Strona 188 z 357 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 871 do 1 880 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na wstępie wszystkich witam. Niestety i do mnie doszło do momentu kiedy trzeba w czymś swoje klamoty trzymać i transportować. Temat ten rozeznałem, nie w całości lecz wyrywkowo co kilka stron. Widzę jednak iż zdecydowaną przewagę ma Lowepro Mini Trekker AW. Całkiem mały, grabny i pojemny. Pojawia sie jednak znów dylemat czy ogarnie SLR'a z gripem? Przymierzałem się do niego i aparat wystaje w teorii o około 1-2 cm ponad poziom zamka, w praktyce jednak plecak dosyć prężnie przyjmuje na siebie obowiązek zamknięcia się. Widzi ktoś inne alternatywy tego plecaka czy się tym zupełnie nie przejmować?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewi Zobacz posta
    Na wstępie wszystkich witam. Niestety i do mnie doszło do momentu kiedy trzeba w czymś swoje klamoty trzymać i transportować. Temat ten rozeznałem, nie w całości lecz wyrywkowo co kilka stron. Widzę jednak iż zdecydowaną przewagę ma Lowepro Mini Trekker AW. Całkiem mały, grabny i pojemny. Pojawia sie jednak znów dylemat czy ogarnie SLR'a z gripem? Przymierzałem się do niego i aparat wystaje w teorii o około 1-2 cm ponad poziom zamka, w praktyce jednak plecak dosyć prężnie przyjmuje na siebie obowiązek zamknięcia się. Widzi ktoś inne alternatywy tego plecaka czy się tym zupełnie nie przejmować?
    40d z gripem bez problemu, 350d z gripem także, 5d już bez gripe... 2-3 lata z takim chodzę i sprzęty nie doznały z tego powodu uszczerbku tak więc się nie przejmuj.. w ogóle to czasem wydaje mi się że tan plecak z gumy jest
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na chwilę obecną operuję na 20D z gripem, więc widze że problemu nie ma. 5D mark I zaczyna spadać do kuszacych cen więc kto wie...

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

5D z gripem do mini trekkera wchodzi bez problemu i nie mam problemów z zapięciem.

Uzależniony

Domyślnie

ja swoje zabawki mieszczę bez problemu
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal.s Zobacz posta
    Przy okazji mam pytanie do Was, czy ktoś ma plecak Kata KT D-3N1-20 i może powiedzieć czy mieści się do niego 70-200 F4 IS podpięte do body ?
    W sieci nie znalazłem takiego zdjęcia, a funkcjonalnosć tego plecaka strasznie mi się podoba
    Kupilem ta Kate (3n1-20) i szybko oddalem. 40d z podpietym 70-200/4 IS sie nie miesci na dlugosc. Tez widzialem gdzies w sieci zdjecia, ze sie jednak miesci no i fakt - gdybym z calej sily probowal to zapiac, to chyba by sie udalo, ale plecak bylby bardzo mocno naprezony. W ogole dostep do sprzetu jest duzo gorszy niz w lowepro slingshot czy tez fastpack (ta kieszonka do szybkiego wyjmowania jest jakas mniejsza w kacie). Ciezko tez uporzadkowac sobie przegrody (ze wzgledu na konstrukcje, nie da sie calkiem podniesc glownej klapy nad komora ze sprzetem, we wczesniej wymienionych lowepro - da sie). Co do jakosci wykonania - wydaje sie byc bardzo dobra, ale np. nie da sie do konca zapiac zamkow od klapki do szybkiego wyjomowania sprzetu. Poza tym jak ktos uzywa tej katy w wersji sling dla praworecznych, to klapka do szybkiego wyjmowania sprzetu otwieta sie w zla strone (trzymasz plecak na brzuchu i klape otwierasz od lewej do prawej, co powoduje ze ta klapka przeslania czesciowo komore ze sprzetem i utrudnia jego wydobycie). Jako, ze mam troche problemow z kregoslupem, duzo uwage przykladam do wygody noszenia. I niestety nie jest dobrze. Szelki sa za waskie i wrzynaja sie w ramiona (w plecaku 40d, 70-200/4 IS, 17-40 i 85/1.8 i 430ex). I to zarowno w trybie sling, trybie "X" i trybie normalnego plecaka - ktory jest najwygodniejszy ze wszystkich 3 trybow noszenia. Poza marnymi szelkami jakos niewygodnie to na plecach lezy. Jak juz pisalem oddalem Kate, poszedlem do MM, przymierzylem kilka lowepro z zaladowanym sprzetem i wybralem fastpacka 250 i jestem mega zadowolony (priorytety to wygoda i szybki dostep do sprzetu, gorna kieszen na rzeczy osobiste). A jesli ktos chce uzywac katy tylko w trybie sling, to polecam zdecydowanie lowepro slingshota, ktory jest moim zdaniem znacznie wygodniejszy (ma bardzo szeroka profilowana szelke).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

jacula a skoro miałeś w ręku Katę i Lowepro, to jak oceniasz jakość wykonania u tych producentów
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Początki nałogu

Domyślnie

Jago, jakosc katy 3n1 wg mnie jest na tym samym poziomie co lowepro fastpack i slingshot. ciezko mi jednak powiedziec ktory z plecakow jest bardziej wytrzymaly. Na pewno sa na rynku plecaki duzo lepiej wykonane, niz te wyzej wymienione. wnioskuje tak chociazby po cenie.

Domyślnie

no i jestem i tu

chcę plecak w rozsądnej cenie bo i nie będę go nadmiernie używać, ale na jakieś dłuższe spacery czy wypady torba nie ma specjalnie racji bytu, przynajmniej moja.

a więc coś nie drogiego, co pomieści mi bez większych problemów 40D + kit + 70-200 f/2,8, być może do tego w przyszłości jakaś mała stałka.. specjalnie wielu akcesoriów nie mam zamiaru nosić. proste pytanie - czy LOWEPRO Flipside 300 będzie dobry, czy jest w tych okolicach coś lepszego?
    C5DII | C40D | Sam8/3,5 | C35/1,4L | SMCTakumar50/1,4 | C70-200/2,8L | C580EXII | m42

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Chciałabym się dowiedzieć czy jest jakiś plecak wielkościowo podobny gabarytami do Lowepro Mini Trekker AW Backpack
    # Wew [szer-głęb-wys]: 28 X 12.5 X 37 cm
    # Zew [szer-głęb-wys]: 30.5 X 32 X 40.5 cm
    Potrzebuję tam upchać 3xstałki i 2xzoomy plus aparat 5d z gripem, lampe i jakieś dodatkowe szpeje.A cudownie by było gdyby ten plecak miał jeszce taki przydatny organizer jak w/w plecak.
    Z tym plecakiem jest jeden problem wysokość i jeszcze raz wysokość.
    Potrzebuję cosik w granicach około 14cm, żeby spokojnie wszedł aparat a nie jak w mini trekkerze że cosi odstaje i jest cycek.
    Pozdrawiam

Strona 188 z 357 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów