Strona 222 z 357 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 211 do 2 220 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Zablokowany

Domyślnie

Tak wyciąganą - klasyczny insert

Coś już napisał Awatar Bajo
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

Naneu K4L
    Słowo Wstępu
    Witam,
    Otrzymałem dzisiaj nowy plecaczek i chciałem się podzielić z wami wrażeniami.Poszukiwałem plecaka który służył by mi do fotografii miejskiej, chodziło o to aby spakować cały potrzebny sprzęt tj. Korpus 400D, Tamrona 17-50, Canona 70-200 oraz szerokokątną Tokinę 12-24, Laptopa 17" oraz ładowarki, dodatkowe akumulatory i karty pamięci,statyw oraz Trochę rzeczy osobistych w postaci dodatkowej koszulki, pary skarpet, bluzy czy płaszcza przeciwdeszczowego, gdyż plecak ma mi służyć jako all in one na dwudniowe wypady na przykład do centrum większego miasta czy też w teren
    Miejsce na sprzęt
    W komorze na sprzęt fotograficzny wchodzą wszystkie wyżej wymienione obiektywy i aprarat , dodatkowo wchodzi jeszcze lampa błyskowa oraz stałka 50mm, generalnie wnętrze jest odrobinkę mniejsze od Tamrac'a system 6
    pomarańczowe gąbeczki zapewniają odpowiednie bezpieczeństwo podczas transportu. Przestrzeni na laptop również jest bardzo dużo gdyż 17" panoramiczny Asus mieści się bez problemu i zostaje jeszcze sporo miejsca.
    Miejsce na rzeczy osobiste
    W przedziale na rzeczy osobiste bez problemu włożymy zeszyt o formacie A4 (na wysokość) oraz półtoralitrową butelkę wody (po skosie). Mieści się tam para spodni koszula skarpety, bielizna i znajdzie sie jeszcze miejsce na szczoteczkę do zębów(oczywiście już bez zeszytu i butelki)
    Ergonomia i wykonanie
    Plecak wykonany jest solidnie z solidnych materiałów i jest naprawdę duży Wymiary zewnętrzne: 53 x 36 x 33 cm
    Wymiary wewnętrzne kieszeni na laptop: 41 x 33 x 4 cm
    Wymiary wewnętrzne przestrzeni na sprzęt foto: 30 x 18 x 19 cm
    Co więcej nosi się naprawdę świetnie i jest bardzo wygodny, doskonale wyprofilowany pas biodrowy bardzo dobrze rozkłada masę. Plecak obfituje w różnego rodzaju kieszonki gdzie poupychać można trochę dodatkowego gear'u w postaci ładowarek i baterii, na uwagę zasługuję również miejsce na butelkę z wodą które jest na pasie biodrowym, może ono służyć również jako dodatkowe miejsce na obiektyw
    Ocena
    Według mnie plecak jest doskonały, znalazłem w nim wszystko czego potrzebuje na podróż pieszą , autem czy samolotem nosi się doskonale i wchodzi do niego cały sprzęt którego potrzebuje oraz sporo rzeczy osobistych, jedyną wadą która znalazłem jest pokrowiec przeciwdeszczowy który znajduje się oddzielnie (w kieszonce na butelkę z wodą) i trzeba go wyjąc a potem założyć, w Lovepro compu Treker AW był wbudowany
    To tyle z moich wrażeń mam nadzieje że komuś przydadzą
    Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

dzieki chlopaki za rade teraz zostalo mi poszukac i kupic pozdrawiam
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja noszę*w zwykłym plecaku, obiektywy w pokrowcach, jak nie mają to w osobnych kieszeniach i po bólu. Plecak foto mam, ale nie używam i tak bo za mały i nie wygodny
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Zablokowany

Domyślnie

Zwykły plecak ma tę wadę, że na szybkiej robocie dłużej szukasz tego, czego potrzebujesz. Przebiegnij się z tym plecakiem....Ogólnie nie jestem fanem plecaków.

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

No wlasnie wady i zalety. Generalnie co innego wybierzemy na wycieczke gdzies z dala od cywilizacji a co innego na reporterke w miescie.

Moim zdaniem plecak dobrze dobrany lepszej firmy jest wygodny i oferuje jakies tam bezpieczenstwo dla sprzetu podczas wycieczek, glownie chyba od pogody bo raczej upadek stwarza duze zagrozenie dla sprzetu. Nie mam tez pojecia w jakim stopiniu ochrania plecak przed upadkiem do wody ?!

Generalnie na spacer czy reporterke lubie zabierac body + 2 obiektywy ewentualnie lape i do tego nie potrzebny mi jest duzy plecak wole cos mniejszego porecznego, cos co nie bedzie przeszkadzalo mi w jezdzie np rowerem np slingshot 100 AW - 200 AW

Na wesele jednak sam nie wiem czemu najwygodniej mi jest zabierac torbe fotorgraficzna he he byc moze dlatego ze wyglada sie powazniej
    Canon FF

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja tez czasem uzywam plecaka - wtedy gdy nie wiem czy bede uzywal aparatu a na wszelki wypadek wole go miec ze soba.
    Plecak jaki mam to niedrogi Lowepro Mini Trekker AW. Raz spadl mi caly sprzet z wysokosci okolo 2 metrow na twarde podloze i nic sie nie stalo. W srodku byl aparat + 3-4 obiektywy.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A ja ostatnio przetrenowałam opcję zwykły plecak + torba w środku.

Tyle że plecak (Vaude Bike Alpin Vent 25+5l) ma dostęp od dołu, a torbę wsadziłam spodem do pleców plecaka, tak, że po otworzeniu plecaka (od dołu) miałam do niej swobodny dostęp.

Akurat tak się złożyło, że musiałam się trochę transportować rowerem na wyjeździe i trzeba było coś wymyśleć. Trochę to niewyważone, ale ogólnie chyba pozostanę przy tej wersji -- jednak wolę torbę, a nie widzę potrzeby kupowania plecaka na 2 wypady w roku.
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Zablokowany

Domyślnie

Dla mnie dostęp do plecaka zawsze wydłuża drogę do sprzętu. Dlatego wybrałem torby domke - żadnych bajerów: lekkie i szybko mam to, czego mi potrzeba. Na wycieczke mała domke plus pas i mam luz.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

A ja chciałem się zapytać czy ktoś używa może plecaka Tamrac Expedition 8x i mógłby coś o tym napisać. Szukam plecaka na dużą ilość sprzętu głównie aby móc zmieścić się z tym do samolotu no i aby wszedł tam też laptop 17.4". Z tego co widzę to ten plecak to wszystko oferuje, chciałbym jeszcze poznać opinie użytkowników. A może zdecydować się na coś z Lowepro?

Strona 222 z 357 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272322 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów