje jakości Lowepro.

Domyślnie

a czy przy tym plecaku Naneu Pro Alphe pocą ci się plecy bo mi ten plecak potrzebny jest do jazdy na rowerze razem ze sprzętem i ile on waży?

Domyślnie

Trochę się pocą.
    Nie mają one jakieś specjalnej wentylacji (ale prócz K3 który ma specjalny stelaż nie widziałem plecaków foto z jakimś super wentylatorem).

Co do wagi, jest on dość ciężki, gdyż materiał jest gruby (co ja uważam za zaletę).

Plecak załadowany sprzętem (wszystko-body, obiektywy, duperele itp) waży ok. 7 kg.

Do jeżdżenia na rowerze nie wiem, czy będzie najlepszym rozwiązaniem ze względu właśnie na wentylacje, choć podmuch wiatru podczas jazdy może to złagodzić.

Bardzo lubię ten plecak i gdyby nie to, że zrobił się za mały, na pewno bym go nie wymienił.

Uzależniony

Domyślnie

Ma może ktoś torbę Lowepro Classified 200 lub 250, albo miał okazję się jej przyjrzeć z bliska? Jakie wrażenia?
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Strona 232 z 357 PierwszyPierwszy ... 132182222230231232233234242282332 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów